Helppo vuokakakku

arvosana3/5

(7)arviota
12 Palaa

60 min (josta 45 min aktiivista)

Kokoa helppo täytekakku kätevästi kääretorttulevystä. Paista iso levykakku pellillä ja rakenna siitä rento vuokakakku. Täytä täytekakku kuohkealla, kermaisella hedelmärahkalla. Lisää raikasta makua kermakakku saa appelsiinimehusta ja tuoreista sesongin hedelmistä.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlperunajauhoja
3/4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhe

Lisäksi

1/2 dlsokeria

Täyte ja kuorrute

3 dlkuohukermaa
200 g(1 prk) mango-passiorahkaa
1 rklsokeria (halutessasi)
2 tlvaniljasokeria
2 kplappelsiinia
1 kplmango
3 kplkeltaista kiiviä
100 g(1 rs) ananaskirsikoita
4 kplpassiohedelmää

Kostutus

3/4 dlappelsiinimehua

Koristelu

marenkeja
minttua

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot munavaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla nostellen. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlperunajauhoja
    3/4 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhe
  2. 2

    Aseta pöydälle puhdas leivinpaperi, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kakkulevy sen päälle. Vedä pohjapaperi varovasti pois kakun päältä. Anna kakkulevyn jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsokeria
  3. 3

    Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit kermavaahtoon. Kuori ja pilko appelsiinit, mango ja kiivit. Huuhtele ja viipaloi ananaskirsikat. Halkaise passiohedelmät ja kaavi niiden sisus kulhoon.

    MääräAinesosa
    3 dlkuohukermaa
    200 g(1 prk) mango-passiorahkaa
    1 rklsokeria (halutessasi)
    2 tlvaniljasokeria
    2 kplappelsiinia
    1 kplmango
    3 kplkeltaista kiiviä
    100 g(1 rs) ananaskirsikoita
    4 kplpassiohedelmää
  4. 4

    Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa kakkulevystä vuokaan sopivia paloja. Laita vuokaan kakkulevypala, kostuta se kevyesti appelsiinimehulla. Levitä kakkulevylle kerma-rahkavaahtoa ja lisää päälle hedelmiä. Tee loput kerrokset samoin. Levitä päällimmäiseksi kerma-rahkavaahtoa ja koristele hedelmien lisäksi halutessasi marengilla ja mintulla.

    MääräAinesosa
    3/4 dlappelsiinimehua
    marenkeja
    minttua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl sokeria (halutessasi), 100 g (1 rs) ananaskirsikoita, marenkeja, minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.3.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä