Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo vuokakakku

Helppo vuokakakku

timer-icon60 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Kokoa helppo täytekakku kätevästi kääretorttulevystä. Paista iso levykakku pellillä ja rakenna siitä rento vuokakakku. Täytä täytekakku kuohkealla, kermaisella hedelmärahkalla. Lisää raikasta makua kermakakku saa appelsiinimehusta ja tuoreista sesongin hedelmistä.

Ainekset

Pohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
3/4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhe

Lisäksi

1/2 dl
sokeria

Täyte ja kuorrute

3 dl
kuohukermaa
200 g
(1 prk) mango-passiorahkaa
1 rkl
sokeria (halutessasi)
2 tl
vaniljasokeria
2 kpl
appelsiinia
1 kpl
mango
3 kpl
keltaista kiiviä
100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
4 kpl
passiohedelmää

Kostutus

3/4 dl
appelsiinimehua

Koristelu

marenkeja
minttua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot munavaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla nostellen. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
3/4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhe
2

Aseta pöydälle puhdas leivinpaperi, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kakkulevy sen päälle. Vedä pohjapaperi varovasti pois kakun päältä. Anna kakkulevyn jäähtyä.

1/2 dl
sokeria
3

Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit kermavaahtoon. Kuori ja pilko appelsiinit, mango ja kiivit. Huuhtele ja viipaloi ananaskirsikat. Halkaise passiohedelmät ja kaavi niiden sisus kulhoon.

3 dl
kuohukermaa
200 g
(1 prk) mango-passiorahkaa
1 rkl
sokeria (halutessasi)
2 tl
vaniljasokeria
2 kpl
appelsiinia
1 kpl
mango
3 kpl
keltaista kiiviä
100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
4 kpl
passiohedelmää
4

Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa kakkulevystä vuokaan sopivia paloja. Laita vuokaan kakkulevypala, kostuta se kevyesti appelsiinimehulla. Levitä kakkulevylle kerma-rahkavaahtoa ja lisää päälle hedelmiä. Tee loput kerrokset samoin. Levitä päällimmäiseksi kerma-rahkavaahtoa ja koristele hedelmien lisäksi halutessasi marengilla ja mintulla.

3/4 dl
appelsiinimehua
marenkeja
minttua
Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.3.2022
|
Muokattu: 24.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

310

1299

12,4 g

7,0 g

39,5 g

30,5 g

6,0 g

6,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl sokeria (halutessasi),

100 g (1 rs) ananaskirsikoita,

marenkeja,

minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli