Kreikkalainen mansikkasalaatti

arvosana5/5

(9)arviota
6 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Kokoa grillattavien kylkeen salaatti, jossa maistuvat tuoreet keskikesän mansikat ja fetantyyppiset vegaaniset salaattikuutiot. Salaatti viimeistellään pikantilla kokojyväsinappikastikkeella.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 rs) mansikoita
200 g(1 prk) vegaanisia salaattikuutioita (rainbow vegan greek)
100 g(1 ps) jääsalaattia
40 g(½ ps) pekaanipähkinöitä

Kokojyväsinappikastike

1/2 dloliiviöljyä
1 tlsokeria
1 tlkokojyväsinappia
1 tlpunaviinietikkaa
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Perkaa ja viipaloi mansikat. Valuta salaattikuutiot. Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi paloiksi. Rouhi pähkinät. Kokoa salaatti vadille.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) mansikoita
    200 g(1 prk) vegaanisia salaattikuutioita (rainbow vegan greek)
    100 g(1 ps) jääsalaattia
    40 g(½ ps) pekaanipähkinöitä
  2. 2

    Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita voimakkaasti, jotta kastike paksuuntuu. Valuta salaatille tai tarjoa erikseen.

    MääräAinesosa
    1/2 dloliiviöljyä
    1 tlsokeria
    1 tlkokojyväsinappia
    1 tlpunaviinietikkaa
    ripaus suolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.5.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä