Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsaranskalaiset ja limeaioli

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Innostu parsasta – tee uunipaahdetut ranskalaiset vihreästä parsasta! Leivitä tankoparsat pankojauhoilla rapeiksi ja tarjoa sormiruokana raikkaan limellä maustetun aiolin kanssa. Parsaranut valmistat kätevästi myös airfyerissa.

Ainekset

500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
2 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 - 3 dl
pankojauhoja

Limeaioli

2 dl
majoneesia
1 kpl
lime (luomu)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori varret ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja.

500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
2

Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita toisella lautasella vehnäjauhot ja mausteet. Mittaa kolmannelle lautaselle aluksi desi pankojauhoja, lisää tarpeen mukaan. Pyöräytä parsat vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä ne sitten munassa ja valuta ylimääräinen pois. Leivitä parsat lopuksi pankojauhoilla ja aseta ne pellille leivinpaperille.

2 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 - 3 dl
pankojauhoja
3

Paahda parsat 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 15 minuuttia.

4

Mittaa majoneesi kulhoon. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1 rkl). Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Sekoita aiolin ainekset majoneesiin.

2 dl
majoneesia
1 kpl
lime (luomu)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Valmista parsat airfryerissä. Asettele ne ilmavasti koriin yhteen tasoon ja paahda 180 asteessa 5–7 minuuttia.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2022
|
Muokattu: 3.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

621

2600

42,5 g

3,3 g

42,8 g

3,5 g

6,3 g

14,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli