Voileipäkakku on erinomainen illanistujais- tai juhlaherkku. Moni pitää sen valmistusta haastavana, mutta turhaan, sillä useimmiten kyseessähän on vain täytteiden ja leipäpalojen laittamisesta vuokaan vuorotellen, ja koristelussakin toimii niin niukka kuin runsaskin tyyli. Aikaa voileipäkakun ”askarteluun” toki jonkin verran kuluu.
Oikeastaan ainoa asia, jossa voileipäkakun valmistuksessa voi hieman epäonnistua, on leipien liian vähäinen kostuttaminen. Ja sekin usein korjaantuu sillä, että tekee kakun hyvissä ajoin. Kun kakku saa maustua yön yli jääkaapissa, myös kosteus yleensä tasoittuu sopivaksi. Huolelliseen kostuttamiseen kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota.
Voileipäkakun voi tehdä monella tavalla. Ohessa on viisi erilaista tapaa – valitse suosikkisi ja ryhdy puuhaan!