Sillikaviaarimunat

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Klassinen sillikaviaari tarjotaan tällä kertaa kananmunanpuolikkaista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
6 kplkananmunaa
150 gmatjessiliiä
1 kplkevätsipulin varsi
20 g(1/2 prk, á 57/35 g) kapriksia
1/4 kplruukkua tilliä
1/2 dlmajoneesia
1/2 dlmaustamatonta jogurttia
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä kananmunat koviksi, 10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise kananmunat. Poista keltuaiset varovasti munanpuolikkaista ja laita kulhoon.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
  2. 2

    Valuta sillit. Hienonna sillit, kevätsipuli, kaprikset ja tilli. Säästä muutama kokonainen kapris ja tilliä koristeluun. Lisää hienonnetut ainekset keltuaisten joukkoon ja sekoita haarukalla, kunnes keltuaiset ovat hajonneet massaan. Lisää majoneesi, jogurtti ja pippuri. Sekoita.

    MääräAinesosa
    150 gmatjessiliiä
    1 kplkevätsipulin varsi
    20 g(1/2 prk, á 57/35 g) kapriksia
    1/4 kplruukkua tilliä
    1/2 dlmajoneesia
    1/2 dlmaustamatonta jogurttia
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Lusikoi sillikaviaari munanpuolikkaisiin. Koristele kapriksilla ja tillillä.

    MääräAinesosa
    1/4 kplruukkua tilliä
    20 g(1/2 prk, á 57/35 g) kapriksia

Jos sillikaviaaria jää yli, tarjoa se keitettyjen perunoiden tai leivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Mikko Hannula
11.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä