Yrttinen karitsanpaisti
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausta karitsa tuoreilla yrteillä ja valkosipulilla ja kypsennä karitsanpaisti uunissa. Tarjoa pyhäpäivän helppo paisti esimerkiksi uunikasvisten ja perunoiden kanssa. Käytä halutessasi paistoliemi kermaisen kastikkeen pohjana.
| 1 1/5 kg | (1 kpl) suolattua karitsanpaistia |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | ruukku rosmariinia |
| 1/2 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
- 1.
Pyyhi paisti kuivaksi ja tee siihen 10 viiltoa terävällä veitsellä. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Työnnä puolikas valkosipulinkynsi kuhunkin viiltoon.
- 2.
Kuumenna voi ja öljy pannulla. Ruskista paisti voi-öljyseoksessa kauttaaltaan. Siirrä liha uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
- 3.
Hienonna yrtit ja hiero niistä noin ¾ lihan pintaan. Paista lihaa 120-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Tähän menee noin tunti.
- 4.
Ota liha uunista, peitä löyhästi foliolla ja anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia.
- 5.
Viimeistele paisti lopuilla hienonnetuilla yrteillä.
Yrttinen karitsanpaisti
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)
Mausta karitsa tuoreilla yrteillä ja valkosipulilla ja kypsennä karitsanpaisti uunissa. Tarjoa pyhäpäivän helppo paisti esimerkiksi uunikasvisten ja perunoiden kanssa. Käytä halutessasi paistoliemi kermaisen kastikkeen pohjana.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/5 kg | (1 kpl) suolattua karitsanpaistia |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | ruukku rosmariinia |
| 1/2 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
Valmistus (Uuni 120°C)
- 1
Pyyhi paisti kuivaksi ja tee siihen 10 viiltoa terävällä veitsellä. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Työnnä puolikas valkosipulinkynsi kuhunkin viiltoon.
Määrä Ainesosa 5 kpl valkosipulinkynttä - 2
Kuumenna voi ja öljy pannulla. Ruskista paisti voi-öljyseoksessa kauttaaltaan. Siirrä liha uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
Määrä Ainesosa 2 rkl voita 2 rkl rypsiöljyä - 3
Hienonna yrtit ja hiero niistä noin ¾ lihan pintaan. Paista lihaa 120-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Tähän menee noin tunti.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukku rosmariinia 1/2 kpl ruukku lehtipersiljaa - 4
Ota liha uunista, peitä löyhästi foliolla ja anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia.
- 5
Viimeistele paisti lopuilla hienonnetuilla yrteillä.
Ravintosisältö
454
Energiaa kcal
1900
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
11,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,7 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,2 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
454
Energiaa kcal
1900
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
11,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,7 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,2 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl ruukku rosmariinia, 0.5 kpl ruukku lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























