Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele viipaleet vieri viereen tuorekelmulle. Painele ne litteäksi kaulimella. Kostuta maidolla.
Yhdistä tuorejuusto ja ranskankerma, mausta limellä. Säästä muutama viipale lohta koristeeksi. Silppua loppu lohi ja tilli. Hienonna sipulit. Levitä ainekset kerroksittain leipälevylle.
Kääri levy rullaksi kelmun avulla. Painele saumat napakasti kiinni. Kääri rulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella. Mausta limellä ja suolalla. Laita torttu tarjoiluvadille, levitä kuorrute päälle. Koristele lohiruusukkeilla, kurkkusuikaleilla, limeviipaleilla ja kevätsipulilla.
Vinkki: Korvaa kylmäsavulohi härän kylmäsavupaistilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
844
202
14,1 g
7,5 g
10,3 g
2,4 g
0,5 g
7,5 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli