Pääsiäiskana
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo, mutta juhlava yrttinen kanavuoka saa raikasta happamuutta sitruunasta ja viinistä. Pääsiäiskana viimeistellään fetalla ja tuoreella pinaatilla – täydellinen valinta pääsiäispöytään!
| 600 g | perunoita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 kpl | ruukku oreganoa |
| 600 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 50 g | voita |
| 1 1/2 dl | valkoviiniä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 80 g | (1 ps) babypinaattia |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
- 1.
Pese ja halutessasi kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja lohko sitruuna. Hienonna oregano.
- 2.
Aseta uunivuokaan (25 x 35 cm) perunat, sipulit, sitruunat ja päällimmäiseksi paistileikkeet. Mausta suolalla, timjamilla, pippurilla ja oreganolla. Säästä puolet oreganosta koristeluun. Levitä hunaja raitoina kasvisten ja kanan pinnalle. Lisää vuokaan paloiteltu voi ja valkoviini. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ja kana ovat kypsiä.
- 3.
Viimeistele pääsiäiskana lopulla oreganolla, pinaatilla ja murustetulla fetalla.
Pääsiäiskana
arvosana4/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Helppo, mutta juhlava yrttinen kanavuoka saa raikasta happamuutta sitruunasta ja viinistä. Pääsiäiskana viimeistellään fetalla ja tuoreella pinaatilla – täydellinen valinta pääsiäispöytään!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | perunoita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 kpl | ruukku oreganoa |
| 600 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 50 g | voita |
| 1 1/2 dl | valkoviiniä |
Lisäksi | |
| 80 g | (1 ps) babypinaattia |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pese ja halutessasi kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja lohko sitruuna. Hienonna oregano.
Määrä Ainesosa 600 g perunoita 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sitruuna (luomu) 1 kpl ruukku oreganoa - 2
Aseta uunivuokaan (25 x 35 cm) perunat, sipulit, sitruunat ja päällimmäiseksi paistileikkeet. Mausta suolalla, timjamilla, pippurilla ja oreganolla. Säästä puolet oreganosta koristeluun. Levitä hunaja raitoina kasvisten ja kanan pinnalle. Lisää vuokaan paloiteltu voi ja valkoviini. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ja kana ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) kanan paistileikkeitä 1 tl suolaa 1 tl timjamia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 rkl juoksevaa hunajaa 50 g voita 1 1/2 dl valkoviiniä - 3
Viimeistele pääsiäiskana lopulla oreganolla, pinaatilla ja murustetulla fetalla.
Määrä Ainesosa 80 g (1 ps) babypinaattia 150 g (1 pkt) fetajuustoa
Vinkki: Dippaile lientä rapeakuorisen leivän kanssa.
Vinkki: Korvaa viini kanaliemellä.
Vinkki: Korvaa pinaatti rucolalla.
Ravintosisältö
533
Energiaa kcal
2230
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
14,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
38,8 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
533
Energiaa kcal
2230
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
14,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
38,8 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























