Suolaiset kesäkurpitsavohvelit

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Raasta kesäkurpitsa vohvelitaikinaan ja suikaloi toinen sitruunaiseen raejuustotäytteeseen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 kpl) kesäkurpitsaa
1 kplkananmuna
3 dlmaitoa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
3/4 tlsuolaa
2 rklrypsiöljyä

Täyte

300 gkesäkurpitsaa
1 kplpunasipuli
1/2 kplsitruuna
1 kplruukku basilikaa
200 g(1 prk) raejuustoa
1 tlkuivattua oreganoa
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Raasta kesäkurpitsa isolla terällä. Laita raaste siivilään ja sekoita joukkoon ¼ tl suolaa. Anna kurpitsan itkettyä 30 minuuttia. Purista ylimääräinen neste käsin pois.

    MääräAinesosa
    300 g(1 kpl) kesäkurpitsaa
    3/4 tlsuolaa
  2. 2

    Sekoita kananmuna, maito, jauhot, leivinjauhe ja ½ tl suolaa taikinaksi. Sekoita kesäkurpitsaraaste joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    3 dlmaitoa
    3 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    3/4 tlsuolaa
  3. 3

    Kuumenna vohvelirauta ja öljyä se kevyesti. Kaada noin 2 dl taikinaa raudalle ja paista vohvelia 3–5 minuuttia. Taikinasta paistaa neljä vohvelia.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Vuole täytteeseen tuleva kesäkurpitsa lastuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Kuori ja suikaloi sipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Hienonna basilika.

    MääräAinesosa
    300 gkesäkurpitsaa
    1 kplpunasipuli
    1/2 kplsitruuna
    1 kplruukku basilikaa
  5. 5

    Yhdistä kesäkurpitsat, sipulit, sitruunan kuori ja mehu sekä basilika ja reajuusto kulhossa. Mausta oreganolla ja suolalla. Jaa täyte vohveleiden sisään ja kääri rullalle.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) raejuustoa
    1 tlkuivattua oreganoa
    1/2 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä