Focaccia
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Italialainen focaccia on helppo ja herkullinen peltileipä, jossa maistuvat oliivit, rosmariini ja taikinaan leivottu juustoraaste.
| 3 1/2 dl | vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 40 g | (1 dl) juustoraastetta |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 2 dl | kivettömiä oliiveja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | tuoretta rosmariinia |
| 1 tl | sormisuolaa |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, juustoraaste ja vehnäjauhot. Alusta taikinaa 10 minuuttia ja lisää samalla öljy joukkoon.
- 2.
Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa huoneenlämmössä 30–40 minuuttia.
- 3.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia.
- 4.
Painele oliivit syvälle taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele hienonnettua rosmariinia ja suolaa päälle.
- 5.
Paista leipää noin 20 minuuttia. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.
Focaccia
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Italialainen focaccia on helppo ja herkullinen peltileipä, jossa maistuvat oliivit, rosmariini ja taikinaan leivottu juustoraaste.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 1/2 dl | vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 40 g | (1 dl) juustoraastetta |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
Pinnalle | |
| 2 dl | kivettömiä oliiveja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | tuoretta rosmariinia |
| 1 tl | sormisuolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, juustoraaste ja vehnäjauhot. Alusta taikinaa 10 minuuttia ja lisää samalla öljy joukkoon.
Määrä Ainesosa 25 g hiivaa 3 1/2 dl vettä 1/2 tl suolaa 40 g (1 dl) juustoraastetta 7 dl vehnäjauhoja 1/2 dl rypsiöljyä - 2
Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa huoneenlämmössä 30–40 minuuttia.
- 3
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia.
- 4
Painele oliivit syvälle taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele hienonnettua rosmariinia ja suolaa päälle.
Määrä Ainesosa 2 dl kivettömiä oliiveja 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl tuoretta rosmariinia 1 tl sormisuolaa - 5
Paista leipää noin 20 minuuttia. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.
Ravintosisältö
214
Energiaa kcal
896
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,1 g
Hiilihydraatteja
0,4 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
214
Energiaa kcal
896
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,1 g
Hiilihydraatteja
0,4 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tuoretta rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























