Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mantelikala

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen mantelikala on helppo arjen luottoruoka. Tee mantelikala edullisista seitifileistä, ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

400 g
(1 pkt) seitifileitä (pakaste)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
3/4 dl
mantelilastuja
1/2 dl
korppujauhoja
2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa

Pinnalle

1/2 dl
mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata fileet pakkauksen ohjeen mukaan.

400 g
(1 pkt) seitifileitä (pakaste)
2

Laita fileet leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele suola ja pippuri pinnalle.

1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
3

Sekoita kermaan mantelilastut, korppujauhot, sitruunanmehu ja suola. Anna turvota 5 minuuttia. Levitä seos kalojen päälle.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
3/4 dl
mantelilastuja
1/2 dl
korppujauhoja
2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
4

Ripottele pinnalle mantelilastut ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

1/2 dl
mantelilastuja
Miltä maistui?(27 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.1.2022
|
Muokattu: 6.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

318

1332

19,8 g

6,0 g

7,0 g

2,5 g

3,0 g

24,8 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli