Sitruunaviinerit

arvosana5/5

(1)arvio
10 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Mikään ei ole herkumpaa kuin vastapaistettu rasahtavan rapea viineri! Tee itse helpot viinerit kolmesta valmiista raaka-aineesta: wienertaikinasta, lemon curd -sitruunatahnasta ja paistonkestävästä vaniljakreemistä. Taikinan sulatuksen ja kohottamisen lisäksi leipomiseen menee alle puoli tuntia.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) viineritaikinaa
1 kplkananmuna voiteluun
200 g(1 prk) vaniljakreemiä
160 g(1/2 prk, 1 dl) lemon curdia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Levitä jäiset taikinalevyt pellille leivinpaperille ja anna sulaa noin 20 minuuttia. Leikkaa sulaneet levyt keskeltä kahtia neliöiksi ja anna kohota huoneenlämmössä liinan alla noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) viineritaikinaa
  2. 2

    Voitele pohjat kevyesti kananmunalla. Taittele taikinapalan kulmat keskelle. Lisää pohjien keskelle vaniljakreemiä lusikalla tai pursottamalla.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna voiteluun
    200 g(1 prk) vaniljakreemiä
  3. 3

    Paista viinereitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia. Pursota tai lusikoi lemon curdia viinereille.

    MääräAinesosa
    160 g(1/2 prk, 1 dl) lemon curdia

Vinkki: Kokeile lemon curdin tilalla hilloa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
7.3.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä