Passion-mangobrita
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kolmen kerroksen britakakku sisältää pehmeän kakkupohjan, muhkean marenkihunnun ja kookoskerman ja eksoottisten hedelmien maustaman täytteen.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | leivontamargariinia |
| 3 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | perunajauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | soijajuomaa |
| Täyte | |
| 2 dl | kylmää kookoskermaa |
| 150 g | (1 prk) mangonmakuista paksua soijagurttia (alpro greek style mango) |
| 1/2 kpl | limen raastettua kuorta |
| 1 kpl | kananmunanvalkuainen |
| 2 rkl | sokeria |
| Lisäksi | |
| 7 kpl | passionhedelmää |
| limeä lohkoina | |
- 1.
Tee pohja huoneenlämpöisistä aineksista. Vaahdota margariini ja 1 ½ dl sokeria. Erottele valkuaiset eri kulhoon ja sekoita keltuaiset sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen soijajuoman kanssa taikinaan. Älä vaivaa. Levitä leivinpaperille pellille.
- 2.
Vaahdota valkuaiset ja 2 dl sokeria. Lusikoi marenki taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 3.
Avaa kylmä kookoskermapakkaus pohjasta ja valuta ohut neste pois. Laita paksu osa kulhoon ja vaahdota 5 minuuttia. Lisää mangonmakuinen soijagurtti. Mausta limenkuorella. Vaahdota valkuainen ja sokeri eri kulhossa ja kääntele täytteeseen.
- 4.
Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan. Aseta yksi levy vadille. Levitä vajaa puolet täytteestä ja kahden passionin sisus levylle. Täytä samoin toinen kerros. Nosta kansi paikoilleen. Koristele täytteellä ja hedelmillä.
Passion-mangobrita
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kolmen kerroksen britakakku sisältää pehmeän kakkupohjan, muhkean marenkihunnun ja kookoskerman ja eksoottisten hedelmien maustaman täytteen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | leivontamargariinia |
| 3 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | perunajauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | soijajuomaa |
Täyte | |
| 2 dl | kylmää kookoskermaa |
| 150 g | (1 prk) mangonmakuista paksua soijagurttia (alpro greek style mango) |
| 1/2 kpl | limen raastettua kuorta |
| 1 kpl | kananmunanvalkuainen |
| 2 rkl | sokeria |
Lisäksi | |
| 7 kpl | passionhedelmää |
| limeä lohkoina | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Tee pohja huoneenlämpöisistä aineksista. Vaahdota margariini ja 1 ½ dl sokeria. Erottele valkuaiset eri kulhoon ja sekoita keltuaiset sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen soijajuoman kanssa taikinaan. Älä vaivaa. Levitä leivinpaperille pellille.
Määrä Ainesosa 150 g leivontamargariinia 3 1/2 dl sokeria 4 kpl kananmunaa 2 dl perunajauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 dl soijajuomaa - 2
Vaahdota valkuaiset ja 2 dl sokeria. Lusikoi marenki taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 3 1/2 dl sokeria 4 kpl kananmunaa - 3
Avaa kylmä kookoskermapakkaus pohjasta ja valuta ohut neste pois. Laita paksu osa kulhoon ja vaahdota 5 minuuttia. Lisää mangonmakuinen soijagurtti. Mausta limenkuorella. Vaahdota valkuainen ja sokeri eri kulhossa ja kääntele täytteeseen.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) mangonmakuista paksua soijagurttia (alpro greek style mango) 1/2 kpl limen raastettua kuorta 2 rkl sokeria 1 kpl kananmunanvalkuainen 2 dl kylmää kookoskermaa - 4
Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan. Aseta yksi levy vadille. Levitä vajaa puolet täytteestä ja kahden passionin sisus levylle. Täytä samoin toinen kerros. Nosta kansi paikoilleen. Koristele täytteellä ja hedelmillä.
Määrä Ainesosa 7 kpl passionhedelmää limeä lohkoina
Ravintosisältö
458
Energiaa kcal
1919
Energiaa kj
23,4 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,4 g
Hiilihydraatteja
44,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
458
Energiaa kcal
1919
Energiaa kj
23,4 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,4 g
Hiilihydraatteja
44,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, Limen raastettua kuorta, Passionhedelmää, Limeä lohkoina.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























