Levitelauta
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee levitteistä ja lisukkeista trendikäs herkkulajitelma! Pähkinäisen makuinen voilevite maistuu juurileivän kanssa ja pikantista fetalevitteestä saat dipin vaikka pitaleivälle. Hunajainen ricottalevite hurmaa brunssilla croissantien seurassa.
| Ruskistettu voilevite (3 dl) | |
|---|---|
| 250 g | voita |
| pikkukapriksia, lehtipersiljaa, mustapippuria rouhittuna ja hapanjuurileipää | |
| Feta-valkosipulilevite (4 dl) | |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 2 dl | paksua jogurttia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| oliiviöljyä, oliiveja, raastettua sitruunankuorta (luomu) ja pitaleipää | |
| Hunaja-ricottalevite (5 dl) | |
| 250 g | (1 rs) ricottajuustoa |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| juoksevaa hunajaa, tuoreita marjoja (esim. vadelmia tai pensasmustikoita), syötäviä kukkia ja croissanteja | |
- 1.
Ruskistettu voilevite
Kuutioi voi. Laita puolet voikuutioista kattilaan ja loput pehmenemään kulhoon.
Kuumenna voita kattilassa, kunnes se vaahtoaa, muuttuu kullanruskeaksi ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Jäähdytä voi esim. kylmässä vesihauteessa.
Yhdistä voit kulhossa ja vaahdota sähkövatkaimella.
Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Koristele kapriksilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.
- 2.
Feta-valkosipulilevite
Hienonna feta haarukalla muruksi. Vatkaa jogurtti fetan joukkoon.
Kuori ja raasta valkosipuli. Lisää sipuli, mehu ja mausteet levitteeseen.
Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Valuta pinnalle oliiviöljyä. Koristele oliiveilla ja sitruunankuoriraasteella. Tarjoa pitaleipien kanssa.
- 3.
Hunaja-ricottalevite
Vaahdota ricotta ja tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa. Mausta hunajalla, sitruunanmehulla ja vaniljasokerilla.
Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Valuta pinnalle hunajaa. Koristele marjoilla ja syötävillä kukilla. Tarjoa viipaloitujen croissanttien kanssa.
Tee levitteistä ja lisukkeista trendikäs herkkulajitelma! Pähkinäisen makuinen voilevite maistuu juurileivän kanssa ja pikantista fetalevitteestä saat dipin vaikka pitaleivälle. Hunajainen ricottalevite hurmaa brunssilla croissantien seurassa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ruskistettu voilevite (3 dl) | |
| 250 g | voita |
| pikkukapriksia, lehtipersiljaa, mustapippuria rouhittuna ja hapanjuurileipää | |
Feta-valkosipulilevite (4 dl) | |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 2 dl | paksua jogurttia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| oliiviöljyä, oliiveja, raastettua sitruunankuorta (luomu) ja pitaleipää | |
Hunaja-ricottalevite (5 dl) | |
| 250 g | (1 rs) ricottajuustoa |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| juoksevaa hunajaa, tuoreita marjoja (esim. vadelmia tai pensasmustikoita), syötäviä kukkia ja croissanteja | |
Valmistus
- 1
Ruskistettu voilevite
Kuutioi voi. Laita puolet voikuutioista kattilaan ja loput pehmenemään kulhoon.
Kuumenna voita kattilassa, kunnes se vaahtoaa, muuttuu kullanruskeaksi ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Jäähdytä voi esim. kylmässä vesihauteessa.
Yhdistä voit kulhossa ja vaahdota sähkövatkaimella.
Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Koristele kapriksilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.
Määrä Ainesosa 250 g voita pikkukapriksia, lehtipersiljaa, mustapippuria rouhittuna ja hapanjuurileipää - 2
Feta-valkosipulilevite
Hienonna feta haarukalla muruksi. Vatkaa jogurtti fetan joukkoon.
Kuori ja raasta valkosipuli. Lisää sipuli, mehu ja mausteet levitteeseen.
Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Valuta pinnalle oliiviöljyä. Koristele oliiveilla ja sitruunankuoriraasteella. Tarjoa pitaleipien kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 2 dl paksua jogurttia 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna oliiviöljyä, oliiveja, raastettua sitruunankuorta (luomu) ja pitaleipää - 3
Hunaja-ricottalevite
Vaahdota ricotta ja tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa. Mausta hunajalla, sitruunanmehulla ja vaniljasokerilla.
Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Valuta pinnalle hunajaa. Koristele marjoilla ja syötävillä kukilla. Tarjoa viipaloitujen croissanttien kanssa.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) ricottajuustoa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 2 rkl juoksevaa hunajaa 1 rkl sitruunanmehua 1 rkl vaniljasokeria juoksevaa hunajaa, tuoreita marjoja (esim. vadelmia tai pensasmustikoita), syötäviä kukkia ja croissanteja
Vinkki: Levitelauta eli butter board toimii herkullisena naposteluherkkuna illanistujaisissa tai näyttävänä tarjottavana juhlapöydässä. Leikkuulaudan sijaan levitelaudan voi koota laakealle vadille tai jalalliselle kakkuvadille. Varaa juhlapöydän levitelautaan ottimeksi voiveitsi tai lusikka.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























