Grillatut kaalilohkot
Ainekset
Lisäksi
Valmistus
Huuhtele kaali ja poista tarvittaessa uloimmat kerrokset. Lohko kaali kahdeksaan osaan. Pese sitruuna ja raasta kuori (2 tl). Kuori ja raasta valkosipuli.
Kuumenna kerma kattilassa. Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste, valkosipuli, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita kaksi kolmasosaa juustoraasteesta maissitärkkelyksen kanssa ja lisää raaste kermaan. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
Sivele kastike kaalilohkojen molemmille puolille. Laita kaalit öljyllä voideltuun alumiinivuokaan. Grillaa kaaleja 10–15 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt ja pinta on ruskea. Käännä lohkoja puolivälissä paistoa ja sivele päälle loput kastikkeesta sekä ripottele päälle loput juustoraasteesta.
Nosta kaalit tarjoilulautaselle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja rouhituilla pistaaseilla.
Vinkki: Voit korvata varhaiskaalin keräkaalilla, mutta silloin paistoaika on hieman pidempi.
Vinkki: Voit paistaa lohkot uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
408
1708
32,5 g
18,0 g
11,5 g
10,8 g
5,8 g
14,0 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl valkosipulinkynsi,
2 tl maissitärkkelystä,
0,5 kpl ruukkua lehtipersiljaa ,
1 iso alumiinivuoka (40 x 32).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli