Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paras lohimousse

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Pyöräytä hetkessä monikäyttöinen kylmäsavulohimousse. Tarjoa sitä ruisnappien päällä juhlissa tai pikkusuolaisena syötävänä juoman kanssa. Kokeile moussea myös leivän päälle, voileipäkakkujen täytteenä ja uusien perunoiden sekä uuniperunoiden kanssa.

Ainekset

300 g
(2 pkt, à 150 g) Kotimaista-kylmäsavukirjolohifileetä
1 kpl
ruukku Kotimaista-tilliä
1 kpl
pieni Kotimaista-punasipuli
240 g
(2 prk, à 120 g) Kotimaista-smetanaa
250 g
(1 prk) Kotimaista-maitorahkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
sitruunanmehua

Lisäksi

150 g
(1 ps) Kotimaista-ruisnappeja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna kylmäsavulohiviipaleet, sipuli ja tilli. Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon rahka.

300 g
(2 pkt, à 150 g) Kotimaista-kylmäsavukirjolohifileetä
1 kpl
pieni Kotimaista-punasipuli
1 kpl
ruukku Kotimaista-tilliä
240 g
(2 prk, à 120 g) Kotimaista-smetanaa
250 g
(1 prk) Kotimaista-maitorahkaa
2

Sekoita vaahtoon lohi-, sipuli- ja tillisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunanmehulla.

1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
sitruunanmehua
3

Lusikoi moussea ruisnappeihin (noin 50 kpl) tai ruisleipäviipaleille.

150 g
(1 ps) Kotimaista-ruisnappeja

Vinkki: Tarjoa lohimoussea uusien perunoiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 30.4.2025
|
Muokattu: 30.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

201

844

14,0 g

7,5 g

7,8 g

1,7 g

1,0 g

10,3 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli