Aamiaispizzat

Arvostele resepti
2 Kappaletta

30 min

Viikonlopun tai juhlapäivän aamiaisella maistuu pizza. Sulata valmis pizzapohja yön yli jääkaapissa ja nauti aamiaismunat ja pekonit napolilaisen brunssipizzan päällä. Kruunaa pienet valkoiset pizzat tuoreella parsalla ja mozzarellajuustolla.

Ainekset

MääräAinesosa
520 g(1 pkt) napolilaista pizzataikinaa (pakaste)

Täytteet

150 g(1 prk) ranskankermaa
150 g(6 kpl) vihreää parsaa
125 g(1 pkt) mozzarellajuustoa
4 kplpekoniviipaleita
2 kplkananmunaa (pientä)

Lisäksi

30 gparmesaanijuustoa (4 rkl raastettuna)
(basilikanlehtiä)
2 tloliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Sulata ja kohota pizzapohjat pakkauksen ohjeen mukaan yön yli jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    520 g(1 pkt) napolilaista pizzataikinaa (pakaste)
  2. 2

    Painele pizzapohjat keskeltä ohuemmiksi ja jätä reunoilta paksummiksi. Levitä ranskankerma pizzojen keskelle. Huuhtele parsat, katkaise pois kovat kannat ja halkaise parsat. Valuta ja viipaloi mozzarella. Levitä parsat ja mozzarellaviipaleet pizzoille. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    150 g(6 kpl) vihreää parsaa
    125 g(1 pkt) mozzarellajuustoa
  3. 3

    Paista pekoniviipaleet paistinpannulla pizzojen kypsyessä. Ota pizzat uunista ja laita pekoniviipaleet täytteen päälle. Riko kumpaankin pizzaan varovasti yksi kananmuna. Laita pizzat takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes muna on hyytynyt ja pohja on kypsä.

    MääräAinesosa
    4 kplpekoniviipaleita
    2 kplkananmunaa (pientä)
  4. 4

    Ripottele kuumalle pizzalle parmesaaniraastetta ja basilikanlehtiä. Mausta pizzat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    30 gparmesaanijuustoa (4 rkl raastettuna)
    (basilikanlehtiä)
    2 tloliiviöljyä
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 520 g (1 pkt) napolilaista pizzataikinaa (pakaste), (basilikanlehtiä), ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
7.3.2022
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä