Passion-mangobrita | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Passion-mangobrita

Passion-mangobrita

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Kolmen kerroksen britakakku sisältää pehmeän kakkupohjan, muhkean marenkihunnun ja kookoskerman ja eksoottisten hedelmien maustaman täytteen.

Ainekset

pohja

150 g
Leivontamargariinia
1 1/2 dl
+ 2 dl sokeria
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Perunajauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Soijajuomaa

täyte

2 dl
Kylmää kookoskermaa
1 kpl
(150 g) mangonmakuista soijavalmistetta (alpro go on)
1/2 kpl
Limen raastettua kuorta
1 kpl
Kananmunanvalkuainen
2 rkl
Sokeria

lisäksi

7 kpl
Passionhedelmää
Limeä lohkoina

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee pohja huoneenlämpöisistä aineksista. Vaahdota margariini ja 1 ½ dl sokeria. Erottele valkuaiset eri kulhoon ja sekoita keltuaiset sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen soijajuoman kanssa taikinaan. Älä vaivaa. Levitä leivinpaperille pellille.

Vaahdota valkuaiset ja 2 dl sokeria. Lusikoi marenki taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Avaa kylmä kookoskermapakkaus pohjasta ja valuta ohut neste pois. Laita paksu osa kulhoon ja vaahdota 5 minuuttia. Lisää mangosoija. Mausta limenkuorella. Vaahdota valkuainen ja sokeri eri kulhossa ja kääntele täytteeseen.

Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan. Aseta yksi levy vadille. Levitä vajaa puolet täytteestä ja kahden passionin sisus levylle. Täytä samoin toinen kerros. Nosta kansi paikoilleen. Koristele täytteellä ja hedelmillä.

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1602

383

23,5 g

12,0 g

36,9 g

24,5 g

0,6 g

6,3 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

Limen raastettua kuorta,

Passionhedelmää,

Limeä lohkoina.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli