Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori varret ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja.
Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita toisella lautasella vehnäjauhot ja mausteet. Mittaa kolmannelle lautaselle aluksi desi pankojauhoja, lisää tarpeen mukaan. Pyöräytä parsat vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä ne sitten munassa ja valuta ylimääräinen pois. Leivitä parsat lopuksi pankojauhoilla ja aseta ne pellille leivinpaperille.
Paahda parsat 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 15 minuuttia.
Mittaa majoneesi kulhoon. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1 rkl). Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Sekoita aiolin ainekset keskenään.
Vinkki: Valmista parsat airfryerissä. Asettele ne ilmavasti koriin yhteen tasoon ja paahda 180 asteessa 5–7 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
621
2600
42,5 g
3,3 g
42,8 g
3,5 g
6,3 g
14,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli