Kasvispasteijat
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo pehmeät pasteijat hiivalla kohotetusta taikinasta. Itse tehtyjen kasvispasteijoiden maukas täyte syntyy valmiiksi paloitelluista kätevistä kasvispakasteista.
| 75 g | margariinia |
| 3 1/4 dl | vettä |
| 25 g | (1/2 pkt) tuorehiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) sipulikuutioita (pakaste) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | (2 ps) kasvissuikaleita tai suikalejuureksia (pakaste) |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa (valkosipuli- tai yrttimaustettua) |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | chilijauhetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Sulata ja jäähdytä margariini. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja puolet jauhoista veteen. Lisää jäähtynyt margariini. Alusta loput jauhot taikinaan pienissä erissä, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.
- 2.
Taikinan kohotessa valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää kasvissuikaleet ja paista noin 10 minuuttia sekoitellen. Lisää tuorejuusto, vesi, soijakastike ja mausteet. Anna hautua hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä. Kun seos on jo hiukan jäähtynyt, sekoita muna joukkoon.
- 3.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä muutama minuutti. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 16:en palaan. Kauli palat soikeiksi pohjiksi ja jaa täytettä taikinoille. Sivele taikinoiden reunat vedellä, ummista pasteija ja nipistele reunat kiinni.
- 4.
Siirrä pasteijat leivinpaperille pellille ja anna kohota liinalla peitettynä 15 minuuttia.
- 5.
Voitele pasteijat munalla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Kypsennä pasteijoita 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet sopivasti väriä.
Kasvispasteijat
arvosana3/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Leivo pehmeät pasteijat hiivalla kohotetusta taikinasta. Itse tehtyjen kasvispasteijoiden maukas täyte syntyy valmiiksi paloitelluista kätevistä kasvispakasteista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 75 g | margariinia |
| 3 1/4 dl | vettä |
| 25 g | (1/2 pkt) tuorehiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 200 g | (1 ps) sipulikuutioita (pakaste) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | (2 ps) kasvissuikaleita tai suikalejuureksia (pakaste) |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa (valkosipuli- tai yrttimaustettua) |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | chilijauhetta |
| 1 kpl | kananmuna |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata ja jäähdytä margariini. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja puolet jauhoista veteen. Lisää jäähtynyt margariini. Alusta loput jauhot taikinaan pienissä erissä, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 75 g margariinia 3 1/4 dl vettä 25 g (1/2 pkt) tuorehiivaa 1 tl suolaa 8 dl vehnäjauhoja - 2
Taikinan kohotessa valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää kasvissuikaleet ja paista noin 10 minuuttia sekoitellen. Lisää tuorejuusto, vesi, soijakastike ja mausteet. Anna hautua hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä. Kun seos on jo hiukan jäähtynyt, sekoita muna joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 200 g (1 ps) sipulikuutioita (pakaste) 2 rkl rypsiöljyä 500 g (2 ps) kasvissuikaleita tai suikalejuureksia (pakaste) 200 g (1 rs) tuorejuustoa (valkosipuli- tai yrttimaustettua) 1/2 dl vettä 1 rkl soijakastiketta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl chilijauhetta 1 kpl kananmuna - 3
Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä muutama minuutti. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 16:en palaan. Kauli palat soikeiksi pohjiksi ja jaa täytettä taikinoille. Sivele taikinoiden reunat vedellä, ummista pasteija ja nipistele reunat kiinni.
- 4
Siirrä pasteijat leivinpaperille pellille ja anna kohota liinalla peitettynä 15 minuuttia.
- 5
Voitele pasteijat munalla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Kypsennä pasteijoita 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet sopivasti väriä.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna
Ravintosisältö
234
Energiaa kcal
981
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
234
Energiaa kcal
981
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl chilijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























