Papu-paprikamunakasrulla

Arvostele resepti
15 Palaa

30 min

Veikeä ja värikäs munakasrulla kätkee sisäänsä kasviksia ja maukasta jauhelihapaistosta. Tee rulla valmiiksi jääkaappiin koululaisten välipalaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
6 kplkananmunaa
5 dlmaitoa
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/4 tl(¼ tl) suolaa
1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1 kpl(250 g) pensaspapuja
1 kplsuippopaprika

Täyte

1 kpl(400 g) naudan jauhelihaa
1 rklrypsiöljyä
4 rkltomaattipyreetä
1/2 dlvettä
2 rklprovencale-yrttisekoitusta
1 tlsuolaa
1 kpl(200 g) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 kpl(100 g) rucolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

  2. 2

    Vatkaa munien rakenne kulhossa kevyesti rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
    5 dlmaitoa
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/4 tl(¼ tl) suolaa
    1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
  3. 3

    Kaada munakasmassa pellille.

  4. 4

    Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Suikaloi paprika. Paina pavut ja paprikat munakasmassaan. Paista munakasta uunissa noin 15–18 minuuttia. Tee sillä aikaa täyte.

    MääräAinesosa
    1 kpl(250 g) pensaspapuja
    1 kplsuippopaprika
  5. 5

    Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyree ja vesi. Keitä, kunnes neste on imeytynyt. Mausta yrttiseoksella ja suolalla. Kumoa paistos kulhoon ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 kpl(400 g) naudan jauhelihaa
    1 rklrypsiöljyä
    4 rkltomaattipyreetä
    1/2 dlvettä
    2 rklprovencale-yrttisekoitusta
    1 tlsuolaa
    1 kpl(200 g) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
  6. 6

    Laita työpöydälle puhdas leivinpaperi. Kumoa kypsä munakas sen päälle. Anna jäähtyä.

  7. 7

    Levitä jauhelihatäyte munakaslevylle. Lisää rucola ja kääri levy rullalle kääretortun tapaan.

    MääräAinesosa
    1 kpl(100 g) rucolaa

Vinkki: Täytetty munakasrulla on mainio eväsruoka.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl (¼ tl) suolaa, 0.25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria, 4 rkl Tomaattipyreetä, 0.5 dl Vettä, 2 rkl Provencale-yrttisekoitusta, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
8.8.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä