Sitruunapannari

arvosana4/5

(1)arvio
16 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Tuttu pannukakku saa pirteän terän sitruunasta. Hillon sijaan pannarin päälle lastataan raejuustoa, banaania, mustikoita ja pähkinää. Koko komeus viimeistellään vaahterasiirapilla.

Ainekset

MääräAinesosa
100 g voita tai margariinia
1 rklraastettua sitruunankuorta
3 kplkananmunaa
8 dlmaitoa
4 dlvehnäjauhoja
3/4 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

2 kplbanaania
1 rklsitruunamehua
100 g(1/2 ps) mustikoita (pakaste)
2 dl(1 prk) raejuustoa
100 g(1 ps) saksanpähkinöitä
4 rklvaahterasiirappia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se rasvan joukkoon.

    MääräAinesosa
    100 g voita tai margariinia
    1 rklraastettua sitruunankuorta
  2. 2

    Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja sekoita hyvin. Lisää loppu maito ja sitruunavoisula. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos muna-maitoseokseen. Anna turvota 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    8 dlmaitoa
    3 kplkananmunaa
    1 tlleivinjauhetta
    4 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    3/4 dlsokeria
  3. 3

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

  4. 4

    Paista pannaria uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  5. 5

    Viipaloi banaanit ja pirskottele niille sitruunamehua. Rouhi pähkinät. Tarjoa pannari banaanin, mustikoiden ja raejuuston kanssa. Viimeistele pähkinärouheella ja vaahterasiirapilla.

    MääräAinesosa
    2 kplbanaania
    1 rklsitruunamehua
    100 g(1 ps) saksanpähkinöitä
    100 g(1/2 ps) mustikoita (pakaste)
    2 dl(1 prk) raejuustoa
    4 rklvaahterasiirappia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.1.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä