Suolaiset kesäkurpitsavohvelit
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raasta kesäkurpitsa vohvelitaikinaan ja suikaloi toinen sitruunaiseen raejuustotäytteeseen.
| 300 g | (1 kpl) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 dl | maitoa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 3/4 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Täyte | |
|---|---|
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 200 g | (1 prk) raejuustoa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Raasta kesäkurpitsa isolla terällä. Laita raaste siivilään ja sekoita joukkoon ¼ tl suolaa. Anna kurpitsan itkettyä 30 minuuttia. Purista ylimääräinen neste käsin pois.
- 2.
Sekoita kananmuna, maito, jauhot, leivinjauhe ja ½ tl suolaa taikinaksi. Sekoita kesäkurpitsaraaste joukkoon.
- 3.
Kuumenna vohvelirauta ja öljyä se kevyesti. Kaada noin 2 dl taikinaa raudalle ja paista vohvelia 3–5 minuuttia. Taikinasta paistaa neljä vohvelia.
- 4.
Vuole täytteeseen tuleva kesäkurpitsa lastuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Kuori ja suikaloi sipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Hienonna basilika.
- 5.
Yhdistä kesäkurpitsat, sipulit, sitruunan kuori ja mehu sekä basilika ja reajuusto kulhossa. Mausta oreganolla ja suolalla. Jaa täyte vohveleiden sisään ja kääri rullalle.
Suolaiset kesäkurpitsavohvelit
Raasta kesäkurpitsa vohvelitaikinaan ja suikaloi toinen sitruunaiseen raejuustotäytteeseen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 kpl) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 dl | maitoa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 3/4 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Täyte | |
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 200 g | (1 prk) raejuustoa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Raasta kesäkurpitsa isolla terällä. Laita raaste siivilään ja sekoita joukkoon ¼ tl suolaa. Anna kurpitsan itkettyä 30 minuuttia. Purista ylimääräinen neste käsin pois.
Määrä Ainesosa 300 g (1 kpl) kesäkurpitsaa 3/4 tl suolaa - 2
Sekoita kananmuna, maito, jauhot, leivinjauhe ja ½ tl suolaa taikinaksi. Sekoita kesäkurpitsaraaste joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 3 dl maitoa 3 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 3/4 tl suolaa - 3
Kuumenna vohvelirauta ja öljyä se kevyesti. Kaada noin 2 dl taikinaa raudalle ja paista vohvelia 3–5 minuuttia. Taikinasta paistaa neljä vohvelia.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 4
Vuole täytteeseen tuleva kesäkurpitsa lastuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Kuori ja suikaloi sipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Hienonna basilika.
Määrä Ainesosa 300 g kesäkurpitsaa 1 kpl punasipuli 1/2 kpl sitruuna 1 kpl ruukku basilikaa - 5
Yhdistä kesäkurpitsat, sipulit, sitruunan kuori ja mehu sekä basilika ja reajuusto kulhossa. Mausta oreganolla ja suolalla. Jaa täyte vohveleiden sisään ja kääri rullalle.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) raejuustoa 1 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl suolaa
Ravintosisältö
375
Energiaa kcal
1570
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
375
Energiaa kcal
1570
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























