Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hedelmäinen smoothie bowl

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Makeuta appelsiini-rahkasmoothie täyteläiseksi banaanilla ja rikasta hunajapaahdetuilla kaurahiutaleilla. Tarjoa hedelmillä koristellut smoothiekulhot välipalana tai viikonloppuaamiaisella.

Ainekset

3 kpl
appelsiinia
2 kpl
banaania
250 g
(1 prk) maitorahkaa
2 dl
appelsiinimehua
1 dl
kauraleseitä
2 rkl
vaniljasokeria

Hunajapaahdetut kaurahiutaleet

2 dl
kaurahiutaleita
1/2 dl
hunajaa
ripaus suolaa

Lisäksi

1 kpl
appelsiini
1 kpl
banaani
1 dl
viinirypäleitä
tuoreita mintunlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee ensin hunajapaahdetut kaurahiutaleet. Paahda hiutaleita kuumalla pannulla ilman rasvaa 1 minuutti. Lisää hunaja pannulle ja anna sen sulaa. Sekoita hyvin ja mausta seos ripauksella suolaa. Levitä hiutaleet kuumana leivinpaperille ja anna jäähtyä. Jäähtyessään ne rapeutuvat. Säilytä suljetussa lasitölkissä.

2 dl
kaurahiutaleita
1/2 dl
hunajaa
ripaus suolaa
2

Kuori ja kuutioi 3 appelsiinia. Kuori ja viipaloi banaanit. Yhdistä hedelmät sauva- tai tehosekoittimen kulhossa. Lisää rahka, mehu ja kauraleseet. Mausta vaniljasokerilla ja soseuta smoothieksi.

3 kpl
appelsiinia
2 kpl
banaania
250 g
(1 prk) maitorahkaa
2 dl
appelsiinimehua
1 dl
kauraleseitä
2 rkl
vaniljasokeria
3

Jaa smoothie neljään syvään kulhoon. Leikkaa appelsiinin kuori pois terävällä veitsellä ja viipaloi appelsiini. Viipaloi banaani ja huuhtele rypäleet. Koristele smoothiet hedelmillä ja mintulla. Ripottele hunajakauraa pinnalle.

1 kpl
banaani
1 kpl
appelsiini
1 dl
viinirypäleitä
tuoreita mintunlehtiä
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.12.2018
|
Muokattu: 20.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

427

1786

3,3 g

0,5 g

77,0 g

54,5 g

9,5 g

13,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli