Hurmaava raparperi-britakakku

arvosana4/5

(5)arviota
12 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Raparperihillokkeella ja kermavaahdolla täytetty britakakku sopii juhlaan, mutta on helppo tehdä myös arjen iloksi. Voit leipoa pohjan etukäteen, mutta täytä raparperibrita vasta vähän ennen tarjoamista, niin mantelinen marenki pysyy rapeana.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

150 gmargariinia
3 kplkananmunan keltuaista
1 1/2 dlmaitoa
1 1/2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta

Marenki

3 kplkananmunan valkuaista
1 1/2 dlsokeria
25 gmantelilastuja

Täyte

8 dlraparperia paloiteltuna
1 1/2 dlsokeria
1/4 dlvettä
3 dlkuohukermaa
2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

1 rklmargariinia voiteluun

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Tee ensin pohja. Ota margariini, munat ja maito huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi margariinilla. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan vaahtoon, jätä valkuaiset odottamaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen margariini-munaseokseen. Levitä taikina pellille leivinpaperille ja jätä odottamaan.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia
    3 kplkananmunan keltuaista
    1 1/2 dlmaitoa
    1 rklmargariinia voiteluun
    1 1/2 dlsokeria
    2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Pese ja kuivaa vatkaimen vispilät. Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista, kun se on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Ripottele mantelilastut pinnalle.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunan valkuaista
    1 1/2 dlsokeria
    25 gmantelilastuja
  3. 3

    Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea ja pohja kypsä. Anna jäähtyä.

  4. 4

    Valmista täyte. Paloittele raparperit. Laita raparperit, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä seosta välillä sekoitellen 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on pehmennyt. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    8 dlraparperia paloiteltuna
    1 1/2 dlsokeria
    1/4 dlvettä
  5. 5

    Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa tukevaksi vaahdoksi. Valuta raparperihillokkeesta tarvittaessa ylimääräinen neste pois ja sekoita hilloke kermavaahtoon.

    MääräAinesosa
    3 dlkuohukermaa
    2 tlvaniljasokeria
  6. 6

    Puolita kakkulevy. Irrota levyt paperista pitkällä taipuisalla lastalla. Nosta toinen puolikas kahden lastan avulla tarjoiluvadille. Levitä täyte päälle. Nosta toinen kakkulevy kanneksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä