Smoothiekakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Smoothiekakku

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Smoothie maistuu myös kakun muodossa.

Ainekset

pohja

4 dl
Mysliä
2 rkl
Vettä

täyte

1 kpl
(250 g) pakastemansikoita
1 kpl
(200 g) pakastemustaherukoita
8 kpl
Liivatelehteä
2 kpl
Banaania
2 dl
Maustamatonta jogurttia
2 rkl
Sokeria tai hunajaa
1 kpl
Limetin mehu

koristeeksi

Mysliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Anna täytteen marjojen sulaa osittain. Aja mysli ja vesi tasaisen tahmeaksi muruiksi leikkuuteräisessä monitoimikoneessa. Vuoraa kakkuvuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Painele vuoan pohjalle myslimurut. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Pese koneen kulho. Soseuta marjat, banaanit, jogurtti ja sokeri. Kiehauta limetin mehu ja liota siihen yksitellen hyvin puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koneen käydessä. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Siirrä hyytymään jääkaappiin yön yli. Koristele myslillä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

564

135

2,4 g

0,5 g

23,5 g

12,4 g

2,9 g

2,9 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Vettä,

Liivatelehteä,

Mysliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli