Paras lohimousse

arvosana5/5

(10)arviota
10 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Pyöräytä hetkessä monikäyttöinen kylmäsavulohimousse. Tarjoa sitä ruisnappien päällä juhlissa tai pikkusuolaisena syötävänä juoman kanssa. Kokeile moussea myös leivän päälle, voileipäkakkujen täytteenä ja uusien perunoiden sekä uuniperunoiden kanssa.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
300 g(2 pkt, à 150 g) kotimaista-kylmäsavukirjolohifileetä
1 kplruukku kotimaista-tilliä
1 kplpieni kotimaista-punasipuli
240 g(2 prk, à 120 g) kotimaista-smetanaa
250 g(1 prk) kotimaista-maitorahkaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
2 rklsitruunanmehua

Lisäksi

150 g(1 ps) kotimaista-ruisnappeja

Valmistus

  1. 1

    Hienonna kylmäsavulohiviipaleet, sipuli ja tilli. Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon rahka.

    MääräAinesosa
    300 g(2 pkt, à 150 g) kotimaista-kylmäsavukirjolohifileetä
    1 kplpieni kotimaista-punasipuli
    1 kplruukku kotimaista-tilliä
    240 g(2 prk, à 120 g) kotimaista-smetanaa
    250 g(1 prk) kotimaista-maitorahkaa
  2. 2

    Sekoita vaahtoon lohi-, sipuli- ja tillisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunanmehulla.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    2 rklsitruunanmehua
  3. 3

    Lusikoi moussea ruisnappeihin (noin 50 kpl) tai ruisleipäviipaleille.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) kotimaista-ruisnappeja

Vinkki: Tarjoa lohimoussea uusien perunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
30.4.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä