Nypi jauhot ja huoneenlämpöinen rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää loput taikinan ainekset, viimeisenä vesi.
Painele taikina suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (noin 30 x 20 cm) tai pyöreään vuokaan (halkaisija noin 27 cm). Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes reunat alkavat saada hiukan väriä. Valmista sillä aikaa täyte.
Hienonna pekoni ja ruskista pannulla.
Poista parsoista puumaiset kannat. Kiehauta vettä esim. paistinpannussa, johon parsat mahtuvat. Keitä parsoja 2-3 minuuttia. Älä keitä parsoja aivan kypsiksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa.
Sekoita keskenään munat, kerma, suola, pippuri ja sinappi. Kaada seos esikypsennetyn pohjan päälle. Ripottele pinnalle paistettu pekoni ja asettele päälle parsat.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1472
352
23,9 g
12,9 g
20,5 g
2,6 g
3,1 g
11,6 g
1,2 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli