Helppo vuokakakku
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa helppo täytekakku kätevästi kääretorttulevystä. Paista iso levykakku pellillä ja rakenna siitä rento vuokakakku. Täytä täytekakku kuohkealla, kermaisella hedelmärahkalla. Lisää raikasta makua kermakakku saa appelsiinimehusta ja tuoreista sesongin hedelmistä.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhe |
| Lisäksi | |
| 1/2 dl | sokeria |
| Täyte ja kuorrute | |
| 3 dl | kuohukermaa |
| 200 g | (1 prk) mango-passiorahkaa |
| 1 rkl | sokeria (halutessasi) |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 1 kpl | mango |
| 3 kpl | keltaista kiiviä |
| 100 g | (1 rs) ananaskirsikoita |
| 4 kpl | passiohedelmää |
| Kostutus | |
| 3/4 dl | appelsiinimehua |
| Koristelu | |
| marenkeja | |
| minttua | |
- 1.
Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot munavaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla nostellen. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
- 2.
Aseta pöydälle puhdas leivinpaperi, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kakkulevy sen päälle. Vedä pohjapaperi varovasti pois kakun päältä. Anna kakkulevyn jäähtyä.
- 3.
Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit kermavaahtoon. Kuori ja pilko appelsiinit, mango ja kiivit. Huuhtele ja viipaloi ananaskirsikat. Halkaise passiohedelmät ja kaavi niiden sisus kulhoon.
- 4.
Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa kakkulevystä vuokaan sopivia paloja. Laita vuokaan kakkulevypala, kostuta se kevyesti appelsiinimehulla. Levitä kakkulevylle kerma-rahkavaahtoa ja lisää päälle hedelmiä. Tee loput kerrokset samoin. Levitä päällimmäiseksi kerma-rahkavaahtoa ja koristele hedelmien lisäksi halutessasi marengilla ja mintulla.
Helppo vuokakakku
arvosana3/5
60 min (josta 45 min aktiivista)
Kokoa helppo täytekakku kätevästi kääretorttulevystä. Paista iso levykakku pellillä ja rakenna siitä rento vuokakakku. Täytä täytekakku kuohkealla, kermaisella hedelmärahkalla. Lisää raikasta makua kermakakku saa appelsiinimehusta ja tuoreista sesongin hedelmistä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhe |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | sokeria |
Täyte ja kuorrute | |
| 3 dl | kuohukermaa |
| 200 g | (1 prk) mango-passiorahkaa |
| 1 rkl | sokeria (halutessasi) |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 1 kpl | mango |
| 3 kpl | keltaista kiiviä |
| 100 g | (1 rs) ananaskirsikoita |
| 4 kpl | passiohedelmää |
Kostutus | |
| 3/4 dl | appelsiinimehua |
Koristelu | |
| marenkeja | |
| minttua | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot munavaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla nostellen. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 dl perunajauhoja 3/4 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhe - 2
Aseta pöydälle puhdas leivinpaperi, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kakkulevy sen päälle. Vedä pohjapaperi varovasti pois kakun päältä. Anna kakkulevyn jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1/2 dl sokeria - 3
Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit kermavaahtoon. Kuori ja pilko appelsiinit, mango ja kiivit. Huuhtele ja viipaloi ananaskirsikat. Halkaise passiohedelmät ja kaavi niiden sisus kulhoon.
Määrä Ainesosa 3 dl kuohukermaa 200 g (1 prk) mango-passiorahkaa 1 rkl sokeria (halutessasi) 2 tl vaniljasokeria 2 kpl appelsiinia 1 kpl mango 3 kpl keltaista kiiviä 100 g (1 rs) ananaskirsikoita 4 kpl passiohedelmää - 4
Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa kakkulevystä vuokaan sopivia paloja. Laita vuokaan kakkulevypala, kostuta se kevyesti appelsiinimehulla. Levitä kakkulevylle kerma-rahkavaahtoa ja lisää päälle hedelmiä. Tee loput kerrokset samoin. Levitä päällimmäiseksi kerma-rahkavaahtoa ja koristele hedelmien lisäksi halutessasi marengilla ja mintulla.
Määrä Ainesosa 3/4 dl appelsiinimehua marenkeja minttua
Ravintosisältö
310
Energiaa kcal
1299
Energiaa kj
12,4 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,5 g
Hiilihydraatteja
30,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
310
Energiaa kcal
1299
Energiaa kj
12,4 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,5 g
Hiilihydraatteja
30,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl sokeria (halutessasi), 100 g (1 rs) ananaskirsikoita, marenkeja, minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























