Voileipäkääretorttu
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kesäjuhlien hitti on kylmäsavulohella täytetty kääretorttu. Tee torttupohja leipäviipaleista, täytä, rullaa ja koristele komeaksi.
| 12 kpl | isoa tai 16 pientä viipaletta paahtoleipää |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| Täyte | |
|---|---|
| 150 g | (2 rs) piparjuurituorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 rkl | limemehua |
| 300 g | (2 pkt) kylmäsavukirjolohta |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| Kuorrute | |
| 300 g | (2 prk) ranskankermaa (28 %) |
| 1 rkl | limemehua |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kurkku |
| 2 kpl | limeä |
| 2 kpl | kevätsipulia |
- 1.
Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele viipaleet vieri viereen tuorekelmulle. Painele ne litteäksi kaulimella. Kostuta maidolla.
- 2.
Yhdistä tuorejuusto ja ranskankerma, mausta limellä. Säästä muutama viipale lohta koristeeksi. Silppua loppu lohi ja tilli. Hienonna sipulit. Levitä ainekset kerroksittain leipälevylle.
- 3.
Kääri levy rullaksi kelmun avulla. Painele saumat napakasti kiinni. Kääri rulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- 4.
Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella. Mausta limellä ja suolalla. Laita torttu tarjoiluvadille, levitä kuorrute päälle. Huuhtele kurkku ja suikaloi se ohueksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Koristele lohiruusukkeilla, kurkkusuikaleilla, limeviipaleilla ja kevätsipulilla.
Voileipäkääretorttu
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Kesäjuhlien hitti on kylmäsavulohella täytetty kääretorttu. Tee torttupohja leipäviipaleista, täytä, rullaa ja koristele komeaksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 12 kpl | isoa tai 16 pientä viipaletta paahtoleipää |
| 1 1/2 dl | maitoa |
Täyte | |
| 150 g | (2 rs) piparjuurituorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 rkl | limemehua |
| 300 g | (2 pkt) kylmäsavukirjolohta |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 kpl | kevätsipulia |
Kuorrute | |
| 300 g | (2 prk) ranskankermaa (28 %) |
| 1 rkl | limemehua |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kurkku |
| 2 kpl | limeä |
| 2 kpl | kevätsipulia |
Valmistus
1Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele viipaleet vieri viereen tuorekelmulle. Painele ne litteäksi kaulimella. Kostuta maidolla.
Määrä Ainesosa 12 kpl isoa tai 16 pientä viipaletta paahtoleipää 1 1/2 dl maitoa
2Yhdistä tuorejuusto ja ranskankerma, mausta limellä. Säästä muutama viipale lohta koristeeksi. Silppua loppu lohi ja tilli. Hienonna sipulit. Levitä ainekset kerroksittain leipälevylle.
Määrä Ainesosa 150 g (2 rs) piparjuurituorejuustoa 150 g (1 prk) ranskankermaa 2 rkl limemehua 300 g (2 pkt) kylmäsavukirjolohta 1 kpl ruukku tilliä 2 kpl kevätsipulia
3Kääri levy rullaksi kelmun avulla. Painele saumat napakasti kiinni. Kääri rulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
4Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella. Mausta limellä ja suolalla. Laita torttu tarjoiluvadille, levitä kuorrute päälle. Huuhtele kurkku ja suikaloi se ohueksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Koristele lohiruusukkeilla, kurkkusuikaleilla, limeviipaleilla ja kevätsipulilla.
Määrä Ainesosa 300 g (2 prk) ranskankermaa (28 %) 1 rkl limemehua ripaus suolaa 2 kpl kevätsipulia 2 kpl limeä 1 kpl kurkku
Vinkki: Korvaa kylmäsavulohi härän kylmäsavupaistilla.
Ravintosisältö
202
Energiaa kcal
845
Energiaa kj
14,1 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
202
Energiaa kcal
845
Energiaa kj
14,1 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

































