Texmex-voileipäkakku vuoassa
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Texmex-voileipäkakku on koukuttavan hyvä illanistujais- tai juhlaherkku. Kana- ja paprikatäytteillä mehevöitetty kakku kootaan laakeaan vuokaan, jossa sen voi nostaa suoraan pöytään.
| 500 g | (18 viipaletta) grahampaahtoleipää |
| Paprikatäyte | |
|---|---|
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| Kanatäyte | |
| 200 g | (1 pkt) texmex-maustettuja kanafileesiivuja (atria vuolu) |
| 250 g | (1 prk) cheddar-juustokastiketta (koskenlaskija) |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Kostutus | |
| 1/2 kpl | limeä (mehuksi puristettuna) |
| 1 dl | vettä |
| Salsasalaatti | |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 140 g | (1 tlk) maissia |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1/2 kpl | limeä (mehuksi puristettuna) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| maissilastuja | |
- 1.
Aloita paprikatäytteestä. Huuhtele ja halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri ja säästä puolet salaattiin. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.
- 2.
Valmista kanatäyte. Hienonna kana pienemmäksi muruksi haarukalla kulhossa. Sekoita juustokastike ja pippuri kanoihin.
- 3.
Purista limen mehu. Säästä puolet mehusta salaattiin ja sekoita puolet veteen. Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Levitä 6 viipaletta vuoan (noin 30 cm x 20 cm) pohjalle ja kostuta leivät limevedellä. Levitä puolet paprikatäytteestä leiville. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä kanatäyte leiville. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta. Levitä loput paprikatäytteestä pinnalle.
- 4.
Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kanta ja koverra siemenet pois lusikalla. Kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikalla. Kuutioi avokado. Kuori ja hienonna sipuli. Valuta maissit. Sekoita salaatin ainekset kulhossa.
- 5.
Lusikoi salsasalaatti kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele maissilastuilla.
Texmex-voileipäkakku on koukuttavan hyvä illanistujais- tai juhlaherkku. Kana- ja paprikatäytteillä mehevöitetty kakku kootaan laakeaan vuokaan, jossa sen voi nostaa suoraan pöytään.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (18 viipaletta) grahampaahtoleipää |
Paprikatäyte | |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
Kanatäyte | |
| 200 g | (1 pkt) texmex-maustettuja kanafileesiivuja (atria vuolu) |
| 250 g | (1 prk) cheddar-juustokastiketta (koskenlaskija) |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Kostutus | |
| 1/2 kpl | limeä (mehuksi puristettuna) |
| 1 dl | vettä |
Salsasalaatti | |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 140 g | (1 tlk) maissia |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1/2 kpl | limeä (mehuksi puristettuna) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| maissilastuja | |
Valmistus
- 1
Aloita paprikatäytteestä. Huuhtele ja halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri ja säästä puolet salaattiin. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl punainen paprika 1/2 ruukkua korianteria 1/2 dl makeaa chilikastiketta 400 g (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa - 2
Valmista kanatäyte. Hienonna kana pienemmäksi muruksi haarukalla kulhossa. Sekoita juustokastike ja pippuri kanoihin.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) texmex-maustettuja kanafileesiivuja (atria vuolu) 250 g (1 prk) cheddar-juustokastiketta (koskenlaskija) ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Purista limen mehu. Säästä puolet mehusta salaattiin ja sekoita puolet veteen. Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Levitä 6 viipaletta vuoan (noin 30 cm x 20 cm) pohjalle ja kostuta leivät limevedellä. Levitä puolet paprikatäytteestä leiville. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä kanatäyte leiville. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta. Levitä loput paprikatäytteestä pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl limeä (mehuksi puristettuna) 500 g (18 viipaletta) grahampaahtoleipää 1 dl vettä 1/2 kpl limeä (mehuksi puristettuna) - 4
Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kanta ja koverra siemenet pois lusikalla. Kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikalla. Kuutioi avokado. Kuori ja hienonna sipuli. Valuta maissit. Sekoita salaatin ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 2 kpl tomaattia 1 kpl avokado 1 kpl pieni punasipuli 140 g (1 tlk) maissia 1/2 ruukkua korianteria 1/2 kpl limeä (mehuksi puristettuna) 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Lusikoi salsasalaatti kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele maissilastuilla.
Määrä Ainesosa maissilastuja
Vinkki: Voit täyttää voileipäkakun valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen peitettynä jääkaapissa. Näin kakku tarvitsee vain koristella ennen tarjoilua.
Hyvästi hävikki: Kuivata paahtoleipien reunat ilmavasti huoneenlämmössä ja jauha korppujauhoksi.
Ravintosisältö
361
Energiaa kcal
1511
Energiaa kj
20,1 g
Rasvaa
11,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,5 g
Hiilihydraatteja
4,7 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
14,6 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
361
Energiaa kcal
1511
Energiaa kj
20,1 g
Rasvaa
11,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,5 g
Hiilihydraatteja
4,7 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
14,6 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua korianteria, ripaus mustapippuria rouhittuna, ruukkua korianteria , maissilastuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























