Voileipäkakku rengasvuoassa
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa näyttävä voileipäkakku rengasvuokaan. Hempeän vihreä hernetäyte tuo kalakakkuun raikkautta ja uutta ilmettä.
| 500 g | grahampaahtoleipää |
| Graavilohi-katkaraputäyte | |
|---|---|
| 180 g | (1 ps) isoja katkarapuja |
| 200 g | (2 pkt) graavilohta |
| 25 g | (1/2 ruukkua) tilliä |
| 300 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | sitruunapippuria |
| Hernetäyte | |
| 200 g | pakasteherneitä |
| 15 g | (1/2 ruukkua) ruohosipulia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 100 g | (½ rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kostutus | |
| 3/4 dl | maitoa |
| Kuorrute | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| Koristeluun | |
| herneenversoja | |
| tilliä | |
| ruohosipulia | |
| graavilohta | |
| sitruunaa | |
- 1.
Vuoraa rengasvuoka (2 l) kelmulla. Leikkaa leivistä reunat ohuesti. Puolita viipaleet. Muotoile viipaleita tarvittaessa kakkua kootessasi.
- 2.
Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Säästä hieman lohta koristeeksi. Hienonna loppu lohi, ravut ja tilli. Sekoita lohi-raputäytteen ainekset kulhossa.
- 3.
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna ruohosipuli. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Sekoita kaikki hernetäytteen ainekset kulhossa.
- 4.
Asettele vuoan pohjalle leipäkerros. Sivele se maidolla ja levitä puolet kalatäytteestä vuokaan. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä hernetäyte vuokaan. Asettele leipäkerros hernetäytteen päälle, kostuta ja levitä loppu kalatäyte päälle. Lisää vielä leipäkerros, kostuta ja peitä kelmulla. Painele kakku tiiviisti vuokaan. Siirrä jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli.
- 5.
Poista kelmu pohjan päältä ja kumoa kakku vadille. Poista kelmu kakun pinnalta. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja sekoita se varoen kermavaahtoon. Kuorruta ja koristele kakku.
Voileipäkakku rengasvuoassa
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Kokoa näyttävä voileipäkakku rengasvuokaan. Hempeän vihreä hernetäyte tuo kalakakkuun raikkautta ja uutta ilmettä.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | grahampaahtoleipää |
Graavilohi-katkaraputäyte | |
| 180 g | (1 ps) isoja katkarapuja |
| 200 g | (2 pkt) graavilohta |
| 25 g | (1/2 ruukkua) tilliä |
| 300 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | sitruunapippuria |
Hernetäyte | |
| 200 g | pakasteherneitä |
| 15 g | (1/2 ruukkua) ruohosipulia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 100 g | (½ rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kostutus | |
| 3/4 dl | maitoa |
Kuorrute | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
Koristeluun | |
| herneenversoja | |
| tilliä | |
| ruohosipulia | |
| graavilohta | |
| sitruunaa | |
Valmistus
- 1
Vuoraa rengasvuoka (2 l) kelmulla. Leikkaa leivistä reunat ohuesti. Puolita viipaleet. Muotoile viipaleita tarvittaessa kakkua kootessasi.
Määrä Ainesosa 500 g grahampaahtoleipää - 2
Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Säästä hieman lohta koristeeksi. Hienonna loppu lohi, ravut ja tilli. Sekoita lohi-raputäytteen ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) isoja katkarapuja 200 g (2 pkt) graavilohta 25 g (1/2 ruukkua) tilliä 300 g maustamatonta tuorejuustoa 150 g (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) 1 rkl sitruunanmehua 1/2 tl sitruunapippuria - 3
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna ruohosipuli. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Sekoita kaikki hernetäytteen ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 200 g pakasteherneitä 15 g (1/2 ruukkua) ruohosipulia 1 rkl sitruunanmehua 100 g (½ rs) maustamatonta tuorejuustoa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Asettele vuoan pohjalle leipäkerros. Sivele se maidolla ja levitä puolet kalatäytteestä vuokaan. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä hernetäyte vuokaan. Asettele leipäkerros hernetäytteen päälle, kostuta ja levitä loppu kalatäyte päälle. Lisää vielä leipäkerros, kostuta ja peitä kelmulla. Painele kakku tiiviisti vuokaan. Siirrä jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli.
Määrä Ainesosa 3/4 dl maitoa - 5
Poista kelmu pohjan päältä ja kumoa kakku vadille. Poista kelmu kakun pinnalta. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja sekoita se varoen kermavaahtoon. Kuorruta ja koristele kakku.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa herneenversoja tilliä ruohosipulia graavilohta sitruunaa
Vinkki: Säästä osa kuorrutteesta pursotettavaksi kakun päälle.
Hyvästi hävikki: Laita ylijääneet leipien reunat leivinpaperille uunipellille. Sivele pintaan öljyä ja mausta mieleiseksi. Paahda 200-asteissa uunissa grillivastuksella, kunnes tikut ovat rapeita.
Ravintosisältö
403
Energiaa kcal
1687
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
4,2 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
403
Energiaa kcal
1687
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
4,2 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: herneenversoja, tilliä, ruohosipulia, graavilohta, sitruunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























