
Pääsiäiskana
Ainekset
Lisäksi
Valmistus
Pese ja halutessasi kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja lohko sitruuna. Hienonna oregano.
Aseta uunivuokaan (25 x 35) perunat, sipulit, sitruunat ja päällimmäiseksi paistileikkeet. Mausta suolalla, timjamilla, pippurilla ja oreganolla. Säästä puolet oreganosta koristeluun. Levitä hunaja raitoina kasvisten ja kanan pinnalle. Lisää vuokaan paloiteltu voi ja valkoviini. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ja kana ovat kypsiä.
Viimeistele pääsiäiskana lopulla oreganolla, pinaatilla ja murustetulla fetalla.
Vinkki: Dippaile lientä rapeakuorisen leivän kanssa.
Vinkki: Korvaa viini kanaliemellä.
Vinkki: Korvaa pinaatti rucolalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
533
2230
26,8 g
14,0 g
25,3 g
5,8 g
2,0 g
38,8 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli