Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Voileipäkakku on mainettaan helpompi herkku – valitse suosikkisi viidestä reseptistä

Voileipäkakku kruunaa juhlan kuin juhlan. Tässä on viisi erilaista tapaa tehdä ruokapöydän ikuinen hitti.

Voileipäkakku on erinomainen illanistujais- tai juhlaherkku. Moni pitää sen valmistusta haastavana, mutta turhaan, sillä useimmiten kyseessähän on vain täytteiden ja leipäpalojen laittamisesta vuokaan vuorotellen, ja koristelussakin toimii niin niukka kuin runsaskin tyyli. Aikaa voileipäkakun ”askarteluun” toki jonkin verran kuluu.

Oikeastaan ainoa asia, jossa voileipäkakun valmistuksessa voi hieman epäonnistua, on leipien liian vähäinen kostuttaminen. Ja sekin usein korjaantuu sillä, että tekee kakun hyvissä ajoin. Kun kakku saa maustua yön yli jääkaapissa, myös kosteus yleensä tasoittuu sopivaksi. Huolelliseen kostuttamiseen kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota.

Voileipäkakun voi tehdä monella tavalla. Ohessa on viisi erilaista tapaa – valitse suosikkisi ja ryhdy puuhaan!

Kokoa kakku laakeaan vuokaan

Tässä on kaikkein helpoin tapa tehdä voileipäkakku: kokoa se laakeaan vuokaan, jossa sen voi nostaa suoraan pöytään. Vuokakakku sopii etenkin rennompiin juhliin ja vaikka piknikille! Tee ihanaa kana- ja paprikatäytteistä voileipäkakkua ja koristele se raikkaalla salsasalaatilla ja maissilastuilla.

Kääräise rullalle

Voileipäkääretorttu tehdään kääretortun tapaan isolla työlaudalla. Ensin paahtoleivistä tehdään suorakaiteen muotoinen levy, ja sen päälle levitetään täytteet. Levy kääritään rullaksi kelmun avulla ja nostetaan jääkaappiin maustumaan ja muotoutumaan. Kokeile herkullista kylmäsavulohella täytettyä voileipäkääretorttua.

Valmista näyttävä juhlakakku rengasvuoassa

Kokoa voileipäkakku rengasvuokaan, jolloin siitä tulee tavallistakin näyttävämpi herkku! Kalakakun graavilohi saa ylellisen parin katkaravuista, ja vihreä hernetäyte tuo kakkuun raikkautta ja uutta ilmettä.

Lusikoi maukas täyte herkkuleivän päälle

Nimi jo sen kertoo: focaccia-voileipäkakussa yhdistyy kaksi herkuttelijan lempparia, unelmanpehmeä focaccia ja voileipäkakun runsasmakuiset täytteet. Tee siis focaccia, päällystä se runsaaksi ja tarjoa välimerellisenä voileipäkakkuna!

Kakku perinteisellä tavalla

Tavallisin tapa tehdä voileipäkakku on kasata se kelmun päälle työlaudalle tai kelmulla vuorattuun pitkulaiseen vuokaan. Rapealla waldorfinsalaatilla ja samettisen pehmeällä hernehummuksella täytetty vegaaninen voileipäkakku onnistuu kummallakin tavalla. Kun kakku on saanut tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia, nosta se tarjoiluvadille. Levitä pinnalle ja reunoille hummusta. Koristele kakku salaattisekoituksella, viinirypäleillä, omenaviipaleilla ja pähkinöillä.

Lisää reseptejä voileipäkakkuihin