Rapeat lohkoperunat | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapeat lohkoperunat

Rapeat lohkoperunat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rapeiden lohkoperunoiden salaisuus on kunnon öljykylpy ja kypsennys riittävän kuumassa uunissa. Tarjoa perunat valkosipulilla ja sinapilla maustetun jogurttidipin kanssa.

Ainekset

700 g
(6-7 kpl) perunaa
3 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
pippurisekoitusta
1/2 tl
suolaa

jogurttidippi

1 1/2 dl
maustamatonta jogurttia
1/2 dl
majoneesia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
sinappia (gluteenitonta)
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Pese ja lohko perunat.

700 g
(6-7 kpl) perunaa
2

Sekoita öljy ja mausteet. Kääntele perunalohkot öljyssä. Levitä lohkot leivinpaperille pellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

3 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
pippurisekoitusta
1/2 tl
paprikajauhetta
3

Valmista dippi perunoiden kypsyessä. Sekoita jogurtti ja majoneesi. Puserra joukkoon valkosipuli. Lisää sitruunamehu, sinappi ja mausteet. Sekoita. Tarjoa perunat dipin kera.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 dl
majoneesia
ripaus suolaa
2 tl
sinappia (gluteenitonta)
1 1/2 dl
maustamatonta jogurttia
1 rkl
sitruunamehua
ripaus rouhittua mustapippuria
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1099

263

15,3 g

1,3 g

25,8 g

3,8 g

1,5 g

4,3 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli