Sitruunarahka
15 min

Nappaa talteen!
Raikas sitruunainen hedelmärahka saa ihanan makunsa sitruunan kuoresta, sitruunamehusta ja valmiista lemon curd -sitruunatahnasta. Kuohkea sitruunarahka on herkullinen jälkiruoka, mutta se maistuu myös välipalana.
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 dl | lemon curd -sitruunatahnaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | kuohukermaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 2 rkl | lemon curd -sitruunatahnaa |
| 2 rkl | vettä |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
- 1.
Laita maitorahka kulhoon. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa pienellä terällä rahkan joukkoon, purista ½ dl mehua ja lisää se sekä lemon curd -tahna rahkaan. Mausta sokereilla ja sekoita tasaiseksi.
- 2.
Vaahdota kerma ja lisää se varovasti käännellen rahkaseokseen. Annostele rahka tarjoiluastioihin.
- 3.
Pese sitruuna. Raasta kuoren keltaista osaa tai leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita annosten koristeeksi. Sekoita lemon curd ja vesi keskenään kastikkeeksi. Valuta kastike annosten päälle. Koristele sitruunaviipaleilla ja mintulla.
Sitruunarahka
arvosana5/5
15 min
Raikas sitruunainen hedelmärahka saa ihanan makunsa sitruunan kuoresta, sitruunamehusta ja valmiista lemon curd -sitruunatahnasta. Kuohkea sitruunarahka on herkullinen jälkiruoka, mutta se maistuu myös välipalana.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 dl | lemon curd -sitruunatahnaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | kuohukermaa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 2 rkl | lemon curd -sitruunatahnaa |
| 2 rkl | vettä |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
Valmistus
- 1
Laita maitorahka kulhoon. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa pienellä terällä rahkan joukkoon, purista ½ dl mehua ja lisää se sekä lemon curd -tahna rahkaan. Mausta sokereilla ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 250 g (1 prk) maitorahkaa 1 kpl sitruuna (luomu) 1/2 dl lemon curd -sitruunatahnaa 1/2 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria - 2
Vaahdota kerma ja lisää se varovasti käännellen rahkaseokseen. Annostele rahka tarjoiluastioihin.
Määrä Ainesosa 2 dl kuohukermaa - 3
Pese sitruuna. Raasta kuoren keltaista osaa tai leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita annosten koristeeksi. Sekoita lemon curd ja vesi keskenään kastikkeeksi. Valuta kastike annosten päälle. Koristele sitruunaviipaleilla ja mintulla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna (luomu) 2 rkl lemon curd -sitruunatahnaa 2 rkl vettä 1/2 kpl ruukkua minttua
Ravintosisältö
294
Energiaa kcal
1232
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,0 g
Hiilihydraatteja
23,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
294
Energiaa kcal
1232
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,0 g
Hiilihydraatteja
23,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl ruukkua minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























