Sitruunatorttu

arvosana3/5

(15)arviota
12 Palaa

60 min

Klassinen sitruuna-marenkipiirakka yhdistää kirpeää sitruunaa ja makeaa marenkia. Sitruunapiirakka sopii niin kahvi- kuin juhlapöytäänkin.

Ainekset

MääräAinesosa

Torttupohja

100 gmargariinia tai voita
1 1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
3 1/2 dlvehnäjauhoja

Täyte

1 kplsitruuna
2 dlvettä
1 1/4 dlsokeria
2 kplkananmunan keltuaista
2 rklmaissitärkkelystä
25 gvoita

Marenki

2 kplkananmunan valkuaista
1 dltomusokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia tai voita
    1 1/2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle. Voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Repäise leivinpaperista reunan korkuiset suikaleet ja paina ne taikinareunoja vasten. Kypsennä pohjaa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Ota pohja uunista ja säädä uuni 225 asteeseen.

  3. 3

    Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta 1 tl kuoren keltaista osaa. Purista noin ½ dl mehua kulhoon.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
  4. 4

    Valmista täyte. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunamehu kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää kuoriraaste ja voi. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte kypsän kakkupohjan päälle. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    2 rklmaissitärkkelystä
    25 gvoita
    2 kplkananmunan keltuaista
    1 1/4 dlsokeria
  5. 5

    Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Levitä vaahto tortun pinnalle. Laita torttu uuniin noin 7 minuutiksi tai kunnes marenki on saanut hiukan väriä.

    MääräAinesosa
    1 dltomusokeria
    2 kplkananmunan valkuaista

Vinkki: Ripottele marengin pintaan mantelilastuja ennen uuniin laittamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä