Focaccia - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Focaccia

???
Annokset
12
Ruokavalio
Herkullinen vaihtoehto tavalliselle leivälle on uunipellillä paistettava italialainen focaccia, jossa maistuu rosmariini.
Jaa Somessa

Ainekset

3 1/2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1 dl
Juustoraastetta
7 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä

PINNALLE:

3 dl
Oliiveja
Öljyä
Rosmariinia
Suolaa

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, juustoraaste ja vehnäjauhot. Alusta taikina ja lisää öljy. Jatka alustamista noin 10 minuuttia. Kohota taikina. Kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Kohota noin 10 minuuttia. Painele sormella oliivit syvälle taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja rosmariinia. Paista leipää 225 asteessa noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2006
Muokattu: 16.5.2019