Sitruunarahka

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Raikas sitruunainen hedelmärahka saa ihanan makunsa sitruunan kuoresta, sitruunamehusta ja valmiista lemon curd -sitruunatahnasta. Kuohkea sitruunarahka on herkullinen jälkiruoka, mutta se maistuu myös välipalana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 prk) maitorahkaa
1 kplsitruuna (luomu)
1/2 dllemon curd -sitruunatahnaa
1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 dlkuohukermaa

Lisäksi

1 kplsitruuna (luomu)
2 rkllemon curd -sitruunatahnaa
2 rklvettä
1/2 kplruukkua minttua

Valmistus

  1. 1

    Laita maitorahka kulhoon. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa pienellä terällä rahkan joukkoon, purista ½ dl mehua ja lisää se sekä lemon curd -tahna rahkaan. Mausta sokereilla ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    1 kplsitruuna (luomu)
    1/2 dllemon curd -sitruunatahnaa
    1/2 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Vaahdota kerma ja lisää se varovasti käännellen rahkaseokseen. Annostele rahka tarjoiluastioihin.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
  3. 3

    Pese sitruuna. Raasta kuoren keltaista osaa tai leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita annosten koristeeksi. Sekoita lemon curd ja vesi keskenään kastikkeeksi. Valuta kastike annosten päälle. Koristele sitruunaviipaleilla ja mintulla.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna (luomu)
    2 rkllemon curd -sitruunatahnaa
    2 rklvettä
    1/2 kplruukkua minttua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl ruukkua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
12.3.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä