Focaccia

arvosana5/5

(1)arvio
12 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Italialainen focaccia on helppo ja herkullinen peltileipä, jossa maistuvat oliivit, rosmariini ja taikinaan leivottu juustoraaste.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
3 1/2 dlvettä
25 ghiivaa
1/2 tlsuolaa
40 g(1 dl) juustoraastetta
7 dlvehnäjauhoja
1/2 dlrypsiöljyä

Pinnalle

2 dlkivettömiä oliiveja
2 rkloliiviöljyä
2 rkltuoretta rosmariinia
1 tlsormisuolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, juustoraaste ja vehnäjauhot. Alusta taikinaa 10 minuuttia ja lisää samalla öljy joukkoon.

    MääräAinesosa
    25 ghiivaa
    3 1/2 dlvettä
    1/2 tlsuolaa
    40 g(1 dl) juustoraastetta
    7 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlrypsiöljyä
  2. 2

    Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa huoneenlämmössä 30–40 minuuttia.

  3. 3

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia.

  4. 4

    Painele oliivit syvälle taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele hienonnettua rosmariinia ja suolaa päälle.

    MääräAinesosa
    2 dlkivettömiä oliiveja
    2 rkloliiviöljyä
    2 rkltuoretta rosmariinia
    1 tlsormisuolaa
  5. 5

    Paista leipää noin 20 minuuttia. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tuoretta rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä