Parsa-pekonipiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Parsa-pekonipiirakassa yhdistyvät keväinen parsa ja suolainen pekoni. Pohja ja täyte maustetaan dijoninsinapilla. Rapea pohja saa lisämakua myös cheddarjuustosta.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | (1,5 dl) cheddarjuustoa |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1/2 dl | vettä |
| Täyte | |
| 500 g | vihreää tankoparsaa |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
- 1.
Nypi jauhot ja huoneenlämpöinen rasva murumaiseksi seokseksi. Raasta juusto. Lisää juusto, sinappi ja vesi muruseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- 2.
Painele taikina suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (noin 30 x 20 cm) tai pyöreään vuokaan (halkaisija noin 27 cm). Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes reunat alkavat saada hiukan väriä.
- 3.
Valmista sillä aikaa täyte. Hienonna pekoni ja ruskista pannulla.
- 4.
Poista parsoista puumaiset kannat. Kiehauta vettä esim. paistinpannussa, johon parsat mahtuvat. Keitä parsoja 2–3 minuuttia. Älä keitä parsoja aivan kypsiksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa.
- 5.
Sekoita keskenään munat, kerma, suola, pippuri ja sinappi. Kaada seos esikypsennetyn pohjan päälle. Ripottele pinnalle paistettu pekoni ja asettele päälle parsat.
- 6.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Parsa-pekonipiirakka
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Parsa-pekonipiirakassa yhdistyvät keväinen parsa ja suolainen pekoni. Pohja ja täyte maustetaan dijoninsinapilla. Rapea pohja saa lisämakua myös cheddarjuustosta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | (1,5 dl) cheddarjuustoa |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1/2 dl | vettä |
Täyte | |
| 500 g | vihreää tankoparsaa |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Nypi jauhot ja huoneenlämpöinen rasva murumaiseksi seokseksi. Raasta juusto. Lisää juusto, sinappi ja vesi muruseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 3 dl vehnäjauhoja 100 g voita tai margariinia 50 g (1,5 dl) cheddarjuustoa 1 rkl dijoninsinappia 1/2 dl vettä - 2
Painele taikina suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (noin 30 x 20 cm) tai pyöreään vuokaan (halkaisija noin 27 cm). Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes reunat alkavat saada hiukan väriä.
- 3
Valmista sillä aikaa täyte. Hienonna pekoni ja ruskista pannulla.
Määrä Ainesosa 140 g (1 pkt) pekonia - 4
Poista parsoista puumaiset kannat. Kiehauta vettä esim. paistinpannussa, johon parsat mahtuvat. Keitä parsoja 2–3 minuuttia. Älä keitä parsoja aivan kypsiksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa.
Määrä Ainesosa 500 g vihreää tankoparsaa - 5
Sekoita keskenään munat, kerma, suola, pippuri ja sinappi. Kaada seos esikypsennetyn pohjan päälle. Ripottele pinnalle paistettu pekoni ja asettele päälle parsat.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 rkl dijoninsinappia - 6
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Ravintosisältö
352
Energiaa kcal
1472
Energiaa kj
23,9 g
Rasvaa
12,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
11,6 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
352
Energiaa kcal
1472
Energiaa kj
23,9 g
Rasvaa
12,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
11,6 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























