Hölskypotut eli hyrskypotut

arvosana5/5

(9)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Tämä suosikkiherkku tulee suoraan Savosta – kattilassa ronskisti ravistellut uudet hölskyperunat eli hyrskyperunat ovat kesän paras lisuke.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgvarhaisperunoita
2 lvettä
1 tlsuolaa
50 gvoita
200 g(1 prk) ranskankermaa
4 kplkevätsipulinvartta
1 kplruukku tilliä

Valmistus

  1. 1

    Pese ja harjaa perunat huolellisesti. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää perunat. Kaada ylimääräinen vesi pois niin, että perunat juuri peittyvät. Keitä kannen alla 10–15 minuuttia. Tarkista kypsyys veitsellä – terän tulee upota pehmeästi, mutta ei lävistää perunaa. Valuta keitinvesi kannen avulla.

    MääräAinesosa
    1 kgvarhaisperunoita
    1 tlsuolaa
    2 lvettä
  2. 2

    Huuhtele kevätsipulit. Hienonna sipulit ja tilli. Lisää voi, ranskankerma, sipuli ja tilli kattilaan. Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    4 kplkevätsipulinvartta
    1 kplruukku tilliä
    50 gvoita
    200 g(1 prk) ranskankermaa

Vinkki: Tuunaa hyrskyperunat korvaamalla ranskankerma, kevätsipulit ja tilli lisäämällä 3 rkl paahdettu valkosipuli & chili öljyssä -maustekastiketta. Ripottele päälle 1 ruukku hienonnettua korianteria ja purista joukkoon 1 limen mehu.

Vinkki: Korvaa ranskankerma, kevätsipulit ja tilli kuullottamalla pannulla 1 paketti (130 g) chorizoa ja 1 punainen paprika kuutioituna. Sekoita ne hyrskypottujen joukkoon. Lisää hienonnettua persiljaa ja purista joukkoon 1 limen mehu.

Vinkki: Lisää perunoiden joukkoon 1 pussi (150 g) sulatettuja katkarapuja ja 1 hienonnettu punasipuli. Mausta 1 sitruunan mehulla ja viimeistele halutessasi mädillä. Jätä tällöin kevätsipulinvarret pois.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.7.2018
|
Päivitetty: 21.11.2025

Samankaltaisia reseptejä