Smoothiekakku

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Smoothie maistuu myös kakun muodossa – vaikka välipalana! Raikkaan ja kevyen kakun pohja tehdään myslistä ja täyte hyydytetään tutuista smoothieaineksista: marjoista, banaanista ja jogurtista.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

4 dlmysliä
2 rklvettä

Täyte

250 g(1 ps) pakastemansikoita
200 g(1 ps) pakastemustaherukoita
8 kplliivatelehteä
2 kplbanaania
2 dlmaustamatonta jogurttia
2 rklsokeria tai hunajaa
1 kpllimetin mehu

Koristeeksi

mysliä

Valmistus

  1. 1

    Anna täytteen marjojen sulaa osittain.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) pakastemustaherukoita
    250 g(1 ps) pakastemansikoita
  2. 2

    Aja mysli ja vesi tasaisen tahmeaksi muruksi leikkuuteräisessä monitoimikoneessa. Vuoraa kakkuvuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Painele vuoan pohjalle myslimurut.

    MääräAinesosa
    4 dlmysliä
    2 rklvettä
  3. 3

    Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    8 kplliivatelehteä
  4. 4

    Pese monitoimikoneen kulho. Soseuta marjat, banaanit, jogurtti ja sokeri.

    MääräAinesosa
    2 kplbanaania
    2 rklsokeria tai hunajaa
    2 dlmaustamatonta jogurttia
  5. 5

    Kiehauta limetin mehu ja liota siihen yksitellen hyvin puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koneen käydessä. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Siirrä hyytymään jääkaappiin yön yli.

    MääräAinesosa
    1 kpllimetin mehu
  6. 6

    Koristele myslillä.

    MääräAinesosa
    mysliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mysliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
11.7.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä