Parsaranskalaiset ja limeaioli
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Innostu parsasta – tee uunipaahdetut ranskalaiset vihreästä parsasta! Leivitä tankoparsat pankojauhoilla rapeiksi ja tarjoa sormiruokana raikkaan limellä maustetun aiolin kanssa. Parsaranut valmistat kätevästi myös airfyerissa.
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 - 3 dl | pankojauhoja |
| Limeaioli | |
|---|---|
| 2 dl | majoneesia |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori varret ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja.
- 2.
Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita toisella lautasella vehnäjauhot ja mausteet. Mittaa kolmannelle lautaselle aluksi desi pankojauhoja, lisää tarpeen mukaan. Pyöräytä parsat vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä ne sitten munassa ja valuta ylimääräinen pois. Leivitä parsat lopuksi pankojauhoilla ja aseta ne pellille leivinpaperille.
- 3.
Paahda parsat 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 15 minuuttia.
- 4.
Mittaa majoneesi kulhoon. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1 rkl). Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Sekoita aiolin ainekset keskenään.
Parsaranskalaiset ja limeaioli
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Innostu parsasta – tee uunipaahdetut ranskalaiset vihreästä parsasta! Leivitä tankoparsat pankojauhoilla rapeiksi ja tarjoa sormiruokana raikkaan limellä maustetun aiolin kanssa. Parsaranut valmistat kätevästi myös airfyerissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 - 3 dl | pankojauhoja |
Limeaioli | |
| 2 dl | majoneesia |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori varret ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja.
Määrä Ainesosa 500 g (1 nippu) vihreää parsaa - 2
Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita toisella lautasella vehnäjauhot ja mausteet. Mittaa kolmannelle lautaselle aluksi desi pankojauhoja, lisää tarpeen mukaan. Pyöräytä parsat vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä ne sitten munassa ja valuta ylimääräinen pois. Leivitä parsat lopuksi pankojauhoilla ja aseta ne pellille leivinpaperille.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 1 dl vehnäjauhoja 3/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 2 - 3 dl pankojauhoja - 3
Paahda parsat 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 15 minuuttia.
- 4
Mittaa majoneesi kulhoon. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1 rkl). Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Sekoita aiolin ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 2 dl majoneesia 1 kpl lime (luomu) 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
Vinkki: Valmista parsat airfryerissä. Asettele ne ilmavasti koriin yhteen tasoon ja paahda 180 asteessa 5–7 minuuttia.
Ravintosisältö
621
Energiaa kcal
2600
Energiaa kj
42,5 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
621
Energiaa kcal
2600
Energiaa kj
42,5 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























