Aloita kastikkeesta. Yhdistä limenmehu, soija, etikka ja hunaja pienessä kulhossa. Huuhtele chili ja leikkaa ohuiksi renkaiksi, poista halutessasi siemenet. Kuori ja raasta inkivääri tai valkosipuli. Sekoita chili ja raaste kastikkeeseen.
Huuhtele kukkakaali ja irrottele kukinnoiksi. Hienonna kukinnot veitsellä muruiksi. Paista kukkakaalimurua pannulla öljyssä muutama minuutti. Mausta etikalla ja jätä jäähtymään. Lisää yrtti kukkakaalin sekaan.
Pese, kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi lastuiksi. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja viipaloi. Huuhtele kurkku ja viipaloi.
Kokoa annos. Jaa kukkakaali kahteen kulhoon. Lisää kasvikset ja paloiteltu lohi sektoreiksi päälle. Viimeistele annokset kastikkeella ja halutessasi seesaminsiemenillä.
Vinkki: Valmista bowl vegaanisena korvaamalla lohi marinoiduilla paistetuilla tofupaloilla ja hunaja vaahterasiirapilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
505
2113
32,0 g
4,5 g
16,0 g
14,5 g
8,0 g
32,5 g
5,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 cm kurkkua,
1 cm pala inkivääriä tai 1 pieni valkosipulinkynsi,
seesaminsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli