Focaccia | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Focaccia

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Herkullinen vaihtoehto tavalliselle leivälle on uunipellillä paistettava italialainen focaccia, jossa maistuu rosmariini.

Ruokavaliot

Ainekset

3 1/2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1 dl
Juustoraastetta
7 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä

pinnalle:

3 dl
Oliiveja
Öljyä
Rosmariinia
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, juustoraaste ja vehnäjauhot. Alusta taikina ja lisää öljy. Jatka alustamista noin 10 minuuttia. Kohota taikina. Kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Kohota noin 10 minuuttia. Painele sormella oliivit syvälle taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja rosmariinia. Paista leipää 225 asteessa noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2006
Muokattu: 16.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.