Voileipäkääretorttu | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Voileipäkääretorttu
Play

Voileipäkääretorttu

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa
Kesäjuhlien hitti on kylmäsavulohella täytetty kääretorttu. Tee torttupohja leipäviipaleista, täytä, rullaa ja koristele komeaksi.

Ruokavaliot

Ainekset

12 kpl
isoa tai 16 pientä viipaletta paahtoleipää
1 1/2 dl
maitoa

täyte

150 g
(2 rs) piparjuurituorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 rkl
limemehua
300 g
(2 pkt) kylmäsavukirjolohta
1
ruukku tilliä
2
kevätsipulia

kuorrute

300 g
(2 prk) ranskankermaa (28 %)
1 rkl
limemehua
ripaus suolaa

lisäksi

1 kpl
kurkku
2 kpl
limeä
2 kpl
kevätsipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Voileipäkääretorttu vaihekuva 1
1

Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele viipaleet vieri viereen tuorekelmulle. Painele ne litteäksi kaulimella. Kostuta maidolla.

1 1/2 dl
maitoa
12 kpl
isoa tai 16 pientä viipaletta paahtoleipää
Voileipäkääretorttu vaihekuva 2
2

Yhdistä tuorejuusto ja ranskankerma, mausta limellä. Säästä muutama viipale lohta koristeeksi. Silppua loppu lohi ja tilli. Hienonna sipulit. Levitä ainekset kerroksittain leipälevylle.

150 g
(2 rs) piparjuurituorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 rkl
limemehua
300 g
(2 pkt) kylmäsavukirjolohta
1
ruukku tilliä
2
kevätsipulia
Voileipäkääretorttu vaihekuva 3
3

Kääri levy rullaksi kelmun avulla. Painele saumat napakasti kiinni. Kääri rulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Voileipäkääretorttu vaihekuva 4
4

Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella. Mausta limellä ja suolalla. Laita torttu tarjoiluvadille, levitä kuorrute päälle. Koristele lohiruusukkeilla, kurkkusuikaleilla, limeviipaleilla ja kevätsipulilla.

300 g
(2 prk) ranskankermaa (28 %)
1 rkl
limemehua
ripaus suolaa
2 kpl
kevätsipulia
2 kpl
limeä
1 kpl
kurkku

Vinkki: Korvaa kylmäsavulohi härän kylmäsavupaistilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2019
Muokattu: 12.8.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

844

202

14,1 g

7,5 g

10,3 g

2,4 g

0,5 g

7,5 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli