Focaccia | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Focaccia

Focaccia

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Italialainen focaccia on helppo ja herkullinen peltileipä, jossa maistuvat oliivit, rosmariini ja taikinaan leivottu juustoraaste.

Ainekset

3 1/2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1/2 tl
suolaa
1 dl
juustoraastetta
7 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä

pinnalle

2 dl
kivettömiä oliiveja
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tuoretta rosmariinia
1 tl
sormisuolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, juustoraaste ja vehnäjauhot. Alusta taikinaa 10 minuuttia ja lisää samalla öljy joukkoon.

25 g
hiivaa
3 1/2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1 dl
juustoraastetta
7 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä
2

Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa huoneenlämmössä 30–40 minuuttia.

3

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Kohota peitettynä 10 minuuttia.

4

Painele oliivit syvälle taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele hienonnettua rosmariinia ja suolaa päälle.

2 dl
kivettömiä oliiveja
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tuoretta rosmariinia
1 tl
sormisuolaa
5

Paista leipää noin 20 minuuttia. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.

Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 26.4.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

853

204

7,6 g

0,8 g

28,1 g

0,4 g

1,8 g

4,8 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3,5 dl vettä,

1 dl juustoraastetta,

2 rkl tuoretta rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli