Hedelmäinen smoothie bowl
15 min

Nappaa talteen!
Makeuta appelsiini-rahkasmoothie täyteläiseksi banaanilla ja rikasta hunajapaahdetuilla kaurahiutaleilla. Tarjoa hedelmillä koristellut smoothiekulhot välipalana tai viikonloppuaamiaisella.
| 3 kpl | appelsiinia |
| 2 kpl | banaania |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 2 dl | appelsiinimehua |
| 1 dl | kauraleseitä |
| 2 rkl | vaniljasokeria |
| Hunajapaahdetut kaurahiutaleet | |
|---|---|
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | hunajaa |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | appelsiini |
| 1 kpl | banaani |
| 1 dl | viinirypäleitä |
| tuoreita mintunlehtiä | |
- 1.
Tee ensin hunajapaahdetut kaurahiutaleet. Paahda hiutaleita kuumalla pannulla ilman rasvaa 1 minuutti. Lisää hunaja pannulle ja anna sen sulaa. Sekoita hyvin ja mausta seos ripauksella suolaa. Levitä hiutaleet kuumana leivinpaperille ja anna jäähtyä. Jäähtyessään ne rapeutuvat. Säilytä suljetussa lasitölkissä.
- 2.
Kuori ja kuutioi 3 appelsiinia. Kuori ja viipaloi banaanit. Yhdistä hedelmät sauva- tai tehosekoittimen kulhossa. Lisää rahka, mehu ja kauraleseet. Mausta vaniljasokerilla ja soseuta smoothieksi.
- 3.
Jaa smoothie neljään syvään kulhoon. Leikkaa appelsiinin kuori pois terävällä veitsellä ja viipaloi appelsiini. Viipaloi banaani ja huuhtele rypäleet. Koristele smoothiet hedelmillä ja mintulla. Ripottele hunajakauraa pinnalle.
Hedelmäinen smoothie bowl
Makeuta appelsiini-rahkasmoothie täyteläiseksi banaanilla ja rikasta hunajapaahdetuilla kaurahiutaleilla. Tarjoa hedelmillä koristellut smoothiekulhot välipalana tai viikonloppuaamiaisella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | appelsiinia |
| 2 kpl | banaania |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 2 dl | appelsiinimehua |
| 1 dl | kauraleseitä |
| 2 rkl | vaniljasokeria |
Hunajapaahdetut kaurahiutaleet | |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | hunajaa |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| 1 kpl | appelsiini |
| 1 kpl | banaani |
| 1 dl | viinirypäleitä |
| tuoreita mintunlehtiä | |
Valmistus
- 1
Tee ensin hunajapaahdetut kaurahiutaleet. Paahda hiutaleita kuumalla pannulla ilman rasvaa 1 minuutti. Lisää hunaja pannulle ja anna sen sulaa. Sekoita hyvin ja mausta seos ripauksella suolaa. Levitä hiutaleet kuumana leivinpaperille ja anna jäähtyä. Jäähtyessään ne rapeutuvat. Säilytä suljetussa lasitölkissä.
Määrä Ainesosa 2 dl kaurahiutaleita 1/2 dl hunajaa ripaus suolaa - 2
Kuori ja kuutioi 3 appelsiinia. Kuori ja viipaloi banaanit. Yhdistä hedelmät sauva- tai tehosekoittimen kulhossa. Lisää rahka, mehu ja kauraleseet. Mausta vaniljasokerilla ja soseuta smoothieksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl appelsiinia 2 kpl banaania 250 g (1 prk) maitorahkaa 2 dl appelsiinimehua 1 dl kauraleseitä 2 rkl vaniljasokeria - 3
Jaa smoothie neljään syvään kulhoon. Leikkaa appelsiinin kuori pois terävällä veitsellä ja viipaloi appelsiini. Viipaloi banaani ja huuhtele rypäleet. Koristele smoothiet hedelmillä ja mintulla. Ripottele hunajakauraa pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 kpl banaani 1 kpl appelsiini 1 dl viinirypäleitä tuoreita mintunlehtiä
Ravintosisältö
427
Energiaa kcal
1786
Energiaa kj
3,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
77,0 g
Hiilihydraatteja
54,5 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
13,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
427
Energiaa kcal
1786
Energiaa kj
3,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
77,0 g
Hiilihydraatteja
54,5 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
13,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























