Voileipäkakku rengasvuoassa

arvosana5/5

(4)arviota
12 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Kokoa näyttävä voileipäkakku rengasvuokaan. Hempeän vihreä hernetäyte tuo kalakakkuun raikkautta ja uutta ilmettä.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
500 ggrahampaahtoleipää

Graavilohi-katkaraputäyte

180 g(1 ps) isoja katkarapuja
200 g(2 pkt) graavilohta
25 g(1/2 ruukkua) tilliä
300 gmaustamatonta tuorejuustoa
150 g(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1 rklsitruunanmehua
1/2 tlsitruunapippuria

Hernetäyte

200 gpakasteherneitä
15 g(1/2 ruukkua) ruohosipulia
1 rklsitruunanmehua
100 g(½ rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Kostutus

3/4 dlmaitoa

Kuorrute

2 dl(1 prk) vispikermaa
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun

herneenversoja
tilliä
ruohosipulia
graavilohta
sitruunaa

Valmistus

  1. 1

    Vuoraa rengasvuoka (2 l) kelmulla. Leikkaa leivistä reunat ohuesti. Puolita viipaleet. Muotoile viipaleita tarvittaessa kakkua kootessasi.

    MääräAinesosa
    500 ggrahampaahtoleipää
  2. 2

    Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Säästä hieman lohta koristeeksi. Hienonna loppu lohi, ravut ja tilli. Sekoita lohi-raputäytteen ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) isoja katkarapuja
    200 g(2 pkt) graavilohta
    25 g(1/2 ruukkua) tilliä
    300 gmaustamatonta tuorejuustoa
    150 g(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 tlsitruunapippuria
  3. 3

    Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna ruohosipuli. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Sekoita kaikki hernetäytteen ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    200 gpakasteherneitä
    15 g(1/2 ruukkua) ruohosipulia
    1 rklsitruunanmehua
    100 g(½ rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Asettele vuoan pohjalle leipäkerros. Sivele se maidolla ja levitä puolet kalatäytteestä vuokaan. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä hernetäyte vuokaan. Asettele leipäkerros hernetäytteen päälle, kostuta ja levitä loppu kalatäyte päälle. Lisää vielä leipäkerros, kostuta ja peitä kelmulla. Painele kakku tiiviisti vuokaan. Siirrä jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli.

    MääräAinesosa
    3/4 dlmaitoa
  5. 5

    Poista kelmu pohjan päältä ja kumoa kakku vadille. Poista kelmu kakun pinnalta. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja sekoita se varoen kermavaahtoon. Kuorruta ja koristele kakku.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    herneenversoja
    tilliä
    ruohosipulia
    graavilohta
    sitruunaa

Vinkki: Säästä osa kuorrutteesta pursotettavaksi kakun päälle.

Hyvästi hävikki: Laita ylijääneet leipien reunat leivinpaperille uunipellille. Sivele pintaan öljyä ja mausta mieleiseksi. Paahda 200-asteissa uunissa grillivastuksella, kunnes tikut ovat rapeita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: herneenversoja, tilliä, ruohosipulia, graavilohta, sitruunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
22.4.2021
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä