Mantelikala

arvosana4/5

(35)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Mantelikala on helppo klassikkoruoka. Se valmistuu edullisista seitifileistä, jotka saavat mantelilastupinnan. Uunissa valstuva helppo kalaruoka sopii keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) seitifileitä (pakaste)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
3/4 dlmantelilastuja
1/2 dlkorppujauhoja
2 rklsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa

Pinnalle

1/2 dlmantelilastuja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata fileet pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) seitifileitä (pakaste)
  2. 2

    Laita fileet leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele suola ja pippuri pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
  3. 3

    Sekoita kermaan mantelilastut, korppujauhot, sitruunanmehu ja suola. Anna turvota 5 minuuttia. Levitä seos kalojen päälle.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
    3/4 dlmantelilastuja
    1/2 dlkorppujauhoja
    2 rklsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
  4. 4

    Ripottele pinnalle mantelilastut ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmantelilastuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
13.1.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä