Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Smoothiekakku

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Smoothie maistuu myös kakun muodossa.

Ainekset

Pohja

4 dl
Mysliä
2 rkl
Vettä

Täyte

1 kpl
(250 g) pakastemansikoita
1 kpl
(200 g) pakastemustaherukoita
8 kpl
Liivatelehteä
2 kpl
Banaania
2 dl
Maustamatonta jogurttia
2 rkl
Sokeria tai hunajaa
1 kpl
Limetin mehu

Koristeeksi

Mysliä

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Anna täytteen marjojen sulaa osittain. Aja mysli ja vesi tasaisen tahmeaksi muruiksi leikkuuteräisessä monitoimikoneessa. Vuoraa kakkuvuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Painele vuoan pohjalle myslimurut. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Pese koneen kulho. Soseuta marjat, banaanit, jogurtti ja sokeri. Kiehauta limetin mehu ja liota siihen yksitellen hyvin puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koneen käydessä. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Siirrä hyytymään jääkaappiin yön yli. Koristele myslillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

135

564

2,4 g

0,5 g

23,5 g

12,4 g

2,9 g

2,9 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Vettä,

Liivatelehteä,

Mysliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli