Voileipäkääretorttu

arvosana5/5

(6)arviota
15 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Kesäjuhlien hitti on kylmäsavulohella täytetty kääretorttu. Tee torttupohja leipäviipaleista, täytä, rullaa ja koristele komeaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
12 kplisoa tai 16 pientä viipaletta paahtoleipää
1 1/2 dlmaitoa

Täyte

150 g(2 rs) piparjuurituorejuustoa
150 g(1 prk) ranskankermaa
2 rkllimemehua
300 g(2 pkt) kylmäsavukirjolohta
1 kplruukku tilliä
2 kplkevätsipulia

Kuorrute

300 g(2 prk) ranskankermaa (28 %)
1 rkllimemehua
ripaus suolaa

Lisäksi

1 kplkurkku
2 kpllimeä
2 kplkevätsipulia

Valmistus

  1. Voileipäkääretorttu vaihekuva 1
    1

    Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele viipaleet vieri viereen tuorekelmulle. Painele ne litteäksi kaulimella. Kostuta maidolla.

    MääräAinesosa
    12 kplisoa tai 16 pientä viipaletta paahtoleipää
    1 1/2 dlmaitoa
  2. Voileipäkääretorttu vaihekuva 2
    2

    Yhdistä tuorejuusto ja ranskankerma, mausta limellä. Säästä muutama viipale lohta koristeeksi. Silppua loppu lohi ja tilli. Hienonna sipulit. Levitä ainekset kerroksittain leipälevylle.

    MääräAinesosa
    150 g(2 rs) piparjuurituorejuustoa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    2 rkllimemehua
    300 g(2 pkt) kylmäsavukirjolohta
    1 kplruukku tilliä
    2 kplkevätsipulia
  3. Voileipäkääretorttu vaihekuva 3
    3

    Kääri levy rullaksi kelmun avulla. Painele saumat napakasti kiinni. Kääri rulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

  4. Voileipäkääretorttu vaihekuva 4
    4

    Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella. Mausta limellä ja suolalla. Laita torttu tarjoiluvadille, levitä kuorrute päälle. Huuhtele kurkku ja suikaloi se ohueksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Koristele lohiruusukkeilla, kurkkusuikaleilla, limeviipaleilla ja kevätsipulilla.

    MääräAinesosa
    300 g(2 prk) ranskankermaa (28 %)
    1 rkllimemehua
    ripaus suolaa
    2 kplkevätsipulia
    2 kpllimeä
    1 kplkurkku

Vinkki: Korvaa kylmäsavulohi härän kylmäsavupaistilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
4.3.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä