Raasta kesäkurpitsa isolla terällä. Laita raaste siivilään ja sekoita joukkoon ¼ tl suolaa. Anna kurpitsan itkettyä 30 minuuttia. Purista ylimääräinen neste käsin pois.
Sekoita kananmuna, maito, jauhot, leivinjauhe ja ½ tl suolaa taikinaksi. Sekoita kesäkurpitsaraaste joukkoon.
Kuumenna vohvelirauta ja öljyä se kevyesti. Kaada noin 2 dl taikinaa raudalle ja paista vohvelia 3–5 minuuttia. Taikinasta paistaa neljä vohvelia.
Vuole täytteeseen tuleva kesäkurpitsa lastuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Suikaloi sipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä raejuusto, kesäkurpitsat, sipulit, sitruunan kuori ja mehu sekä yrtit kulhossa. Mausta. Jaa täyte vohveleiden sisään ja kääri rullalle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1314
314
10,5 g
1,5 g
42,3 g
6,8 g
2,5 g
10,5 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
0,25 - 0.5 tl suolaa,
1 tl Kuivattua oreganoa,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli