Tee ensin hunajapaahdetut kaurahiutaleet. Paahda hiutaleita kuumalla pannulla ilman rasvaa 1 minuutti. Lisää hunaja pannulle ja anna sen sulaa. Sekoita hyvin ja mausta seos ripauksella suolaa. Levitä hiutaleet kuumana leivinpaperille ja anna jäähtyä. Jäähtyessään ne rapeutuvat. Säilytä suljetussa lasitölkissä.
Kuori ja kuutioi 3 appelsiinia. Kuori ja viipaloi banaanit. Yhdistä hedelmät sauva- tai tehosekoittimen kulhossa. Lisää rahka, mehu ja kauraleseet. Mausta vaniljasokerilla ja soseuta smoothieksi.
Jaa smoothie neljään syvään kulhoon. Leikkaa appelsiinin kuori pois terävällä veitsellä ja viipaloi appelsiini. Viipaloi banaani ja huuhtele rypäleet. Koristele smoothiet hedelmillä ja mintulla. Ripottele hunajakauraa pinnalle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1218
291
2,8 g
0,5 g
50,3 g
31,0 g
5,0 g
11,8 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
appelsiinia,
banaania,
appelsiini,
banaani.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli