Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunaviineri

Sitruunaviinerit

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Mikään ei ole herkumpaa kuin vastapaistettu rasahtavan rapea viineri! Tee itse helpot viinerit kolmesta valmiista raaka-aineesta: wienertaikinasta, lemon curd -sitruunatahnasta ja paistonkestävästä vaniljakreemistä. Taikinan sulatuksen ja kohottamisen lisäksi leipomiseen menee alle puoli tuntia.

Ainekset

500 g
(1 pkt) viineritaikinaa
1 kpl
kananmuna voiteluun
200 g
(1 prk) vaniljakreemiä
1 dl
lemon curdia tai hilloa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Levitä jäiset taikinalevyt pellille leivinpaperille ja anna sulaa noin 20 minuuttia. Leikkaa sulaneet levyt keskeltä kahtia neliöiksi ja anna kohota huoneenlämmössä liinan alla noin 45 minuuttia.

500 g
(1 pkt) viineritaikinaa
2

Voitele pohjat kevyesti kananmunalla. Taittele taikinapalan kulmat keskelle. Lisää pohjien keskelle vaniljakreemiä lusikalla tai pursottamalla.

1 kpl
kananmuna voiteluun
200 g
(1 prk) vaniljakreemiä
3

Paista viinereitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia. Pursota tai lusikoi lemon curdia viinereille.

1 dl
lemon curdia tai hilloa
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.3.2022
Muokattu: 7.3.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.