Sitruunatorttu - Yhteishyvä

Sitruunatorttu

Sitruunatorttu resepti
Paloja
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Raikas sitruunatorttu kuorrutetaan marengilla.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

100 g
Margariinia tai voita
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE:

2 dl
Vettä
1 1/4 dl
Sokeria
2 kpl
Keltuaista
2 rkl
Maissitärkkelystä
4 rkl
Sitruunamehua (noin 1 sitruuna)
1 tl
Raastettua sitruunan kuorta
25 g
Voita

PÄÄLLYS:

2 kpl
Valkuaista
Suolaa
1 dl
Tomusokeria

Näin teet

1

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksiSiivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.Voitele piirakka- tai irtoreunavuoka (halkaisija n. 22 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.Pese ja harjaa sitruuna kuumalla vedellä. Raasta kuori ja purista mehu eri kulhoihin. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunanmehu kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Anna tortun jäähtyä.Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa, kunnes vaahto muuttuu kovemmaksi. Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa.Levitä vaahto tortun pinnalle. Kypsennä uunissa noin 7 min, kunnes marenki saa hiukan väriä.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2008
Muokattu: 14.2.2019
Jaa Somessa