Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rento pääsiäisbrunssi valmistuu herkullisen helpoilla resepteillä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2022
|
Muokattu: 28.2.2023
Pääsiäisen pitkä viikonloppu on mitä mainioin syy järjestää aurinkoinen brunssi perheelle tai ystäville. Pitkän talven jälkeen on lupa ottaa rennosti – näyttävä brunssipöytä tulee valmiiksi muutaman ainesosan helpoilla resepteillä ja valmistaikinoiden avulla.

Munia ja pekonia uudella tavalla

Valmistaikinasta valmistuvat pikkupizzat yhdistävät näppärästi brunssin perinteiset lisukkeet munan ja pekonin. Sesongin superherkku parsa kruunaa mehevät pizzat rehevällä vihreydellään. Pikkupizzojen reseptillä oiot useammankin mutkan ja säästyt turhilta tiskeiltä. Toinen valloittava tapa tarjota munia pääsiäisbrunssilla on upottaa ne täyteläiseen munasalaattiin. Paahda munasalaatin kylkeen tuoretta leipää ja nauti pitkään vieraiden ja kahvikupillisen kanssa. Pekonin voi piilottaa myös parsan kaveriksi piirakkaan. Oikaise ohjeen kanssa käyttämällä valmista suolaista piirakkataikinaa pakastealtaasta.

Raikkautta ja väriä brunssipöytään

Ihanat kasvislisukkeet tuovat pääsiäisen brunssille rehevyyttä ja raikkautta. Retiisisalaatti hehkuu kevään väreissä ja on helppo ja herkullinen valmistettava juuri ennen brunssivieraiden saapumista. Herkullinen minttuvinegretti tuo mukavaa kirpeyttä rapeiden retiisien seuraksi. Uunissa tai airfryerissa paahtuvat parsaranskalaiset valmistuvat nopeasti ja sopivat täydellisesti rentoon brunssipöytään helpoiksi naposteltaviksi. Tarjoile pääsiäisbrunssilla myös trendikäs levitelauta ja koristele se värikkääksi marjoilla ja kasviksilla.

Brunssin kruunaavat helpot makeat herkut

Tiesitkö, että viinereiden valmistaminen itse onnistuu todella vaivattomasti valmiista viineritaikinasta? Tee viinereitä pääsiäisbrunssille isompikin satsi, sillä rapsahtavan sitruunaisten viinereiden menekki on taattu. Hedelmäinen vuokakakku on myös helppo valmistaa isollekin porukalle nopeasti pellillä kypsyvästä kääretorttulevystä. Kasaa levyn päälle rennolla otteella kuohkeaa rahkatäytettä ja sesongin väreissä hehkuvia hedelmiä. Pääsiäisbrunssin päätteeksi on ihana nauttia myös raikasta sitruunarahkaa, jonka voit valmistaa hyvissä ajoin annosmaljoihin.

Lisää ideoita ja reseptejä rentoon pääsiäiseen