Halloumi-pinaattiuunimunakas | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Halloumi-pinaattiuunimunakas
Play

Halloumi-pinaattiuunimunakas

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunimunakas on helppo arkiruoka, joka syntyy vähillä tiskeillä. Halloumi antaa tälle munakkaalle herkullista välimerellistä makua. Mehevä munakas on vaivatonta paistaa uunissa koko porukalle. Rapea leipä ja raikas salaatti maistuvat munakkaan kanssa.

Ainekset

200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
70 g
(1 rs) babypinaattia
250 g
(1 rs) minitomaatteja
1 kpl
punasipuli (pieni)
8 kpl
kananmunaa
1 dl
maitoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Raasta halloumi. Huuhtele pinaatti ja tomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
70 g
(1 rs) babypinaattia
250 g
(1 rs) minitomaatteja
1 kpl
punasipuli (pieni)
2

Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito ja pippuri.

8 kpl
kananmunaa
1 dl
maitoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Öljyä uunivuoka (20 x 26 cm) kevyesti. Ripottele vuokaan ensin pinaatti, sitten halloumi. Kaada päälle munaseos. Lisää pinnalle sipulit ja tomaatit.

4

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.

Vinkki: Lyhennä kypsennysaikaa, jos paistat munakkaan isommassa vuoassa.

Uunimunakas sopii myös brunssille tai aamupalalle.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1419

339

23,8 g

9,0 g

5,8 g

4,8 g

1,5 g

25,0 g

1,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli