Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tropiikin kerroskiisseli

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen vaniljakiisseli saa uuden raikkaan parin ananaskirsikoista ja passionhedelmästä soseutettavasta hedelmäkastikkeesta.

Ainekset

4 dl
maitoa
2 dl
kuohukermaa
4 rkl
maissitärkkelystä
3 1/2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

Kastike

100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
150 g
(4 kpl) passionhedelmää
1 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa maito, kerma, maissitärkkelys ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Vatkaa sekaisin ja keitä koko ajan sekoittaen 5 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla. Anna jäähtyä välillä sekoittaen. Jaa kiisseli annoskulhoihin.

4 dl
maitoa
2 dl
kuohukermaa
4 rkl
maissitärkkelystä
3 1/2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2

Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhdo marjat. Soseuta ⅔ marjoista sokerin kanssa sauvasekoittimella. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha ananaskirsikkasoseeseen. Lisää kastike kiisseleiden päälle. Paloittele loput ananaskirsikat pinnalle.

1 rkl
sokeria
150 g
(4 kpl) passionhedelmää
100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2019
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

333

1395

19,5 g

12,8 g

32,8 g

26,8 g

4,0 g

4,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli