Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunapannari

Sitruunapannari

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Tuttu pannukakku saa pirteän terän sitruunasta. Hillon sijaan pannarin päälle lastataan raejuustoa, banaania, mustikoita ja pähkinää. Koko komeus viimeistellään vaahterasiirapilla.

Ainekset

100 g
voita tai margariinia
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
3 kpl
kananmunaa
8 dl
maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

2 kpl
banaania
1 rkl
sitruunamehua
100 g
(1/2 ps) mustikoita (pakaste)
2 dl
(1 prk) raejuustoa
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
4 rkl
vaahterasiirappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se rasvan joukkoon.

100 g
voita tai margariinia
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
2

Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja sekoita hyvin. Lisää loppu maito ja sitruunavoisula. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos muna-maitoseokseen. Anna turvota 30 minuuttia.

8 dl
maitoa
3 kpl
kananmunaa
1 tl
leivinjauhetta
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
3/4 dl
sokeria
3

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

4

Paista pannaria uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

5

Viipaloi banaanit ja pirskottele niille sitruunamehua. Rouhi pähkinät. Tarjoa pannari banaanin, mustikoiden ja raejuuston kanssa. Viimeistele pähkinärouheella ja vaahterasiirapilla.

2 kpl
banaania
1 rkl
sitruunamehua
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
100 g
(1/2 ps) mustikoita (pakaste)
2 dl
(1 prk) raejuustoa
4 rkl
vaahterasiirappia
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.1.2019
|
Muokattu: 9.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

270

1130

13,3 g

5,1 g

26,3 g

13,3 g

1,4 g

10,1 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli