Keitä kananmunat koviksi, 10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise kananmunat. Poista keltuaiset varovasti munanpuolikkaista ja laita kulhoon.
Valuta sillit. Hienonna sillit, kevätsipuli, kaprikset ja tilli. Säästä muutama kokonainen kapris ja tilliä koristeluun. Lisää hienonnetut ainekset keltuaisten joukkoon ja sekoita haarukalla, kunnes keltuaiset ovat hajonneet massaan. Lisää majoneesi, jogurtti ja pippuri. Sekoita.
Lusikoi sillikaviaari munanpuolikkaisiin. Koristele kapriksilla ja tillillä.
Jos sillikaviaaria jää yli, tarjoa se keitettyjen perunoiden tai leivän kanssa.
Vinkki: Kokeile matjessillin tilalla muita maustettuja sillejä, esimerkiksi sipulisilliä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
731
175
15,3 g
2,0 g
1,5 g
1,5 g
—
8,3 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 prk (57/35 g) kapriksia,
Tillinvartta,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli