Retiisisalaatti ja minttuvinegretti

arvosana4/5

(3)arviota
6 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Kaunis keväinen salaatti pursuaa värejä ja raikkaita makuja. Retiisi ja rucola tuovat salaattiin ihanan sinappisia aromeja, appelsiini antaa makeutta. Viimeistele vihersalaatti yrttisellä vinegretillä, jossa maistuu tuore minttu.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
125 g(1 ps) retiisiä
1/2 kplkurkkua
100 g(1 ps) jääsalaattia
1 kplruukku villirucolaa
1 kplappelsiini

Minttuvinegretti

1/2 kplruukkua minttua
3 rkloliiviöljyä
2 rklsitruunanmehua
1/2 rkljuoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

minttua

Valmistus

  1. 1

    Pese ja viipaloi retiisit. Huuhtele ja viipaloi kurkku. Huuhtele salaatti ja rucola, kuivaa ne ja revi suupaloiksi. Kuori appelsiinit veitsellä ja leikkaa ne kalvottomiksi lohkoiksi.

    MääräAinesosa
    125 g(1 ps) retiisiä
    1/2 kplkurkkua
    100 g(1 ps) jääsalaattia
    1 kplruukku villirucolaa
    1 kplappelsiini
  2. 2

    Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa.

  3. 3

    Soseuta vinegretin ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua minttua
    3 rkloliiviöljyä
    2 rklsitruunanmehua
    1/2 rkljuoksevaa hunajaa
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Sekoita vinegretti salaattiin ja koristele mintulla.

    MääräAinesosa
    minttua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna, minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.3.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä