Katkarapumunakasrulla
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Katkarapumunakasrulla käy hyvin lounaaksi, alkuruoaksi tai juhlien pieniksi suolapaloiksi. Levitä rullan sisään valkosipulista ranskankermaa, katkarapuja ja rapeaa salaattia.
| 6 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 6 dl | maitoa |
| 1 tl | suolaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 300 g | (2 ps, á 150 g) isoja katkarapuja (pakaste) |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 2 rkl | majoneesia |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 100 g | jääsalaattia |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
- 1.
Sulata katkaravut. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2.
Sekoita munat ja vehnäjauhot keskenään. Lisää maito ja suola, sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kypsennä munakasta uunissa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja kumoa se sitten puhtaalle leivinpaperille.
- 3.
Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita majoneesi ranskankermaan ja mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Revi salaatti suikaleiksi. Hienonna tilli. Säästä hieman tilliä ja katkarapuja koristeluun.
- 4.
Levitä ranskankermaseos munakaslevyn päälle. Ripottele päälle salaatti ja tilli. Lisää lopuksi katkaravut. Kääri levy rullaksi kääretortun tapaan. Koristele tillillä ja katkaravuilla.
Katkarapumunakasrulla käy hyvin lounaaksi, alkuruoaksi tai juhlien pieniksi suolapaloiksi. Levitä rullan sisään valkosipulista ranskankermaa, katkarapuja ja rapeaa salaattia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 6 dl | maitoa |
| 1 tl | suolaa |
Täyte | |
| 300 g | (2 ps, á 150 g) isoja katkarapuja (pakaste) |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 2 rkl | majoneesia |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 100 g | jääsalaattia |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata katkaravut. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Määrä Ainesosa 300 g (2 ps, á 150 g) isoja katkarapuja (pakaste) - 2
Sekoita munat ja vehnäjauhot keskenään. Lisää maito ja suola, sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kypsennä munakasta uunissa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja kumoa se sitten puhtaalle leivinpaperille.
Määrä Ainesosa 6 kpl munaa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 6 dl maitoa 1 tl suolaa - 3
Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita majoneesi ranskankermaan ja mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Revi salaatti suikaleiksi. Hienonna tilli. Säästä hieman tilliä ja katkarapuja koristeluun.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulin kynsi 2 rkl majoneesia 1 dl ranskankermaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl cayennenpippuria 100 g jääsalaattia 1/2 kpl ruukkua tilliä - 4
Levitä ranskankermaseos munakaslevyn päälle. Ripottele päälle salaatti ja tilli. Lisää lopuksi katkaravut. Kääri levy rullaksi kääretortun tapaan. Koristele tillillä ja katkaravuilla.
Ravintosisältö
443
Energiaa kcal
1854
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,8 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
443
Energiaa kcal
1854
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,8 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























