Sitruunapannari
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tuttu pannukakku saa pirteän terän sitruunasta. Hillon sijaan pannarin päälle lastataan raejuustoa, banaania, mustikoita ja pähkinää. Koko komeus viimeistellään vaahterasiirapilla.
| 100 g | voita tai margariinia |
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 8 dl | maitoa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 kpl | banaania |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 100 g | (1/2 ps) mustikoita (pakaste) |
| 2 dl | (1 prk) raejuustoa |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 4 rkl | vaahterasiirappia |
- 1.
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se rasvan joukkoon.
- 2.
Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja sekoita hyvin. Lisää loppu maito ja sitruunavoisula. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos muna-maitoseokseen. Anna turvota 30 minuuttia.
- 3.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- 4.
Paista pannaria uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 5.
Viipaloi banaanit ja pirskottele niille sitruunamehua. Rouhi pähkinät. Tarjoa pannari banaanin, mustikoiden ja raejuuston kanssa. Viimeistele pähkinärouheella ja vaahterasiirapilla.
Tuttu pannukakku saa pirteän terän sitruunasta. Hillon sijaan pannarin päälle lastataan raejuustoa, banaania, mustikoita ja pähkinää. Koko komeus viimeistellään vaahterasiirapilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 8 dl | maitoa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 2 kpl | banaania |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 100 g | (1/2 ps) mustikoita (pakaste) |
| 2 dl | (1 prk) raejuustoa |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 4 rkl | vaahterasiirappia |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se rasvan joukkoon.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai margariinia 1 rkl raastettua sitruunankuorta - 2
Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja sekoita hyvin. Lisää loppu maito ja sitruunavoisula. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos muna-maitoseokseen. Anna turvota 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 8 dl maitoa 3 kpl kananmunaa 1 tl leivinjauhetta 4 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 3/4 dl sokeria - 3
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- 4
Paista pannaria uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 5
Viipaloi banaanit ja pirskottele niille sitruunamehua. Rouhi pähkinät. Tarjoa pannari banaanin, mustikoiden ja raejuuston kanssa. Viimeistele pähkinärouheella ja vaahterasiirapilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl banaania 1 rkl sitruunamehua 100 g (1 ps) saksanpähkinöitä 100 g (1/2 ps) mustikoita (pakaste) 2 dl (1 prk) raejuustoa 4 rkl vaahterasiirappia
Ravintosisältö
270
Energiaa kcal
1130
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
5,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,3 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
10,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
270
Energiaa kcal
1130
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
5,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,3 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
10,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























