Papu-paprikamunakasrulla | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Papu-paprikamunakasrulla
Play

Papu-paprikamunakasrulla

timer-icon30 min
Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa
Veikeä ja värikäs munakasrulla kätkee sisäänsä kasviksia ja maukasta jauhelihapaistosta. Tee rulla valmiiksi jääkaappiin koululaisten välipalaksi.

Ainekset

6 kpl
Kananmunaa
5 dl
Maitoa
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1 kpl
(250 g) pensaspapuja
1 kpl
Suippopaprika

täyte

1 kpl
(400 g) naudan jauhelihaa
1 rkl
Rypsiöljyä
4 rkl
Tomaattipyreetä
1/2 dl
Vettä
2 rkl
Provencale-yrttisekoitusta
1 tl
Suolaa
1 kpl
(200 g) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 kpl
(100 g) rucolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

2

Vatkaa munien rakenne kulhossa kevyesti rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri.

6 kpl
Kananmunaa
5 dl
Maitoa
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
3

Kaada munakasmassa pellille.

4

Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Suikaloi paprika. Paina pavut ja paprikat munakasmassaan. Paista munakasta uunissa noin 15–18 minuuttia. Tee sillä aikaa täyte.

1 kpl
(250 g) pensaspapuja
1 kpl
Suippopaprika
5

Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyree ja vesi. Keitä, kunnes neste on imeytynyt. Mausta yrttiseoksella ja suolalla. Kumoa paistos kulhoon ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Anna jäähtyä.

1 kpl
(400 g) naudan jauhelihaa
1 rkl
Rypsiöljyä
4 rkl
Tomaattipyreetä
1/2 dl
Vettä
2 rkl
Provencale-yrttisekoitusta
1 tl
Suolaa
1 kpl
(200 g) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
6

Laita työpöydälle puhdas leivinpaperi. Kumoa kypsä munakas sen päälle. Anna jäähtyä.

7

Levitä jauhelihatäyte munakaslevylle. Lisää rucola ja kääri levy rullalle kääretortun tapaan.

1 kpl
(100 g) rucolaa

Vinkki: Täytetty munakasrulla on mainio eväsruoka.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 6.7.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

404

97

4,9 g

1,6 g

6,9 g

2,1 g

0,5 g

5,9 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl (¼ tl) suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,

4 rkl Tomaattipyreetä,

0,5 dl Vettä,

2 rkl Provencale-yrttisekoitusta,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli