Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut kaalilohkot

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Varhaiskaalilohkojen päälle levitetään lempeän sitruunainen juustokastike. Grillauksen aikana kaali pehmenee sisältä ja saa kullanruskean gratinoituneen pinnan.

Ainekset

1 kpl
varhaiskaali
1 kpl
sitruuna (luomu)
1 kpl
valkosipulinkynsi
150 g
(1 ps) juustoraastetta
2 tl
maissitärkkelystä
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 tl
dijoninsinappia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
35 g
(½ ps) kuorettomia pistaasipähkinöitä
1 tl
rypsiöljyä
1 iso alumiinivuoka (40 x 32)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kaali ja poista tarvittaessa uloimmat kerrokset. Lohko kaali kahdeksaan osaan. Pese sitruuna ja raasta kuori (2 tl). Kuori ja raasta valkosipuli.

1 kpl
varhaiskaali
1 kpl
sitruuna (luomu)
1 kpl
valkosipulinkynsi
2

Kuumenna kerma kattilassa. Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste, valkosipuli, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita kaksi kolmasosaa juustoraasteesta maissitärkkelyksen kanssa ja lisää raaste kermaan. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.

2 tl
dijoninsinappia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 ps) juustoraastetta
3

Sivele kastike kaalilohkojen molemmille puolille. Laita kaalit öljyllä voideltuun alumiinivuokaan. Grillaa kaaleja 10–15 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt ja pinta on ruskea. Käännä lohkoja puolivälissä paistoa ja sivele päälle loput kastikkeesta sekä ripottele päälle loput juustoraasteesta.

1 tl
rypsiöljyä
1 iso alumiinivuoka (40 x 32)
4

Nosta kaalit tarjoilulautaselle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja rouhituilla pistaaseilla.

1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
35 g
(½ ps) kuorettomia pistaasipähkinöitä

Vinkki: Voit korvata varhaiskaalin keräkaalilla, mutta silloin paistoaika on hieman pidempi.

Vinkki: Voit paistaa lohkot uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.5.2025
|
Muokattu: 6.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

408

1708

32,5 g

18,0 g

11,5 g

10,8 g

5,8 g

14,0 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl valkosipulinkynsi,

2 tl maissitärkkelystä,

0,5 kpl ruukkua lehtipersiljaa ,

1 iso alumiinivuoka (40 x 32).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli