Helpot sämpylät

arvosana5/5

(7)arviota
28 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Perinteiset sämpylät syntyvät helposti muutamasta aineksesta. Pehmeiden sämpylöiden salaisuus on löysä taikina ja pitkä kohotusaika.

Ainekset

MääräAinesosa
6 dlvettä
50 ghiivaa
2 tlsuolaa
1 rklsokeria
1/2 dlkotimaista-rypsiöljyä
13 dlkotimaista-sämpyläjauhoja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva veteen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Vatkaa haarukkavatkaimella tasaiseksi seokseksi.

    MääräAinesosa
    6 dlvettä
    50 ghiivaa
    2 tlsuolaa
    1 rklsokeria
    13 dlkotimaista-sämpyläjauhoja
  2. 2

    Lisää loput jauhot ja öljy. Sekoita ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho ja anna kohota noin tunnin ajan lämpimässä paikassa.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkotimaista-rypsiöljyä
  3. 3

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Puolita taikina ja pyöritä kaksi tankoa. Jaa tangot paloiksi, yhdestä tangosta tulee 14 palaa. Nosta palat leivinpaperoiduille pelleille (kaksi pellillistä). Kohota sämpylöitä peitettynä noin 30 minuuttia.

  4. 4

    Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Sämpylät ovat kypsiä, kun ne ovat saanet väriä ja pohja kumisee koputettaessa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
14.8.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä