Lohibowl
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vähähiilihydraattisessa lohibowlissa riisi korvataan kukkakaalimurulla. Viimeistele terveellinen lohikulho kirpeänraikkaalla lime-soijakastikkeella.
| 300 g | kukkakaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1/2 dl | ruohosipulia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | avokado |
| 10 cm | kurkkua |
| 250 g | (1 pkt) savustettua kirjolohta |
| Lime-soijakastike | |
|---|---|
| 1 kpl | limen mehu |
| 2 rkl | vähäsuolaista soijakastiketta |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 - 1 kpl | mieto punainen chili |
| 1 cm | pala inkivääriä |
| Lisäksi | |
| seesaminsiemeniä | |
- 1.
Aloita kastikkeesta. Yhdistä limen mehu, soija, etikka ja hunaja pienessä kulhossa. Huuhtele chili ja leikkaa ohuiksi renkaiksi, poista halutessasi siemenet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita chili ja raaste kastikkeeseen.
- 2.
Huuhtele kukkakaali ja irrottele kukinnoiksi. Hienonna kukinnot veitsellä muruiksi. Paista kukkakaalimurua pannulla öljyssä muutama minuutti. Mausta etikalla ja jätä jäähtymään. Hienonna ruohosipuli ja lisää kukkakaalin sekaan.
- 3.
Pese, kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi lastuiksi. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja viipaloi. Huuhtele kurkku ja viipaloi.
- 4.
Kokoa annos. Jaa kukkakaali kahteen kulhoon. Lisää kasvikset ja paloiteltu lohi sektoreiksi päälle. Viimeistele annokset kastikkeella ja halutessasi seesaminsiemenillä.
Vähähiilihydraattisessa lohibowlissa riisi korvataan kukkakaalimurulla. Viimeistele terveellinen lohikulho kirpeänraikkaalla lime-soijakastikkeella.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kukkakaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1/2 dl | ruohosipulia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | avokado |
| 10 cm | kurkkua |
| 250 g | (1 pkt) savustettua kirjolohta |
Lime-soijakastike | |
| 1 kpl | limen mehu |
| 2 rkl | vähäsuolaista soijakastiketta |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 - 1 kpl | mieto punainen chili |
| 1 cm | pala inkivääriä |
Lisäksi | |
| seesaminsiemeniä | |
Valmistus
- 1
Aloita kastikkeesta. Yhdistä limen mehu, soija, etikka ja hunaja pienessä kulhossa. Huuhtele chili ja leikkaa ohuiksi renkaiksi, poista halutessasi siemenet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita chili ja raaste kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl limen mehu 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta 1 rkl riisiviinietikkaa 1 rkl juoksevaa hunajaa 1/2 - 1 kpl mieto punainen chili 1 cm pala inkivääriä - 2
Huuhtele kukkakaali ja irrottele kukinnoiksi. Hienonna kukinnot veitsellä muruiksi. Paista kukkakaalimurua pannulla öljyssä muutama minuutti. Mausta etikalla ja jätä jäähtymään. Hienonna ruohosipuli ja lisää kukkakaalin sekaan.
Määrä Ainesosa 300 g kukkakaalia 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl riisiviinietikkaa 1/2 dl ruohosipulia - 3
Pese, kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi lastuiksi. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja viipaloi. Huuhtele kurkku ja viipaloi.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 1 kpl avokado 10 cm kurkkua - 4
Kokoa annos. Jaa kukkakaali kahteen kulhoon. Lisää kasvikset ja paloiteltu lohi sektoreiksi päälle. Viimeistele annokset kastikkeella ja halutessasi seesaminsiemenillä.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) savustettua kirjolohta seesaminsiemeniä
Vinkki: Valmista bowl vegaanisena korvaamalla lohi marinoiduilla paistetuilla tofupaloilla ja hunaja vaahterasiirapilla.
Vinkki: Korvaa inkivääri pienellä raastetulla valkosipulinkynnellä ja ruohosipuli korianterilla.
Ravintosisältö
505
Energiaa kcal
2113
Energiaa kj
32,0 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,0 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
32,5 g
Proteiinia
5,6 g
Suolaa
505
Energiaa kcal
2113
Energiaa kj
32,0 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,0 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
32,5 g
Proteiinia
5,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 cm kurkkua, 1 cm pala inkivääriä, seesaminsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























