Pääsiäiskana

arvosana4/5

(46)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Helppo, mutta juhlava yrttinen kanavuoka saa raikasta happamuutta sitruunasta ja viinistä. Pääsiäiskana viimeistellään fetalla ja tuoreella pinaatilla – täydellinen valinta pääsiäispöytään!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gperunoita
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruuna (luomu)
1 kplruukku oreganoa
600 g(1 pkt) kanan paistileikkeitä
1 tlsuolaa
1 tltimjamia
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 rkljuoksevaa hunajaa
50 gvoita
1 1/2 dlvalkoviiniä

Lisäksi

80 g(1 ps) babypinaattia
150 g(1 pkt) fetajuustoa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese ja halutessasi kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja lohko sitruuna. Hienonna oregano.

    MääräAinesosa
    600 gperunoita
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsitruuna (luomu)
    1 kplruukku oreganoa
  2. 2

    Aseta uunivuokaan (25 x 35 cm) perunat, sipulit, sitruunat ja päällimmäiseksi paistileikkeet. Mausta suolalla, timjamilla, pippurilla ja oreganolla. Säästä puolet oreganosta koristeluun. Levitä hunaja raitoina kasvisten ja kanan pinnalle. Lisää vuokaan paloiteltu voi ja valkoviini. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ja kana ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    600 g(1 pkt) kanan paistileikkeitä
    1 tlsuolaa
    1 tltimjamia
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 rkljuoksevaa hunajaa
    50 gvoita
    1 1/2 dlvalkoviiniä
  3. 3

    Viimeistele pääsiäiskana lopulla oreganolla, pinaatilla ja murustetulla fetalla.

    MääräAinesosa
    80 g(1 ps) babypinaattia
    150 g(1 pkt) fetajuustoa

Vinkki: Dippaile lientä rapeakuorisen leivän kanssa.

Vinkki: Korvaa viini kanaliemellä.

Vinkki: Korvaa pinaatti rucolalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.3.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä