Parsaranskalaiset ja limeaioli

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Innostu parsasta – tee uunipaahdetut ranskalaiset vihreästä parsasta! Leivitä tankoparsat pankojauhoilla rapeiksi ja tarjoa sormiruokana raikkaan limellä maustetun aiolin kanssa. Parsaranut valmistat kätevästi myös airfyerissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 nippu) vihreää parsaa
2 kplkananmunaa
1 dlvehnäjauhoja
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 - 3 dlpankojauhoja

Limeaioli

2 dlmajoneesia
1 kpllime (luomu)
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori varret ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja.

    MääräAinesosa
    500 g(1 nippu) vihreää parsaa
  2. 2

    Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita toisella lautasella vehnäjauhot ja mausteet. Mittaa kolmannelle lautaselle aluksi desi pankojauhoja, lisää tarpeen mukaan. Pyöräytä parsat vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä ne sitten munassa ja valuta ylimääräinen pois. Leivitä parsat lopuksi pankojauhoilla ja aseta ne pellille leivinpaperille.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    1 dlvehnäjauhoja
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 - 3 dlpankojauhoja
  3. 3

    Paahda parsat 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 15 minuuttia.

  4. 4

    Mittaa majoneesi kulhoon. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1 rkl). Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Sekoita aiolin ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    2 dlmajoneesia
    1 kpllime (luomu)
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Vinkki: Valmista parsat airfryerissä. Asettele ne ilmavasti koriin yhteen tasoon ja paahda 180 asteessa 5–7 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.3.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä