Halloumi-pinaattiuunimunakas

arvosana4/5

(23)arviota
4 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Uunimunakas on helppo ruoka, joka syntyy vähällä tiskillä. Halloumi antaa tälle munakkaalle herkullista välimerellistä makua. Tarjoa munakas rapean leivän ja raikkaan salaatin kanssa arkiruokana tai brunssilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 pkt) halloumijuustoa
70 g(1 rs) babypinaattia
250 g(1 rs) minitomaatteja
1 kplpunasipuli (pieni)
8 kplkananmunaa
1 dlmaitoa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 rklrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Raasta halloumi. Huuhtele pinaatti ja tomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) halloumijuustoa
    70 g(1 rs) babypinaattia
    250 g(1 rs) minitomaatteja
    1 kplpunasipuli (pieni)
  2. 2

    Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito ja pippuri.

    MääräAinesosa
    8 kplkananmunaa
    1 dlmaitoa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Öljyä uunivuoka (20 x 26 cm) kevyesti. Ripottele vuokaan ensin pinaatti, sitten halloumi. Kaada päälle munaseos. Lisää pinnalle sipulit ja tomaatit.

  4. 4

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.

Vinkki: Lyhennä kypsennysaikaa, jos paistat munakkaan isommassa vuoassa.

Uunimunakas sopii myös brunssille tai aamupalalle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.3.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä