Parsa-pekonipiirakka | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsa-pekonipiirakka

Parsa-pekonipiirakka

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Parsan ja pekonin herkullinen yhdistelmä maistuu keväisessä piirakassa, jossa pohja ja täyte maustetaan dijoninsinapilla. Rapea pohja saa lisämakua juustoraasteesta. Parsapiirakka sopii niin juhlapöytään kuin iltapalaksi.

Ainekset

pohja

100 g
voita tai margariinia
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
dijoninsinappia
50 g
(n. 1,5 dl) voimakasta juustoa hienoksi raastettuna (esim. Jukolan Aito Cheddar)
1/2 dl
vettä

täyte

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
140 g
(1 pkt) pekonia
2 kpl
kananmunaa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
dijoninsinappia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Nypi jauhot ja huoneenlämpöinen rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää loput taikinan ainekset, viimeisenä vesi.

1/2 dl
vettä
50 g
(n. 1,5 dl) voimakasta juustoa hienoksi raastettuna (esim. Jukolan Aito Cheddar)
1 rkl
dijoninsinappia
3 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita tai margariinia
2

Painele taikina suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (noin 30 x 20 cm) tai pyöreään vuokaan (halkaisija noin 27 cm). Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes reunat alkavat saada hiukan väriä. Valmista sillä aikaa täyte.

3

Hienonna pekoni ja ruskista pannulla.

140 g
(1 pkt) pekonia
4

Poista parsoista puumaiset kannat. Kiehauta vettä esim. paistinpannussa, johon parsat mahtuvat. Keitä parsoja 2-3 minuuttia. Älä keitä parsoja aivan kypsiksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa.

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
5

Sekoita keskenään munat, kerma, suola, pippuri ja sinappi. Kaada seos esikypsennetyn pohjan päälle. Ripottele pinnalle paistettu pekoni ja asettele päälle parsat.

2 kpl
kananmunaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
1 rkl
dijoninsinappia
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
6

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.4.2020
Muokattu: 17.4.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1472

352

23,9 g

12,9 g

20,5 g

2,6 g

3,1 g

11,6 g

1,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli