Passion-mangobrita

arvosana5/5

(1)arvio
8 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kolmen kerroksen britakakku sisältää pehmeän kakkupohjan, muhkean marenkihunnun ja kookoskerman ja eksoottisten hedelmien maustaman täytteen.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gleivontamargariinia
3 1/2 dlsokeria
4 kplkananmunaa
2 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 dlsoijajuomaa

Täyte

2 dlkylmää kookoskermaa
150 g(1 prk) mangonmakuista paksua soijagurttia (alpro greek style mango)
1/2 kpllimen raastettua kuorta
1 kplkananmunanvalkuainen
2 rklsokeria

Lisäksi

7 kplpassionhedelmää
limeä lohkoina

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Tee pohja huoneenlämpöisistä aineksista. Vaahdota margariini ja 1 ½ dl sokeria. Erottele valkuaiset eri kulhoon ja sekoita keltuaiset sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen soijajuoman kanssa taikinaan. Älä vaivaa. Levitä leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    150 gleivontamargariinia
    3 1/2 dlsokeria
    4 kplkananmunaa
    2 dlperunajauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 dlsoijajuomaa
  2. 2

    Vaahdota valkuaiset ja 2 dl sokeria. Lusikoi marenki taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlsokeria
    4 kplkananmunaa
  3. 3

    Avaa kylmä kookoskermapakkaus pohjasta ja valuta ohut neste pois. Laita paksu osa kulhoon ja vaahdota 5 minuuttia. Lisää mangonmakuinen soijagurtti. Mausta limenkuorella. Vaahdota valkuainen ja sokeri eri kulhossa ja kääntele täytteeseen.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) mangonmakuista paksua soijagurttia (alpro greek style mango)
    1/2 kpllimen raastettua kuorta
    2 rklsokeria
    1 kplkananmunanvalkuainen
    2 dlkylmää kookoskermaa
  4. 4

    Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan. Aseta yksi levy vadille. Levitä vajaa puolet täytteestä ja kahden passionin sisus levylle. Täytä samoin toinen kerros. Nosta kansi paikoilleen. Koristele täytteellä ja hedelmillä.

    MääräAinesosa
    7 kplpassionhedelmää
    limeä lohkoina

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, Limen raastettua kuorta, Passionhedelmää, Limeä lohkoina.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Piia Arnould
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä