Lime-mandariiniposset

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Posset valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Sitrukset saostavat kerman pehmeäksi ja täyteläiseksi jälkiruoaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 dlkuohukermaa
1 1/4 dlsokeria
2 kpllimeä (1/2 dl mehua)
2 kplmandariinia (1/2 dl mehua)

Koristeeksi

1 kplmandariini

Valmistus

  1. 1

    Laita kermaa ja sokeria pinnoitettuun kattilaan ja keitä 3–4 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä.

    MääräAinesosa
    4 dlkuohukermaa
    1 1/4 dlsokeria
  2. 2

    Pese yksi lime ja ota kuorimaveitsellä kuoresta ohuita suikaleita. Kääräise kuoret kelmuun ja siirrä jääkaappiin koristelua varten. Purista limeistä ja mandariineista mehut. Sekoita mehut kuumaan kermaan. Anna jäähtyä hieman.

    MääräAinesosa
    2 kpllimeä (1/2 dl mehua)
    2 kplmandariinia (1/2 dl mehua)
  3. 3

    Kaada kermaseos neljään lasiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä lasit kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

  4. 4

    Kuori ja viipaloi mandariini kalvottomiksi lohkoiksi. Koristele possetit mandariinilohkoilla ja limen kuorella.

    MääräAinesosa
    1 kplmandariini

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä