Levitelauta

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Tee levitteistä ja lisukkeista trendikäs herkkulajitelma! Pähkinäisen makuinen voilevite maistuu juurileivän kanssa ja pikantista fetalevitteestä saat dipin vaikka pitaleivälle. Hunajainen ricottalevite hurmaa brunssilla croissantien seurassa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Ruskistettu voilevite (3 dl)

250 gvoita
pikkukapriksia, lehtipersiljaa, mustapippuria rouhittuna ja hapanjuurileipää

Feta-valkosipulilevite (4 dl)

200 g(1 pkt) fetajuustoa
2 dlpaksua jogurttia
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
oliiviöljyä, oliiveja, raastettua sitruunankuorta (luomu) ja pitaleipää

Hunaja-ricottalevite (5 dl)

250 g(1 rs) ricottajuustoa
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkljuoksevaa hunajaa
1 rklsitruunanmehua
1 rklvaniljasokeria
juoksevaa hunajaa, tuoreita marjoja (esim. vadelmia tai pensasmustikoita), syötäviä kukkia ja croissanteja

Valmistus

  1. 1

    Ruskistettu voilevite

    Kuutioi voi. Laita puolet voikuutioista kattilaan ja loput pehmenemään kulhoon.

    Kuumenna voita kattilassa, kunnes se vaahtoaa, muuttuu kullanruskeaksi ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Jäähdytä voi esim. kylmässä vesihauteessa.

    Yhdistä voit kulhossa ja vaahdota sähkövatkaimella.

    Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Koristele kapriksilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.

    MääräAinesosa
    250 gvoita
    pikkukapriksia, lehtipersiljaa, mustapippuria rouhittuna ja hapanjuurileipää
  2. 2

    Feta-valkosipulilevite

    Hienonna feta haarukalla muruksi. Vatkaa jogurtti fetan joukkoon.

    Kuori ja raasta valkosipuli. Lisää sipuli, mehu ja mausteet levitteeseen.

    Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Valuta pinnalle oliiviöljyä. Koristele oliiveilla ja sitruunankuoriraasteella. Tarjoa pitaleipien kanssa.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    2 dlpaksua jogurttia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
    oliiviöljyä, oliiveja, raastettua sitruunankuorta (luomu) ja pitaleipää
  3. 3

    Hunaja-ricottalevite

    Vaahdota ricotta ja tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa. Mausta hunajalla, sitruunanmehulla ja vaniljasokerilla.

    Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Valuta pinnalle hunajaa. Koristele marjoilla ja syötävillä kukilla. Tarjoa viipaloitujen croissanttien kanssa.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) ricottajuustoa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    2 rkljuoksevaa hunajaa
    1 rklsitruunanmehua
    1 rklvaniljasokeria
    juoksevaa hunajaa, tuoreita marjoja (esim. vadelmia tai pensasmustikoita), syötäviä kukkia ja croissanteja

Vinkki: Levitelauta eli butter board toimii herkullisena naposteluherkkuna illanistujaisissa tai näyttävänä tarjottavana juhlapöydässä. Leikkuulaudan sijaan levitelaudan voi koota laakealle vadille tai jalalliselle kakkuvadille. Varaa juhlapöydän levitelautaan ottimeksi voiveitsi tai lusikka.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.2.2023
|
Päivitetty: 15.10.2025

Samankaltaisia reseptejä