Grillatut juustoleivät eli grilled cheese sandwich
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täydellinen yhdistelmä rapeaa, täyteläistä ja tulista! Grilled cheese sandwich eli grillattu juustoleipä yhdistää rapean leivän, täyteläisen juuston ja tulisen, hapokkaan kimchin vastustamattomaksi herkuksi.
| 8 kpl | viipaletta vehnä- tai hapanjuurileipää |
| 4 rkl | voita |
| 2 rkl | sinappia |
| 150 g | (1 ps) voimakasta juustoraastetta |
| 190 g | (1 prk) kimchiä |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
- 1.
Levitä voi leipäviipaleiden ulkopinnoille. Levitä sinappi ja ripottele juusto neljän leipäviipaleen päälle. Purista kimchistä ylimääräinen neste pois ja hienonna tarvittaessa pienemmäksi. Lisää kimchi leipien päälle ja valuta hunaja pinnalle. Aseta toinen leipäviipale kanneksi niin, että voideltu puoli jää ulkopuolelle.
- 2.
Paista leipiä pannulla tai grillaa keskilämmöllä 3–4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea ja juusto on sulanut. Paina leipiä kevyesti paistolastalla paiston aikana, jotta ne ruskistuvat tasaisesti ja juusto sulaa paremmin.
Grillatut juustoleivät eli grilled cheese sandwich
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Täydellinen yhdistelmä rapeaa, täyteläistä ja tulista! Grilled cheese sandwich eli grillattu juustoleipä yhdistää rapean leivän, täyteläisen juuston ja tulisen, hapokkaan kimchin vastustamattomaksi herkuksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | viipaletta vehnä- tai hapanjuurileipää |
| 4 rkl | voita |
| 2 rkl | sinappia |
| 150 g | (1 ps) voimakasta juustoraastetta |
| 190 g | (1 prk) kimchiä |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
Valmistus
- 1
Levitä voi leipäviipaleiden ulkopinnoille. Levitä sinappi ja ripottele juusto neljän leipäviipaleen päälle. Purista kimchistä ylimääräinen neste pois ja hienonna tarvittaessa pienemmäksi. Lisää kimchi leipien päälle ja valuta hunaja pinnalle. Aseta toinen leipäviipale kanneksi niin, että voideltu puoli jää ulkopuolelle.
Määrä Ainesosa 4 rkl voita 8 kpl viipaletta vehnä- tai hapanjuurileipää 2 rkl sinappia 150 g (1 ps) voimakasta juustoraastetta 190 g (1 prk) kimchiä 2 rkl juoksevaa hunajaa - 2
Paista leipiä pannulla tai grillaa keskilämmöllä 3–4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea ja juusto on sulanut. Paina leipiä kevyesti paistolastalla paiston aikana, jotta ne ruskistuvat tasaisesti ja juusto sulaa paremmin.
Vinkki: Jos leivät ruskistuvat liian nopeasti, laske lämpöä, jotta juusto ehtii sulaa kunnolla.
Vinkki: Kimchi grilled cheese toimii loistavasti vaalean lager-oluen, hapokkaan valkoviinin tai kylmän kombuchan kanssa.
Ravintosisältö
262
Energiaa kcal
1099
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
262
Energiaa kcal
1099
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 8 kpl viipaletta vehnä- tai hapanjuurileipää .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























