Grillatut kaalilohkot
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Varhaiskaalilohkojen päälle levitetään lempeän sitruunainen juustokastike. Grillauksen aikana kaali pehmenee sisältä ja saa kullanruskean gratinoituneen pinnan.
| 1 kpl | varhaiskaali |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 35 g | (½ ps) kuorettomia pistaasipähkinöitä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 1 iso alumiinivuoka (40 x 32) | |
- 1.
Huuhtele kaali ja poista tarvittaessa uloimmat kerrokset. Lohko kaali kahdeksaan osaan. Pese sitruuna ja raasta kuori (2 tl). Kuori ja raasta valkosipuli.
- 2.
Kuumenna kerma kattilassa. Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste, valkosipuli, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita kaksi kolmasosaa juustoraasteesta maissitärkkelyksen kanssa ja lisää raaste kermaan. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
- 3.
Sivele kastike kaalilohkojen molemmille puolille. Laita kaalit öljyllä voideltuun alumiinivuokaan. Grillaa kaaleja 10–15 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt ja pinta on ruskea. Käännä lohkoja puolivälissä paistoa ja sivele päälle loput kastikkeesta sekä ripottele päälle loput juustoraasteesta.
- 4.
Nosta kaalit tarjoilulautaselle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja rouhituilla pistaaseilla.
Varhaiskaalilohkojen päälle levitetään lempeän sitruunainen juustokastike. Grillauksen aikana kaali pehmenee sisältä ja saa kullanruskean gratinoituneen pinnan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | varhaiskaali |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 35 g | (½ ps) kuorettomia pistaasipähkinöitä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 1 iso alumiinivuoka (40 x 32) | |
Valmistus
- 1
Huuhtele kaali ja poista tarvittaessa uloimmat kerrokset. Lohko kaali kahdeksaan osaan. Pese sitruuna ja raasta kuori (2 tl). Kuori ja raasta valkosipuli.
Määrä Ainesosa 1 kpl varhaiskaali 1 kpl sitruuna (luomu) 1 kpl valkosipulinkynsi - 2
Kuumenna kerma kattilassa. Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste, valkosipuli, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita kaksi kolmasosaa juustoraasteesta maissitärkkelyksen kanssa ja lisää raaste kermaan. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
Määrä Ainesosa 2 tl dijoninsinappia 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 150 g (1 ps) juustoraastetta - 3
Sivele kastike kaalilohkojen molemmille puolille. Laita kaalit öljyllä voideltuun alumiinivuokaan. Grillaa kaaleja 10–15 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt ja pinta on ruskea. Käännä lohkoja puolivälissä paistoa ja sivele päälle loput kastikkeesta sekä ripottele päälle loput juustoraasteesta.
Määrä Ainesosa 1 tl rypsiöljyä 1 iso alumiinivuoka (40 x 32) - 4
Nosta kaalit tarjoilulautaselle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja rouhituilla pistaaseilla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa 35 g (½ ps) kuorettomia pistaasipähkinöitä
Vinkki: Voit korvata varhaiskaalin keräkaalilla, mutta silloin paistoaika on hieman pidempi.
Vinkki: Voit paistaa lohkot uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia.
Ravintosisältö
408
Energiaa kcal
1708
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
18,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
408
Energiaa kcal
1708
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
18,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl valkosipulinkynsi, 2 tl maissitärkkelystä, 0.5 kpl ruukkua lehtipersiljaa , 1 iso alumiinivuoka (40 x 32).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























