Mozzarella-perunasalaatti
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kirkas perunasalaatti saa vitamiineja vihreistä kasviksista ja ruokaisuutta mozzarellajuustosta. Maukas salaatti viimeistellään pehmeiksi keitetyillä kananmunilla.
| 800 g | perunoita (kiinteä lajike) |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 250 g | vihreää tankoparsaa |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 250 g | (2 pkt) mozzarellajuustoa |
| 1 tl | suolaa |
| ripaus rouhittua mustapippuria | |
| Sipulikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | kevätsipulin vartta |
| 1/2 | ruukkua ruohosipulia |
| 1 rkl | sinappia (gluteenitonta) |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
- 1.
Pese tai kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Keitä kananmunia 4–5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
- 2.
Huuhtele parsat, napsauta tyvi pois ja kuori puolivälistä alaspäin. Keitä parsoja paksuudesta riippuen 3–8 minuuttia. Sulata herneet.
- 3.
Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä noin minuutti koko ajan sekoitellen. Siirrä pannu pois liedeltä. Hienonna kevätsipulit ja ruohosipuli. Lisää ne, sinappi ja hunaja kastikkeeseen.
- 4.
Puolita tai viipaloi lämpimät perunat. Sekoita kastike joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi tai revi juusto paloiksi. Kääntele juusto ja kasvikset salaattiin. Lisää kuoritut ja puolitetut munat päälle.
Mozzarella-perunasalaatti
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Kirkas perunasalaatti saa vitamiineja vihreistä kasviksista ja ruokaisuutta mozzarellajuustosta. Maukas salaatti viimeistellään pehmeiksi keitetyillä kananmunilla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | perunoita (kiinteä lajike) |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 250 g | vihreää tankoparsaa |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 250 g | (2 pkt) mozzarellajuustoa |
| 1 tl | suolaa |
| ripaus rouhittua mustapippuria | |
Sipulikastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | kevätsipulin vartta |
| 1/2 | ruukkua ruohosipulia |
| 1 rkl | sinappia (gluteenitonta) |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
Valmistus
- 1
Pese tai kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Keitä kananmunia 4–5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
Määrä Ainesosa 800 g perunoita (kiinteä lajike) 6 kpl kananmunaa - 2
Huuhtele parsat, napsauta tyvi pois ja kuori puolivälistä alaspäin. Keitä parsoja paksuudesta riippuen 3–8 minuuttia. Sulata herneet.
Määrä Ainesosa 250 g vihreää tankoparsaa 200 g (1 ps) pakasteherneitä - 3
Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä noin minuutti koko ajan sekoitellen. Siirrä pannu pois liedeltä. Hienonna kevätsipulit ja ruohosipuli. Lisää ne, sinappi ja hunaja kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 3/4 dl oliiviöljyä 2 kpl kevätsipulin vartta 1/2 ruukkua ruohosipulia 1 rkl sinappia (gluteenitonta) 1 tl juoksevaa hunajaa - 4
Puolita tai viipaloi lämpimät perunat. Sekoita kastike joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi tai revi juusto paloiksi. Kääntele juusto ja kasvikset salaattiin. Lisää kuoritut ja puolitetut munat päälle.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa ripaus rouhittua mustapippuria 250 g (2 pkt) mozzarellajuustoa
Vinkki: Vaihtele vihreitä vihanneksia. Korvaa parsa broccolinilla tai lisää salaattiin pinaatinlehtiä.
Ravintosisältö
530
Energiaa kcal
2219
Energiaa kj
31,7 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,7 g
Hiilihydraatteja
7,2 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
33,7 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
530
Energiaa kcal
2219
Energiaa kj
31,7 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,7 g
Hiilihydraatteja
7,2 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
33,7 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























