Tropiikin kerroskiisseli | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tropiikin kerroskiisseli
Play

Tropiikin kerroskiisseli

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen vaniljakiisseli saa uuden raikkaan parin ananaskirsikoista ja passionhedelmästä soseutettavasta hedelmäkastikkeesta.

Ainekset

4 dl
maitoa
2 dl
kuohukermaa
4 rkl
maissitärkkelystä
3 1/2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

kastike

100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
150 g
(4 kpl) passionhedelmää
1 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa maito, kerma, maissitärkkelys ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Vatkaa sekaisin ja keitä koko ajan sekoittaen 5 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla. Anna jäähtyä välillä sekoittaen. Jaa kiisseli annoskulhoihin.

4 dl
maitoa
2 dl
kuohukermaa
4 rkl
maissitärkkelystä
3 1/2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2

Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhdo marjat. Soseuta ⅔ marjoista sokerin kanssa sauvasekoittimella. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha ananaskirsikkasoseeseen. Lisää kastike kiisseleiden päälle. Paloittele loput ananaskirsikat pinnalle.

1 rkl
sokeria
150 g
(4 kpl) passionhedelmää
100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1395

333

19,5 g

12,8 g

32,8 g

26,8 g

4,0 g

4,8 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli