Aamiaispizzat
30 min

Nappaa talteen!
Viikonlopun tai juhlapäivän aamiaisella maistuu pizza. Sulata valmis pizzapohja yön yli jääkaapissa ja nauti aamiaismunat ja pekonit napolilaisen brunssipizzan päällä. Kruunaa pienet valkoiset pizzat tuoreella parsalla ja mozzarellajuustolla.
| 520 g | (1 pkt) napolilaista pizzataikinaa (pakaste) |
| Täytteet | |
|---|---|
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 150 g | (6 kpl) vihreää parsaa |
| 125 g | (1 pkt) mozzarellajuustoa |
| 4 kpl | pekoniviipaleita |
| 2 kpl | kananmunaa (pientä) |
| Lisäksi | |
| 30 g | parmesaanijuustoa (4 rkl raastettuna) |
| (basilikanlehtiä) | |
| 2 tl | oliiviöljyä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Sulata ja kohota pizzapohjat pakkauksen ohjeen mukaan yön yli jääkaapissa.
- 2.
Painele pizzapohjat keskeltä ohuemmiksi ja jätä reunoilta paksummiksi. Levitä ranskankerma pizzojen keskelle. Huuhtele parsat, katkaise pois kovat kannat ja halkaise parsat. Valuta ja viipaloi mozzarella. Levitä parsat ja mozzarellaviipaleet pizzoille. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia.
- 3.
Paista pekoniviipaleet paistinpannulla pizzojen kypsyessä. Ota pizzat uunista ja laita pekoniviipaleet täytteen päälle. Riko kumpaankin pizzaan varovasti yksi kananmuna. Laita pizzat takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes muna on hyytynyt ja pohja on kypsä.
- 4.
Ripottele kuumalle pizzalle parmesaaniraastetta ja basilikanlehtiä. Mausta pizzat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Aamiaispizzat
Viikonlopun tai juhlapäivän aamiaisella maistuu pizza. Sulata valmis pizzapohja yön yli jääkaapissa ja nauti aamiaismunat ja pekonit napolilaisen brunssipizzan päällä. Kruunaa pienet valkoiset pizzat tuoreella parsalla ja mozzarellajuustolla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 520 g | (1 pkt) napolilaista pizzataikinaa (pakaste) |
Täytteet | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 150 g | (6 kpl) vihreää parsaa |
| 125 g | (1 pkt) mozzarellajuustoa |
| 4 kpl | pekoniviipaleita |
| 2 kpl | kananmunaa (pientä) |
Lisäksi | |
| 30 g | parmesaanijuustoa (4 rkl raastettuna) |
| (basilikanlehtiä) | |
| 2 tl | oliiviöljyä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Sulata ja kohota pizzapohjat pakkauksen ohjeen mukaan yön yli jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 520 g (1 pkt) napolilaista pizzataikinaa (pakaste) - 2
Painele pizzapohjat keskeltä ohuemmiksi ja jätä reunoilta paksummiksi. Levitä ranskankerma pizzojen keskelle. Huuhtele parsat, katkaise pois kovat kannat ja halkaise parsat. Valuta ja viipaloi mozzarella. Levitä parsat ja mozzarellaviipaleet pizzoille. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) ranskankermaa 150 g (6 kpl) vihreää parsaa 125 g (1 pkt) mozzarellajuustoa - 3
Paista pekoniviipaleet paistinpannulla pizzojen kypsyessä. Ota pizzat uunista ja laita pekoniviipaleet täytteen päälle. Riko kumpaankin pizzaan varovasti yksi kananmuna. Laita pizzat takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes muna on hyytynyt ja pohja on kypsä.
Määrä Ainesosa 4 kpl pekoniviipaleita 2 kpl kananmunaa (pientä) - 4
Ripottele kuumalle pizzalle parmesaaniraastetta ja basilikanlehtiä. Mausta pizzat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 30 g parmesaanijuustoa (4 rkl raastettuna) (basilikanlehtiä) 2 tl oliiviöljyä ripaus suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
636
Energiaa kcal
2660
Energiaa kj
54,0 g
Rasvaa
26,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
31,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
636
Energiaa kcal
2660
Energiaa kj
54,0 g
Rasvaa
26,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
31,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 520 g (1 pkt) napolilaista pizzataikinaa (pakaste), (basilikanlehtiä), ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























