Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, juustoraaste ja vehnäjauhot. Alusta taikinaa 10 minuuttia ja lisää samalla öljy joukkoon.
Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa huoneenlämmössä 30–40 minuuttia.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Kohota peitettynä 10 minuuttia.
Painele oliivit syvälle taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele hienonnettua rosmariinia ja suolaa päälle.
Paista leipää noin 20 minuuttia. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
853
204
7,6 g
0,8 g
28,1 g
0,4 g
1,8 g
4,8 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3,5 dl vettä,
1 dl juustoraastetta,
2 rkl tuoretta rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli