Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Retiisisalaatti ja minttuvinegretti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kaunis keväinen salaatti pursuaa värejä ja raikkaita makuja. Retiisi ja rucola tuovat salaattiin ihanan sinappisia aromeja, appelsiini antaa makeutta. Viimeistele vihersalaatti yrttisellä vinegretillä, jossa maistuu tuore minttu.

Ainekset

125 g
(1 ps) retiisiä
1/2 kpl
kurkkua
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1 kpl
ruukku villirucolaa
1 kpl
appelsiini

Minttuvinegretti

1/2 kpl
ruukkua minttua
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 rkl
juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

minttua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja viipaloi retiisit. Huuhtele ja viipaloi kurkku. Huuhtele salaatti ja rucola, kuivaa ne ja revi suupaloiksi. Kuori appelsiinit veitsellä ja leikkaa ne kalvottomiksi lohkoiksi.

125 g
(1 ps) retiisiä
1/2 kpl
kurkkua
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1 kpl
ruukku villirucolaa
1 kpl
appelsiini
2

Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa.

3

Soseuta vinegretin ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

1/2 kpl
ruukkua minttua
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 rkl
juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
4

Sekoita vinegretti salaattiin ja koristele mintulla.

minttua
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2022
|
Muokattu: 7.3.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

89

373

6,8 g

1,0 g

4,5 g

4,5 g

1,5 g

1,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus mustapippuria rouhittuna,

minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli