Biscoff-juustokakku

arvosana4/5

(6)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kokeile herkullista kandisokerilta ja kanelilta maistuvaa keksilevitettä juustokakussa. Kuohkea täyte sisältää raikasta jogurttia ja tuorejuustoa. Tämä keksijuustokakku valmistuu ilman uunia. Tarjoa makeiden mansikoiden kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 g(1 pkt) keksejä (esim. marie)
100 gvoita tai margariinia

Täyte

3 kplliivatelehteä
2 dl(1 prk) kuohukermaa
400 g(1 prk) keksilevitettä (lotus biscoff biscuit spread)
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2 dlturkkilaista jogurttia
1 rklsitruunanmehua

Koristeluun

250 g(1 rs) mansikoita

Valmistus

  1. 1

    Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi.

  2. 2

    Hienonna keksit kaulimella vahvassa pakastuspussissa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) keksejä (esim. marie)
    100 gvoita tai margariinia
  3. 3

    Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa sähkövatkaimella levite, tuorejuusto ja jogurtti.

    MääräAinesosa
    3 kplliivatelehteä
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    400 g(1 prk) keksilevitettä (lotus biscoff biscuit spread)
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    2 dlturkkilaista jogurttia
  4. 4

    Kuumenna sitruunanmehu ja liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Kääntele kermavaahto varovasti seokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 6 tuntia.

    MääräAinesosa
    1 rklsitruunanmehua
  5. 5

    Koristele mansikoilla.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) mansikoita

Vinkki: Ulkomaiset mansikat kannattaa marinoida ennen koristelua. Lisää kuutioitujen marjojen joukkoon 1 rkl sokeria ja 1 rkl sitruunanmehua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
27.4.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä