Papu-paprikamunakasrulla
30 min

Nappaa talteen!
Veikeä ja värikäs munakasrulla kätkee sisäänsä kasviksia ja maukasta jauhelihapaistosta. Tee rulla valmiiksi jääkaappiin koululaisten välipalaksi.
| 6 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | maitoa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | (250 g) pensaspapuja |
| 1 kpl | suippopaprika |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 kpl | (400 g) naudan jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | provencale-yrttisekoitusta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | (200 g) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa |
| 1 kpl | (100 g) rucolaa |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- 2.
Vatkaa munien rakenne kulhossa kevyesti rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri.
- 3.
Kaada munakasmassa pellille.
- 4.
Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Suikaloi paprika. Paina pavut ja paprikat munakasmassaan. Paista munakasta uunissa noin 15–18 minuuttia. Tee sillä aikaa täyte.
- 5.
Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyree ja vesi. Keitä, kunnes neste on imeytynyt. Mausta yrttiseoksella ja suolalla. Kumoa paistos kulhoon ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Anna jäähtyä.
- 6.
Laita työpöydälle puhdas leivinpaperi. Kumoa kypsä munakas sen päälle. Anna jäähtyä.
- 7.
Levitä jauhelihatäyte munakaslevylle. Lisää rucola ja kääri levy rullalle kääretortun tapaan.
Papu-paprikamunakasrulla
Veikeä ja värikäs munakasrulla kätkee sisäänsä kasviksia ja maukasta jauhelihapaistosta. Tee rulla valmiiksi jääkaappiin koululaisten välipalaksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | maitoa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | (250 g) pensaspapuja |
| 1 kpl | suippopaprika |
Täyte | |
| 1 kpl | (400 g) naudan jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | provencale-yrttisekoitusta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | (200 g) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa |
| 1 kpl | (100 g) rucolaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- 2
Vatkaa munien rakenne kulhossa kevyesti rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri.
Määrä Ainesosa 6 kpl kananmunaa 5 dl maitoa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1/4 tl (¼ tl) suolaa 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria - 3
Kaada munakasmassa pellille.
- 4
Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Suikaloi paprika. Paina pavut ja paprikat munakasmassaan. Paista munakasta uunissa noin 15–18 minuuttia. Tee sillä aikaa täyte.
Määrä Ainesosa 1 kpl (250 g) pensaspapuja 1 kpl suippopaprika - 5
Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyree ja vesi. Keitä, kunnes neste on imeytynyt. Mausta yrttiseoksella ja suolalla. Kumoa paistos kulhoon ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1 kpl (400 g) naudan jauhelihaa 1 rkl rypsiöljyä 4 rkl tomaattipyreetä 1/2 dl vettä 2 rkl provencale-yrttisekoitusta 1 tl suolaa 1 kpl (200 g) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa - 6
Laita työpöydälle puhdas leivinpaperi. Kumoa kypsä munakas sen päälle. Anna jäähtyä.
- 7
Levitä jauhelihatäyte munakaslevylle. Lisää rucola ja kääri levy rullalle kääretortun tapaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl (100 g) rucolaa
Vinkki: Täytetty munakasrulla on mainio eväsruoka.
Ravintosisältö
97
Energiaa kcal
404
Energiaa kj
4,9 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,9 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
97
Energiaa kcal
404
Energiaa kj
4,9 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,9 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl (¼ tl) suolaa, 0.25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria, 4 rkl Tomaattipyreetä, 0.5 dl Vettä, 2 rkl Provencale-yrttisekoitusta, 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























