Parsa-pekonipiirakka

arvosana4/5

(5)arviota
8 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Parsa-pekonipiirakassa yhdistyvät keväinen parsa ja suolainen pekoni. Pohja ja täyte maustetaan dijoninsinapilla. Rapea pohja saa lisämakua myös cheddarjuustosta.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gvoita tai margariinia
3 dlvehnäjauhoja
50 g(1,5 dl) cheddarjuustoa
1 rkldijoninsinappia
1/2 dlvettä

Täyte

500 gvihreää tankoparsaa
140 g(1 pkt) pekonia
2 kplkananmunaa
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 rkldijoninsinappia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Nypi jauhot ja huoneenlämpöinen rasva murumaiseksi seokseksi. Raasta juusto. Lisää juusto, sinappi ja vesi muruseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    3 dlvehnäjauhoja
    100 gvoita tai margariinia
    50 g(1,5 dl) cheddarjuustoa
    1 rkldijoninsinappia
    1/2 dlvettä
  2. 2

    Painele taikina suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (noin 30 x 20 cm) tai pyöreään vuokaan (halkaisija noin 27 cm). Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes reunat alkavat saada hiukan väriä.

  3. 3

    Valmista sillä aikaa täyte. Hienonna pekoni ja ruskista pannulla.

    MääräAinesosa
    140 g(1 pkt) pekonia
  4. 4

    Poista parsoista puumaiset kannat. Kiehauta vettä esim. paistinpannussa, johon parsat mahtuvat. Keitä parsoja 2–3 minuuttia. Älä keitä parsoja aivan kypsiksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa.

    MääräAinesosa
    500 gvihreää tankoparsaa
  5. 5

    Sekoita keskenään munat, kerma, suola, pippuri ja sinappi. Kaada seos esikypsennetyn pohjan päälle. Ripottele pinnalle paistettu pekoni ja asettele päälle parsat.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 rkldijoninsinappia
  6. 6

    Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
17.4.2020
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä