Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Halloumi-pinaattiuunimunakas

Halloumi-pinaattiuunimunakas

timer-icon30 min  (josta 10 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Uunimunakas on helppo ruoka, joka syntyy vähällä tiskillä. Halloumi antaa tälle munakkaalle herkullista välimerellistä makua. Tarjoa munakas rapean leivän ja raikkaan salaatin kanssa arkiruokana tai brunssilla.

Ainekset

200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
70 g
(1 rs) babypinaattia
250 g
(1 rs) minitomaatteja
1 kpl
punasipuli (pieni)
8 kpl
kananmunaa
1 dl
maitoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~16
50
/yht. 8 tuotetta
(hinta Prismassa 28.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Raasta halloumi. Huuhtele pinaatti ja tomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
70 g
(1 rs) babypinaattia
250 g
(1 rs) minitomaatteja
1 kpl
punasipuli (pieni)
2

Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito ja pippuri.

8 kpl
kananmunaa
1 dl
maitoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Öljyä uunivuoka (20 x 26 cm) kevyesti. Ripottele vuokaan ensin pinaatti, sitten halloumi. Kaada päälle munaseos. Lisää pinnalle sipulit ja tomaatit.

4

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.

Vinkki: Lyhennä kypsennysaikaa, jos paistat munakkaan isommassa vuoassa.

Uunimunakas sopii myös brunssille tai aamupalalle.

Miltä maistui?(20 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2020
|
Muokattu: 19.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

339

1419

23,8 g

9,0 g

5,8 g

4,8 g

1,5 g

25,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli