Sitruunapannari | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunapannari
Play

Sitruunapannari

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Tuttu pannukakku saa pirteän terän sitruunasta. Hillon sijaan pannarin päälle lastataan raejuustoa, banaania, mustikoita ja pähkinää. Koko komeus viimeistellään vaahterasiirapilla.

Ruokavaliot

Ainekset

100 g
voita tai margariinia
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
3
kananmunaa
8 dl
maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa

lisäksi

2
banaania
1 rkl
sitruunamehua
(0,5 ps) mustikoita (pakaste)
2 dl
(1 prk) raejuustoa
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
4 rkl
vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se rasvan joukkoon.

100 g
voita tai margariinia
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
2

Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja sekoita hyvin. Lisää loppu maito ja sitruunavoisula. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos muna-maitoseokseen. Anna turvota 30 minuuttia.

8 dl
maitoa
3
kananmunaa
1 tl
leivinjauhetta
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
3/4 dl
sokeria
3

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

4

Paista pannaria uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

5

Viipaloi banaanit ja pirskottele niille sitruunamehua. Rouhi pähkinät. Tarjoa pannari banaanin, mustikoiden ja raejuuston kanssa. Viimeistele pähkinärouheella ja vaahterasiirapilla.

2
banaania
1 rkl
sitruunamehua
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
(0,5 ps) mustikoita (pakaste)
2 dl
(1 prk) raejuustoa
4 rkl
vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.1.2019
Muokattu: 12.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

910

217

10,4 g

4,4 g

23,9 g

11,6 g

1,1 g

6,2 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kananmunaa,

banaania,

(0,5 ps) mustikoita (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli