Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uppomuna-lohileipä

Ihanat ideat viikonlopun brunssille

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 16.4.2021
|
Muokattu: 20.4.2023
Näillä resepteillä kokoat viikonlopun herkullisimman ruokahetken isommallekin porukalle! Nauti brunssiherkut hyvässä seurassa.

Vinkit brunssimenun kokoamiseen

Nimensä mukaisesti aamiaisen (breakfast) ja lounaan (lunch) yhdistävällä brunssilla tarjotaan aamiaiselta tuttuja ruokia runsaammassa muodossa. Kata siis pöytään esimerkiksi tuoretta leipää, kananmunaruokia, salaatteja ja smoothieita. Brunssille sopivat myös astetta paremmat aamiaisherkut vohveleista pannukakkuihin. Ja koska brunssilla on kyse nautiskelusta, kuuluu kattaukseen usein myös kakku tai muu jälkiruoka.

Myös brunssin juomat ovat aamiaiselta tuttuja: kahvia, teetä ja tuoremehua. Aikuisten brunssilla voidaan lisäksi kilistellä brunssicocktaileilla tai kuohuviinillä.

Tuoreet sämpylät ja leivät

Vastapaistettu leipä aloittaa päivän herkullisesti. Tee brunssille rapeakuorinen pataleipä tai yön yli -sämpylöitä, niin voit tehdä taikinan jo edellisenä iltana ja aamulle jää vain paistaminen. Brunssilla maistuvat myös nopeasti valmistuvat rieskat. Jos haluat oikein panostaa, leivo pöytään näyttävä, mutta helppo focaccia.

Kananmunaruoat kuuluvat brunssille

Kananmunaruoat ovat täydellistä tarjottavaa brunssille, sillä niissä on juuri sopiva yhdistelmä aamiaisfiilistä ja vatsan täyttävää ruokaisuutta. Kokeile brunssiruokien hittiä, Lähi-idän munapannu shakshukaa tai halloumin ja pinaatin maustamaa uunimunakasta. Myös uppomuna-lohileivät tai savukala-munasalaatti hyvän leivän päällä luovat heti hieman paremman aamun tunnelmaa.

Pannukakut ja vohvelit ovat brunssin odotetuin herkku

Kukapa ei pitäisi pannukakuista? Pannarit ja vohvelit riittävät brunssimenuksi sellaisenaan, etenkin jos tarjolla on niin suolaisia kuin makeita täytteitä. Kokeile keväisiä pinaattivohveleita tai paista vapaapäivän kunniaksi pino meheviä suklaapannareita.

Smoothie maistuu brunssiruokien kanssa

Yhdistä aamiaiselta tutut jogurtti ja marjat smoothieksi! Simppeli marjasmoothie toimii aina, mutta testaa myös smoothien muita muotoja: maidotonta fruitieta, lusikoitavaa smoothie bowlia tai juustokakkua muistuttavaa, myslipohjaista smoothiekakkua.

Brunssikakut ja raikkaat jälkiruoat

Valitse brunssin jälkiruoka muun menun mukaan: jos olet jo tarjonnut brunssilla leipää, pannareita ja croissantteja, sopii jälkiruoaksi juustokakku tai kevyempi herkku, kuten vaniljainen kerroskiisseli. Salaatin ja kananmunaruokien jälkeen kelpaa sen sijaan herkutella täyteläisellä suklaakakulla. Vai maistuisiko brunssin jälkeen posset? Simppelin jälkiruoan voi tehdä jääkaappiin jo edellisenä päivänä ja nostaa tarjolle herkullisen aamupäivän päätteeksi.

Lisää ideoita herkulliseen viikonloppuun