
Helppo vuokakakku
Ainekset
Pohja
Lisäksi
Täyte ja kuorrute
Kostutus
Koristelu
Valmistus
Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot munavaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla nostellen. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Aseta pöydälle puhdas leivinpaperi, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kakkulevy sen päälle. Vedä pohjapaperi varovasti pois kakun päältä. Anna kakkulevyn jäähtyä.
Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit kermavaahtoon. Kuori ja pilko appelsiinit, mango ja kiivit. Huuhtele ja viipaloi ananaskirsikat. Halkaise passiohedelmät ja kaavi niiden sisus kulhoon.
Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa kakkulevystä vuokaan sopivia paloja. Laita vuokaan kakkulevypala, kostuta se kevyesti appelsiinimehulla. Levitä kakkulevylle kerma-rahkavaahtoa ja lisää päälle hedelmiä. Tee loput kerrokset samoin. Levitä päällimmäiseksi kerma-rahkavaahtoa ja koristele hedelmien lisäksi halutessasi marengilla ja mintulla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
310
1299
12,4 g
7,0 g
39,5 g
30,5 g
6,0 g
6,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl sokeria (halutessasi),
100 g (1 rs) ananaskirsikoita,
marenkeja,
minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli