Sillikaviaarimunat
30 min

Nappaa talteen!
Klassinen sillikaviaari tarjotaan tällä kertaa kananmunanpuolikkaista.
| 6 kpl | kananmunaa |
| 150 g | matjessiliiä |
| 1 kpl | kevätsipulin varsi |
| 20 g | (1/2 prk, á 57/35 g) kapriksia |
| 1/4 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Keitä kananmunat koviksi, 10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise kananmunat. Poista keltuaiset varovasti munanpuolikkaista ja laita kulhoon.
- 2.
Valuta sillit. Hienonna sillit, kevätsipuli, kaprikset ja tilli. Säästä muutama kokonainen kapris ja tilliä koristeluun. Lisää hienonnetut ainekset keltuaisten joukkoon ja sekoita haarukalla, kunnes keltuaiset ovat hajonneet massaan. Lisää majoneesi, jogurtti ja pippuri. Sekoita.
- 3.
Lusikoi sillikaviaari munanpuolikkaisiin. Koristele kapriksilla ja tillillä.
Klassinen sillikaviaari tarjotaan tällä kertaa kananmunanpuolikkaista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | kananmunaa |
| 150 g | matjessiliiä |
| 1 kpl | kevätsipulin varsi |
| 20 g | (1/2 prk, á 57/35 g) kapriksia |
| 1/4 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Keitä kananmunat koviksi, 10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise kananmunat. Poista keltuaiset varovasti munanpuolikkaista ja laita kulhoon.
Määrä Ainesosa 6 kpl kananmunaa - 2
Valuta sillit. Hienonna sillit, kevätsipuli, kaprikset ja tilli. Säästä muutama kokonainen kapris ja tilliä koristeluun. Lisää hienonnetut ainekset keltuaisten joukkoon ja sekoita haarukalla, kunnes keltuaiset ovat hajonneet massaan. Lisää majoneesi, jogurtti ja pippuri. Sekoita.
Määrä Ainesosa 150 g matjessiliiä 1 kpl kevätsipulin varsi 20 g (1/2 prk, á 57/35 g) kapriksia 1/4 kpl ruukkua tilliä 1/2 dl majoneesia 1/2 dl maustamatonta jogurttia 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 3
Lusikoi sillikaviaari munanpuolikkaisiin. Koristele kapriksilla ja tillillä.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl ruukkua tilliä 20 g (1/2 prk, á 57/35 g) kapriksia
Jos sillikaviaaria jää yli, tarjoa se keitettyjen perunoiden tai leivän kanssa.
Ravintosisältö
293
Energiaa kcal
1227
Energiaa kj
22,3 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
293
Energiaa kcal
1227
Energiaa kj
22,3 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























