Yrttinen karitsanpaisti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yrttinen karitsanpaisti

Yrttinen karitsanpaisti

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Tuoreet yrtit, valkosipuli ja sitruunan mehu maustavat karitsanpaistin uunissa. Mausta paisti mielellään jo paistamista edeltävänä päivänä. Tarjoa pyhäpäivän parempana ruokana yrttinen karitsanpaisti kasvisten sekä riisin tai perunoiden kera.

Ainekset

1 kpl
(n. 2,5 kg) luullinen pakastekaritsanpaisti
2 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
50 g
Voita
5 - 6 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Silputtua timjamia, rosmariinia ja persiljaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu

pannulle

3 dl
3 dl lihalientä (osa viiniä)

pinnalle

Yrttisilppua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata paisti pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta paisti mielellään jo paistamista edeltävänä päivänä. Tee paistiin 10 viiltoa terävällä veitsellä. Hiero suola ja pippuri paistin pintaan. Sekoita hienonnetut yrtit ja valkosipulinkynnet pehmeään voihin. Lisää sitruunanmehu. Työnnä maustevoita viiltoihin ja levitä loput paistin pinnalle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

1 kpl
(n. 2,5 kg) luullinen pakastekaritsanpaisti
1 tl
Rouhittua mustapippuria
2 tl
Suolaa
1 dl
Silputtua timjamia, rosmariinia ja persiljaa
5 - 6 kpl
Valkosipulinkynttä
50 g
Voita
1/2 kpl
Sitruunan mehu
2

Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsentämistä. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan siten, että se ei osu luuhun. Nosta liha uunipannulle, kaada pohjalle liemi. Paista 15 minuuttia 225-asteisessa uunissa. Laske lämpö 150 asteeseen. Valele paistia liemellä silloin tällöin. Paista noin 2 tuntia, kunnes lihan lämpötila on 70 astetta.

3

Ota liha uunista, peitä foliolla ja anna lämmön tasaantua noin 15 minuuttia. Ripottele pinnalle yrttisilppua ja viipaloi paisti.

Yrttisilppua
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.3.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4810

1150

63,0 g

33,0 g

105,0 g

2,0 g

5,0 g

40,0 g

6,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Suolaa,

1 tl Rouhittua mustapippuria,

1 dl Silputtua timjamia, rosmariinia ja persiljaa,

Yrttisilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli