Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kreikkalainen mansikkasalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Kokoa grillattavien kylkeen salaatti, jossa maistuvat tuoreet keskikesän mansikat ja fetantyyppiset vegaaniset salaattikuutiot. Salaatti viimeistellään pikantilla kokojyväsinappikastikkeella.

Ainekset

250 g
(1 rs) mansikoita
200 g
(1 prk) vegaanista salaattijuustoa (Rainbow Vegan Greek)
100 g
(1 ps) jääsalaattia
40 g
(½ ps) pekaanipähkinöitä

Kokojyväsinappikastike

1/2 dl
oliiviöljyä
1 tl
sokeria
1 tl
kokojyväsinappia
1 tl
punaviinietikkaa
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Perkaa ja viipaloi mansikat. Valuta ”juustokuutiot”. Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi paloiksi. Rouhi pähkinät. Kokoa salaatti vadille.

250 g
(1 rs) mansikoita
200 g
(1 prk) vegaanista salaattijuustoa (Rainbow Vegan Greek)
100 g
(1 ps) jääsalaattia
40 g
(½ ps) pekaanipähkinöitä
2

Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita voimakkaasti, jotta kastike paksuuntuu. Valuta salaatille tai tarjoa erikseen.

1/2 dl
oliiviöljyä
1 tl
sokeria
1 tl
kokojyväsinappia
1 tl
punaviinietikkaa
ripaus suolaa
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.5.2022
|
Muokattu: 6.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

238

995

20,8 g

6,3 g

4,8 g

4,7 g

1,7 g

7,0 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli