Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunarahka

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikas sitruunainen hedelmärahka saa ihanan makunsa sitruunan kuoresta, sitruunamehusta ja valmiista lemon curd -sitruunatahnasta. Kuohkea sitruunarahka on herkullinen jälkiruoka, mutta se maistuu myös välipalana.

Ainekset

250 g
(1 prk) maitorahkaa
1 kpl
sitruuna (luomu)
1/2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
kuohukermaa

Lisäksi

1 kpl
sitruuna (luomu)
2 rkl
lemon curd -sitruunatahnaa
2 rkl
vettä
1/2 kpl
ruukkua minttua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita maitorahka kulhoon. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa pienellä terällä rahkan joukkoon, purista ½ dl mehua ja lisää se sekä lemon curd -tahna rahkaan. Mausta sokereilla ja sekoita tasaiseksi.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
1 kpl
sitruuna (luomu)
1/2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2

Vaahdota kerma ja lisää se varovasti käännellen rahkaseokseen. Annostele rahka tarjoiluastioihin.

2 dl
kuohukermaa
3

Pese sitruuna. Raasta kuoren keltaista osaa tai leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita annosten koristeeksi. Sekoita lemon curd ja vesi keskenään kastikkeeksi. Valuta kastike annosten päälle. Koristele sitruunaviipaleilla ja mintulla.

1 kpl
sitruuna (luomu)
2 rkl
lemon curd -sitruunatahnaa
2 rkl
vettä
1/2 kpl
ruukkua minttua
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 12.3.2022
|
Muokattu: 30.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

294

1232

17,8 g

11,8 g

23,0 g

23,0 g

1,5 g

7,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl ruukkua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli