Helppo kaurapataleipä

arvosana4/5

(20)arviota
1 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Pieni hiivamäärä ja pitkä kohotus antavat pataleivälle hienon aromin. Kaurahiutaleet tuovat leipään makua ja kuitua. Mikä helpointa: pataleivän taikinaa ei vaivata lainkaan.

Ainekset

MääräAinesosa
6 dlvehnäjauhoja
4 dlkaurahiutaleita
1 tlsuolaa
1 tlkuivahiivaa
4 dlvettä

Lisäksi

1 tlrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi, 42-asteiseksi. Lisää vesi ja sekoita, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 12–16 tunniksi.

    MääräAinesosa
    4 dlkaurahiutaleita
    6 dlvehnäjauhoja
    1 tlsuolaa
    1 tlkuivahiivaa
    4 dlvettä
  2. 2

    Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja ripottele myös päälle hiukan jauhoja. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia.

  3. 3

    Pane kannellinen pata (2–3 l) uuniin ja säädä uuni 225 asteeseen.

  4. 4

    Kun uuni ja pata ovat kuumat, ota pata uunista ja voitele padan sisäpinta öljyllä. Nosta taikina pataan, tarvittaessa lastojen avulla. Peitä kannella. Laita pata uuniin 30 minuutiksi. Ota kansi pois ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin värinen. Kumoa leipä ritilän päälle jäähtymään.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä

Vinkki: Voit käyttää leivässä myös sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja tai erilaisia hiutaleita ja leseitä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kuivahiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Reetta Pasanen
17.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä