Biscoff-juustokakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokeile herkullista kandisokerilta ja kanelilta maistuvaa keksilevitettä juustokakussa. Kuohkea täyte sisältää raikasta jogurttia ja tuorejuustoa. Tämä keksijuustokakku valmistuu ilman uunia. Tarjoa makeiden mansikoiden kanssa.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | (1 pkt) keksejä (esim. marie) |
| 100 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 400 g | (1 prk) keksilevitettä (lotus biscoff biscuit spread) |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| Koristeluun | |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
- 1.
Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi.
- 2.
Hienonna keksit kaulimella vahvassa pakastuspussissa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- 3.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa sähkövatkaimella levite, tuorejuusto ja jogurtti.
- 4.
Kuumenna sitruunanmehu ja liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Kääntele kermavaahto varovasti seokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 6 tuntia.
- 5.
Koristele mansikoilla.
Biscoff-juustokakku
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kokeile herkullista kandisokerilta ja kanelilta maistuvaa keksilevitettä juustokakussa. Kuohkea täyte sisältää raikasta jogurttia ja tuorejuustoa. Tämä keksijuustokakku valmistuu ilman uunia. Tarjoa makeiden mansikoiden kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | (1 pkt) keksejä (esim. marie) |
| 100 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 400 g | (1 prk) keksilevitettä (lotus biscoff biscuit spread) |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
Koristeluun | |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
Valmistus
- 1
Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi.
- 2
Hienonna keksit kaulimella vahvassa pakastuspussissa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) keksejä (esim. marie) 100 g voita tai margariinia - 3
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa sähkövatkaimella levite, tuorejuusto ja jogurtti.
Määrä Ainesosa 3 kpl liivatelehteä 2 dl (1 prk) kuohukermaa 400 g (1 prk) keksilevitettä (lotus biscoff biscuit spread) 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 2 dl turkkilaista jogurttia - 4
Kuumenna sitruunanmehu ja liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Kääntele kermavaahto varovasti seokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 6 tuntia.
Määrä Ainesosa 1 rkl sitruunanmehua - 5
Koristele mansikoilla.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) mansikoita
Vinkki: Ulkomaiset mansikat kannattaa marinoida ennen koristelua. Lisää kuutioitujen marjojen joukkoon 1 rkl sokeria ja 1 rkl sitruunanmehua.
Ravintosisältö
433
Energiaa kcal
1813
Energiaa kj
29,7 g
Rasvaa
18,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
22,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
433
Energiaa kcal
1813
Energiaa kj
29,7 g
Rasvaa
18,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
22,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























