Texmex-voileipäkakku vuoassa

arvosana5/5

(6)arviota
12 Annosta

45 min (josta 45 min aktiivista)

Texmex-voileipäkakku on koukuttavan hyvä illanistujais- tai juhlaherkku. Kana- ja paprikatäytteillä mehevöitetty kakku kootaan laakeaan vuokaan, jossa sen voi nostaa suoraan pöytään.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
500 g(18 viipaletta) grahampaahtoleipää

Paprikatäyte

1 kplpunainen paprika
1/2 ruukkua korianteria
1/2 dlmakeaa chilikastiketta
400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa

Kanatäyte

200 g(1 pkt) texmex-maustettuja kanafileesiivuja (atria vuolu)
250 g(1 prk) cheddar-juustokastiketta (koskenlaskija)
ripaus mustapippuria rouhittuna

Kostutus

1/2 kpllimeä (mehuksi puristettuna)
1 dlvettä

Salsasalaatti

2 kpltomaattia
1 kplavokado
1 kplpieni punasipuli
140 g(1 tlk) maissia
1/2 ruukkua korianteria
1/2 kpllimeä (mehuksi puristettuna)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

maissilastuja

Valmistus

  1. 1

    Aloita paprikatäytteestä. Huuhtele ja halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri ja säästä puolet salaattiin. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 kplpunainen paprika
    1/2 ruukkua korianteria
    1/2 dlmakeaa chilikastiketta
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
  2. 2

    Valmista kanatäyte. Hienonna kana pienemmäksi muruksi haarukalla kulhossa. Sekoita juustokastike ja pippuri kanoihin.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) texmex-maustettuja kanafileesiivuja (atria vuolu)
    250 g(1 prk) cheddar-juustokastiketta (koskenlaskija)
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Purista limen mehu. Säästä puolet mehusta salaattiin ja sekoita puolet veteen. Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Levitä 6 viipaletta vuoan (noin 30 cm x 20 cm) pohjalle ja kostuta leivät limevedellä. Levitä puolet paprikatäytteestä leiville. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä kanatäyte leiville. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta. Levitä loput paprikatäytteestä pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 kpllimeä (mehuksi puristettuna)
    500 g(18 viipaletta) grahampaahtoleipää
    1 dlvettä
    1/2 kpllimeä (mehuksi puristettuna)
  4. 4

    Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kanta ja koverra siemenet pois lusikalla. Kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikalla. Kuutioi avokado. Kuori ja hienonna sipuli. Valuta maissit. Sekoita salaatin ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    2 kpltomaattia
    1 kplavokado
    1 kplpieni punasipuli
    140 g(1 tlk) maissia
    1/2 ruukkua korianteria
    1/2 kpllimeä (mehuksi puristettuna)
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Lusikoi salsasalaatti kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele maissilastuilla.

    MääräAinesosa
    maissilastuja

Vinkki: Voit täyttää voileipäkakun valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen peitettynä jääkaapissa. Näin kakku tarvitsee vain koristella ennen tarjoilua.

Hyvästi hävikki: Kuivata paahtoleipien reunat ilmavasti huoneenlämmössä ja jauha korppujauhoksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua korianteria, ripaus mustapippuria rouhittuna, ruukkua korianteria , maissilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
8.8.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä