Herkulliset pinaattivohvelit
60 min

Nappaa talteen!
Pinaattivohvelit on ihana ja terveellinen herkku. Nauti vohvelit raikkaan skagen-henkisen katkaraputäytteen kanssa, joka valmistuu taikinan turvotessa.
| VOHVELITAIKINA | |
|---|---|
| 150 g | (1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | maitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| TÄYTE | |
| 360 g | (2 ps) katkarapuja |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 kpl | ruukku tilliä hienonnettuna (noin 1 dl) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia (tuore) |
| PAISTAMISEEN | |
| voita tai rypsiöljyä | |
- 1.
Pane katkaravut sulamaan kylmään veteen pusseineen.
- 2.
Valmista taikina. Sulata pinaatti. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon puolet maidosta, suola ja rypsiöljy. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Vatkaa joukkoon loppu maito ja pinaatti. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia ennen paistoa. Valmista sillä aikaa täyte.
- 3.
Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja kuutioi avokadot. Kuori ja hienonna punasipuli. Valuta sulatetut katkaravut. Yhdistä muut täytteen ainekset, paitsi babypinaatti.
- 4.
Paista vohvelit. Tarjoa vohvelit katkaraputäytteen ja huuhdellun tuoreen pinaatin kanssa.
Pinaattivohvelit on ihana ja terveellinen herkku. Nauti vohvelit raikkaan skagen-henkisen katkaraputäytteen kanssa, joka valmistuu taikinan turvotessa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
VOHVELITAIKINA | |
| 150 g | (1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | maitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
TÄYTE | |
| 360 g | (2 ps) katkarapuja |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 kpl | ruukku tilliä hienonnettuna (noin 1 dl) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia (tuore) |
PAISTAMISEEN | |
| voita tai rypsiöljyä | |
Valmistus
- 1
Pane katkaravut sulamaan kylmään veteen pusseineen.
Määrä Ainesosa 360 g (2 ps) katkarapuja - 2
Valmista taikina. Sulata pinaatti. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon puolet maidosta, suola ja rypsiöljy. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Vatkaa joukkoon loppu maito ja pinaatti. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia ennen paistoa. Valmista sillä aikaa täyte.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste) 3 kpl kananmunaa 4 dl maitoa 1/2 tl suolaa 2 rkl rypsiöljyä 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta - 3
Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja kuutioi avokadot. Kuori ja hienonna punasipuli. Valuta sulatetut katkaravut. Yhdistä muut täytteen ainekset, paitsi babypinaatti.
Määrä Ainesosa 2 kpl avokadoa 1 kpl punasipuli (pieni) 1/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 rkl sitruunanmehua 150 g (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) 1/2 kpl ruukku tilliä hienonnettuna (noin 1 dl) - 4
Paista vohvelit. Tarjoa vohvelit katkaraputäytteen ja huuhdellun tuoreen pinaatin kanssa.
Määrä Ainesosa voita tai rypsiöljyä
Vinkki: Gluteenittoman ja FODMAP-ruokavalioon sopivan taikinan saat, kun vaihdat vehnäjauhot (3 dl) Kotimaista gluteenittomaan jauhoseokseen (4 dl) ja maidon laktoosittomaan maitojuomaan. Tillin vaihtoehtona täytteeseen sopii korianteri.
Vinkki: Voit tehdä taikinasta myös pinaattilettuja.
Ravintosisältö
310
Energiaa kcal
1298
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
3,6 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
310
Energiaa kcal
1298
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
3,6 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























