Lime-mandariiniposset | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lime-mandariiniposset

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Posset valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Sitrukset saostavat kerman pehmeäksi ja täyteläiseksi jälkiruoaksi.

Ainekset

4 dl
Kuohukermaa
1 1/4 dl
(1 1/4 dl) sokeria
1 - 2 kpl
Mandariinia (n. 1/2 dl mehua)
2 kpl
Limeä (n. 1/2 dl mehua)

koristeeksi

1 kpl
Mandariini

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä kermaa ja sokeria 3–4 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä.

Pese yksi lime ja ota kuorimaveitsellä kuoresta ohuita suikaleita. Kääräise kuoret kelmuun ja siirrä jääkaappiin koristelua varten. Purista limeistä ja mandariineista mehut. Sekoita mehut kuumaan kermaan. Anna jäähtyä hieman.

Kaada kermaseos neljään lasiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä lasit kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Koristele possetit mandariinilohkoilla ja limen kuorisuikaleilla.

Vinkki: Voit viimeistellä possetit myös rouhituilla kekseillä tai rapealla myslillä

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1948

465

35,0 g

23,5 g

34,5 g

34,5 g

1,3 g

2,3 g

0,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli