Sitruunatorttu - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunatorttu

Sitruunatorttu
Paloja
12
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Kirpeä sitruuna ja makea marenki yhdistyvät tässä klassikkotortussa, joka sopii niin kahvi- kuin juhlapöytäänkin.
Jaa Somessa

Ainekset

TORTTUPOHJA

100 g
Margariinia tai voita
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja

TÄYTE

1 kpl
sitruuna
2 dl
Vettä
1 1/4 dl
Sokeria
2 kpl
kananmunan keltuaista
2 rkl
Maissitärkkelystä
25 g
Voita

MARENKI

2 kpl
kananmunan valkuaista
1 dl
Tomusokeria

Vinkki: Ripottele marengin pintaan mantelilastuja ennen uuniin laittamista.

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

100 g
Margariinia tai voita
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle. Voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Repäise leivinpaperista reunan korkuiset suikaleet ja paina ne taikinareunoja vasten. Kypsennä pohjaa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Ota pohja uunista ja säädä uuni 225 asteeseen.

3

Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta 1 tl kuoren keltaista osaa. Purista noin ½ dl mehua kulhoon.

1 kpl
sitruuna
4

Valmista täyte. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunamehu kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää kuoriraaste ja voi. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte kypsän kakkupohjan päälle. Anna jäähtyä.

1 kpl
sitruuna
2 dl
Vettä
2 rkl
Maissitärkkelystä
25 g
Voita
2 kpl
kananmunan keltuaista
1 1/4 dl
Sokeria
5

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Levitä vaahto tortun pinnalle. Laita torttu uuniin noin 7 minuutiksi tai kunnes marenki on saanut hiukan väriä.

1 dl
Tomusokeria
2 kpl
kananmunan valkuaista
Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.10.2008
Muokattu: 25.6.2019