Tropiikin kerroskiisseli

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Perinteinen vaniljakiisseli saa uuden raikkaan parin ananaskirsikoista ja passiohedelmästä soseutettavasta hedelmäkastikkeesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 dlmaitoa
2 dlkuohukermaa
4 rklmaissitärkkelystä
3 1/2 rklsokeria
2 tlvaniljasokeria

Kastike

100 g(1 rs) ananaskirsikoita
150 g(4 kpl) passionhedelmää
1 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Mittaa maito, kerma, maissitärkkelys ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Vatkaa sekaisin ja keitä koko ajan sekoittaen 5 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla. Anna jäähtyä välillä sekoittaen. Jaa kiisseli annoskulhoihin.

    MääräAinesosa
    4 dlmaitoa
    2 dlkuohukermaa
    4 rklmaissitärkkelystä
    3 1/2 rklsokeria
    2 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhdo marjat. Soseuta ⅔ marjoista sokerin kanssa sauvasekoittimella. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha ananaskirsikkasoseeseen. Lisää kastike kiisseleiden päälle. Paloittele loput ananaskirsikat pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 rklsokeria
    150 g(4 kpl) passionhedelmää
    100 g(1 rs) ananaskirsikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
4.3.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025