Yrttinen karitsanpaisti - Yhteishyvä

Yrttinen karitsanpaisti

Yrttinen karitsanpaisti
Kappaleita
1
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
225°C
Tuoreet yrtit, valkosipuli ja sitruunan mehu maustavat karitsanpaistin. Mausta paisti mielellään jo paistamista edeltävänä päivänä. Tarjoa pyhäpäivän parempana ruokana kasvisten sekä riisin tai perunoiden kera.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(n. 2,5 kg) luullinen pakastekaritsanpaisti
2 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
50 g
Voita
5 - 6 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Silputtua timjamia, rosmariinia ja persiljaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu

PANNULLE

3 dl
3 dl lihalientä (osa viiniä)

PINNALLE

Yrttisilppua

Näin teet

1

Sulata paisti pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta paisti mielellään jo paistamista edeltävänä päivänä. Tee paistiin 10 viiltoa terävällä veitsellä. Hiero suola ja pippuri paistin pintaan. Sekoita hienonnetut yrtit ja valkosipulinkynnet pehmeään voihin. Lisää sitruunanmehu. Työnnä maustevoita viiltoihin ja levitä loput paistin pinnalle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

1 kpl
(n. 2,5 kg) luullinen pakastekaritsanpaisti
1 tl
Rouhittua mustapippuria
2 tl
Suolaa
1 dl
Silputtua timjamia, rosmariinia ja persiljaa
5 - 6 kpl
Valkosipulinkynttä
50 g
Voita
1/2 kpl
Sitruunan mehu
2

Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsentämistä. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan siten, että se ei osu luuhun. Nosta liha uunipannulle, kaada pohjalle liemi. Paista 15 minuuttia 225-asteisessa uunissa. Laske lämpö 150 asteeseen. Valele paistia liemellä silloin tällöin. Paista noin 2 tuntia, kunnes lihan lämpötila on 70 astetta.

3

Ota liha uunista, peitä foliolla ja anna lämmön tasaantua noin 15 minuuttia. Ripottele pinnalle yrttisilppua ja viipaloi paisti.

Yrttisilppua
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.3.2015
Muokattu: 20.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja105 g105 g
Proteiinia40 g40 g
Rasvaa63 g63 g
Kuituja5 g5 g
Energiaa kj4810 4810
Energiaa kcal1150 1150

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Suolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 dl Silputtua timjamia, rosmariinia ja persiljaa

  • Yrttisilppua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja105 g105 g
Proteiinia40 g40 g
Rasvaa63 g63 g
Kuituja5 g5 g
Energiaa kj4810 4810
Energiaa kcal1150 1150

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Suolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 dl Silputtua timjamia, rosmariinia ja persiljaa

  • Yrttisilppua

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.