Kasvispasteijat

arvosana3/5

(3)arviota
16 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Leivo pehmeät pasteijat hiivalla kohotetusta taikinasta. Itse tehtyjen kasvispasteijoiden maukas täyte syntyy valmiiksi paloitelluista kätevistä kasvispakasteista.

Ainekset

MääräAinesosa
75 gmargariinia
3 1/4 dlvettä
25 g(1/2 pkt) tuorehiivaa
1 tlsuolaa
8 dlvehnäjauhoja

Täyte

200 g(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklrypsiöljyä
500 g(2 ps) kasvissuikaleita tai suikalejuureksia (pakaste)
200 g(1 rs) tuorejuustoa (valkosipuli- tai yrttimaustettua)
1/2 dlvettä
1 rklsoijakastiketta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlchilijauhetta
1 kplkananmuna

Lisäksi

1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata ja jäähdytä margariini. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja puolet jauhoista veteen. Lisää jäähtynyt margariini. Alusta loput jauhot taikinaan pienissä erissä, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    75 gmargariinia
    3 1/4 dlvettä
    25 g(1/2 pkt) tuorehiivaa
    1 tlsuolaa
    8 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Taikinan kohotessa valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää kasvissuikaleet ja paista noin 10 minuuttia sekoitellen. Lisää tuorejuusto, vesi, soijakastike ja mausteet. Anna hautua hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä. Kun seos on jo hiukan jäähtynyt, sekoita muna joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    200 g(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
    2 rklrypsiöljyä
    500 g(2 ps) kasvissuikaleita tai suikalejuureksia (pakaste)
    200 g(1 rs) tuorejuustoa (valkosipuli- tai yrttimaustettua)
    1/2 dlvettä
    1 rklsoijakastiketta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlchilijauhetta
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä muutama minuutti. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 16:en palaan. Kauli palat soikeiksi pohjiksi ja jaa täytettä taikinoille. Sivele taikinoiden reunat vedellä, ummista pasteija ja nipistele reunat kiinni.

  4. 4

    Siirrä pasteijat leivinpaperille pellille ja anna kohota liinalla peitettynä 15 minuuttia.

  5. 5

    Voitele pasteijat munalla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Kypsennä pasteijoita 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet sopivasti väriä.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl chilijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
6.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä