Rapeat lohkoperunat uunissa

arvosana4/5

(30)arviota
4 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Rapeiden lohkoperunoiden salaisuus on kunnon öljykylpy ja kypsennys riittävän kuumassa uunissa. Tarjoa valkosipulilla ja sinapilla maustetun jogurttidipin kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 g(6-7 kpl) perunoita
3 rklrypsiöljyä
1/2 tlpaprikajauhetta
1/2 tlpippurisekoitusta
1/2 tlsuolaa

Jogurttidippi

1 kplvalkosipulinkynsi
1 1/2 dlmaustamatonta jogurttia
1/2 dlmajoneesia
1 rklsitruunamehua
2 tlsinappia (gluteenitonta)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese ja lohko perunat. Sekoita öljy ja mausteet. Kääntele perunat öljyssä. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    700 g(6-7 kpl) perunoita
    3 rklrypsiöljyä
    1/2 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlpippurisekoitusta
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Valmista dippi. Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita dipin ainekset kulhossa. Tarjoa perunat dipin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 1/2 dlmaustamatonta jogurttia
    1/2 dlmajoneesia
    1 rklsitruunamehua
    2 tlsinappia (gluteenitonta)
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Käytä öljynä oliiviöljyä. Lisää 2 tl sitruunan kuoriraastetta, 1 tl kuivattua oreganoa ja ½ tl valkosipulijauhetta. Paiston jälkeen murustele pinnalle paketti (150 g) fetaa. Viimeistele tuoreella persiljalla.

Vinkki: Käytä öljynä rypsiöljyä. Lisää 1 tl paprikajauhetta, 1 tl juustokuminaa ja ½ tl chilihiutaleita. Tarjoa guacamolen, salsan ja ranskankerman kanssa.

Vinkki: Käytä öljynä paahdettua seesamiöljyä. Jätä suola pois ja lisää 2 rkl soijakastiketta ja 1 rkl inkivääriä raastettuna. Paiston jälkeen ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoa srirachamajoneesin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl pippurisekoitusta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, S-kokeilukeittiö
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.9.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä