Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lime-mandariiniposset

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Posset valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Sitrukset saostavat kerman pehmeäksi ja täyteläiseksi jälkiruoaksi.

Ainekset

4 dl
Kuohukermaa
1 1/4 dl
(1 1/4 dl) sokeria
1 - 2 kpl
Mandariinia (n. 1/2 dl mehua)
2 kpl
Limeä (n. 1/2 dl mehua)

Koristeeksi

1 kpl
Mandariini

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä kermaa ja sokeria 3–4 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä.

Pese yksi lime ja ota kuorimaveitsellä kuoresta ohuita suikaleita. Kääräise kuoret kelmuun ja siirrä jääkaappiin koristelua varten. Purista limeistä ja mandariineista mehut. Sekoita mehut kuumaan kermaan. Anna jäähtyä hieman.

Kaada kermaseos neljään lasiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä lasit kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Koristele possetit mandariinilohkoilla ja limen kuorisuikaleilla.

Vinkki: Voit viimeistellä possetit myös rouhituilla kekseillä tai rapealla myslillä

Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

465

1948

35,0 g

23,5 g

34,5 g

34,5 g

1,3 g

2,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli