Ranskalaisen karkkikaupan mutakakku
60 min

Nappaa talteen!
Ihanan suklainen mutakakku saa uutta makua minttuisista ranskanpastilleista. Herkuttele kakku jäätelön kanssa.
| 150 g | voita |
| 1 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | ranskanpastilleja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 tl | voita |
| vaniljajäätelöä | |
- 1.
Laita uuniritilä uunin keskitasolle. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunivuoka, jonka tilavuus on noin 1 ½ litraa. Levitä 2 tl voita vuokaan siveltimellä. Jätä vuoka odottamaan.
- 2.
Leikkaa voi kuutioiksi. Laita voi kattilaan. Siirrä kattila liedelle ja säädä liesi keskilämmölle. Sekoita voita puuhaarukalla, kunnes se on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sammuta liesi. Sekoita kaakaojauhe voihin. Jätä seos odottamaan.
- 3.
Riko kananmunat juomalasiin ja kaada ne puhtaaseen kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa seosta vispilällä 1–2 minuuttia niin, että se hieman vaahtoaa.
- 4.
Sekoita voi-kaakaoseos kananmunaseokseen.
- 5.
Ota esille toinen kulho ja mittaa siihen jauhot ja leivinjauhe. Sekoita. Kaada jauhoseos ja karkit suklaataikinaan. Sekoita puuhaarukalla nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Laita vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia. Kun kakun pinta näyttää kiinteältä, ota vuoka pois uunista. Kakku saa jäädä sisältä löysäksi.
- 6.
Anna kakun jäähtyä ainakin puoli tuntia. Herkuttele jäätelön kanssa.
Ihanan suklainen mutakakku saa uutta makua minttuisista ranskanpastilleista. Herkuttele kakku jäätelön kanssa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | voita |
| 1 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | ranskanpastilleja |
Lisäksi | |
| 2 tl | voita |
| vaniljajäätelöä | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Laita uuniritilä uunin keskitasolle. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunivuoka, jonka tilavuus on noin 1 ½ litraa. Levitä 2 tl voita vuokaan siveltimellä. Jätä vuoka odottamaan.
Määrä Ainesosa 2 tl voita - 2
Leikkaa voi kuutioiksi. Laita voi kattilaan. Siirrä kattila liedelle ja säädä liesi keskilämmölle. Sekoita voita puuhaarukalla, kunnes se on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sammuta liesi. Sekoita kaakaojauhe voihin. Jätä seos odottamaan.
Määrä Ainesosa 150 g voita 1 dl tummaa kaakaojauhetta - 3
Riko kananmunat juomalasiin ja kaada ne puhtaaseen kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa seosta vispilällä 1–2 minuuttia niin, että se hieman vaahtoaa.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 2 dl sokeria - 4
Sekoita voi-kaakaoseos kananmunaseokseen.
- 5
Ota esille toinen kulho ja mittaa siihen jauhot ja leivinjauhe. Sekoita. Kaada jauhoseos ja karkit suklaataikinaan. Sekoita puuhaarukalla nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Laita vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia. Kun kakun pinta näyttää kiinteältä, ota vuoka pois uunista. Kakku saa jäädä sisältä löysäksi.
Määrä Ainesosa 3 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 tl leivinjauhetta 1 dl ranskanpastilleja - 6
Anna kakun jäähtyä ainakin puoli tuntia. Herkuttele jäätelön kanssa.
Määrä Ainesosa vaniljajäätelöä
Ravintosisältö
401
Energiaa kcal
1681
Energiaa kj
19,6 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,8 g
Hiilihydraatteja
24,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
401
Energiaa kcal
1681
Energiaa kj
19,6 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,8 g
Hiilihydraatteja
24,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Leivinjauhetta, Vaniljajäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























