Laita munat kattilaan ja lisää kylmää vettä sen verran, että munat peittyvät. Keitä munia 10 minuuttia. Keittoaika lasketaan siitä, kun vesi alkaa kiehua. Valuta vesi ja anna munien pinnan kuivahtaa. Jäähdytä munat kylmässä vedessä. Kuori ja kuutioi munat veitsellä tai munaleikkurilla.
Yhdistä munat, majoneesi, sinappi ja ruohosipuli kulhossa. Mausta paprikalla, pippurilla ja suolalla.
Koristele salaatti ruohosipulilla ja savupaprikalla. Tarjoa halutessasi paahdetun leivän kanssa.
Vinkki: Munasalaatti toimii mainiosti myös ruisleivän ja riisipiirakoiden päällä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
125
521
10,0 g
1,8 g
1,3 g
1,3 g
0,2 g
7,2 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna,
ripaus suolaa,
ripaus savupaprikajauhetta,
(paahto- tai maalaisleipää).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli