Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi, 42-asteiseksi. Lisää vesi ja sekoita, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 12–16 tunniksi.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja ripottele myös päälle hiukan jauhoja. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia.
Pane kannellinen pata (2–3 l) uuniin ja säädä uuni 225 asteeseen.
Kun uuni ja pata ovat kuumat, ota pata uunista ja voitele padan sisäpinta öljyllä. Nosta taikina pataan, tarvittaessa lastojen avulla. Peitä kannella. Laita pata uuniin 30 minuutiksi. Ota kansi pois ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin värinen. Kumoa leipä ritilän päälle jäähtymään.
Vinkki: Voit käyttää leivässä myös sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja tai erilaisia hiutaleita ja leseitä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
2233
9345
26,0 g
4,0 g
400,0 g
8,0 g
43,0 g
75,0 g
9,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kuivahiivaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli