Mozzarella-perunasalaatti

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Kirkas perunasalaatti saa vitamiineja vihreistä kasviksista ja ruokaisuutta mozzarellajuustosta. Maukas salaatti viimeistellään pehmeiksi keitetyillä kananmunilla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 gperunoita (kiinteä lajike)
6 kplkananmunaa
250 gvihreää tankoparsaa
200 g(1 ps) pakasteherneitä
250 g(2 pkt) mozzarellajuustoa
1 tlsuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Sipulikastike

1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
3/4 dloliiviöljyä
2 kplkevätsipulin vartta
1/2 ruukkua ruohosipulia
1 rklsinappia (gluteenitonta)
1 tljuoksevaa hunajaa

Valmistus

  1. 1

    Pese tai kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Keitä kananmunia 4–5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.

    MääräAinesosa
    800 gperunoita (kiinteä lajike)
    6 kplkananmunaa
  2. 2

    Huuhtele parsat, napsauta tyvi pois ja kuori puolivälistä alaspäin. Keitä parsoja paksuudesta riippuen 3–8 minuuttia. Sulata herneet.

    MääräAinesosa
    250 gvihreää tankoparsaa
    200 g(1 ps) pakasteherneitä
  3. 3

    Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä noin minuutti koko ajan sekoitellen. Siirrä pannu pois liedeltä. Hienonna kevätsipulit ja ruohosipuli. Lisää ne, sinappi ja hunaja kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3/4 dloliiviöljyä
    2 kplkevätsipulin vartta
    1/2 ruukkua ruohosipulia
    1 rklsinappia (gluteenitonta)
    1 tljuoksevaa hunajaa
  4. 4

    Puolita tai viipaloi lämpimät perunat. Sekoita kastike joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi tai revi juusto paloiksi. Kääntele juusto ja kasvikset salaattiin. Lisää kuoritut ja puolitetut munat päälle.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    ripaus rouhittua mustapippuria
    250 g(2 pkt) mozzarellajuustoa

Vinkki: Vaihtele vihreitä vihanneksia. Korvaa parsa broccolinilla tai lisää salaattiin pinaatinlehtiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
15.3.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä