Keitto on yksi arjen rakastetuimmista ruoista – se on helppo, edullinen ja muuntautuu moneen makuun. Yhdellä kertaa valmistuu iso satsi, josta riittää isolle porukalle tai useammaksi päiväksi.
Arjen helpot keitot – nopeaa ja täyttävää
Nopeat ja täyttävät keitot ovat arjen pelastajia. Vartissa valmis kanakeitto, helppo jauhelihakeitto, valmista tomaattikeittoa hyödyntävä täyteläinen kalakeitto ja jauheliha-pastakeitto valmistuvat alle puolessa tunnissa.
Kalakeitot - lohikeitto ja muut herkulliset vaihtoehdot
Kalakeittojen klassikko on kermainen lohikeitto, mutta kokeile myös seitistä valmistettavaa helppoa kalakeittoa, maukasta thaimaalaista kalakeittoa ja lempeää suosikkia, juustoista kalakeittoa.
Kasviskeitot ja kevyet lounaskeitot
Kevyt keittoruoka on loistava lounas. Kokkaa tomaattikeittoa, kesäkurpitsakeittoa tai mausteista ramenkeittoa, joissa on riittävästi makua ja täyttävät juuri sopivasti. Kasviksilla ja valkosipulilla terästetty punainen linssikeitto on myös herkullinen lounaskeitto.
Perinteiset keitot - klassikot arkeen ja juhlaan
Klassikot ja perinteiset keitot pitävät pintansa. Oletko kokeillut valmistaa itse juhlaankin sopivia bouillabaissea tai borssikeittoa? Perinteinen hernekeitto, pinaattikeitto ja nakkikeitto ovat varmoja valintoja arkiruokalistalle.
Liemessä sen salaisuus! Näin teet maukkainta keittoa
Maukkaimman keiton salaisuus on tietenkin liemi. Siinä pitää olla riittävästi makua ja sopivasti suolaa, mutta miten keiton liemestä saa aidosti maistuvaa?
Perusasiat kuntoon
Keiton maustaminen lähtee perusasioista. Liemikuutio maustaa keiton kuin keiton. Hifistelijä voi keittää liemenkin itse. Erilaiset pippurit sekä laakerinlehti tuovat sopan liemeen makua. Muista myös suola - mutta lisää sitä varoen ja maistele välillä.
Lisää hiukan happoa
Tiraus sitruunaa tai muuta happoa tekee aina hyvää. Hapokkuutta voi lisätä keittoliemeen vaikka lusikallisella tomaattisosetta tai tilkalla valkoviiniä. Sitruunan sijasta voi kokeilla muita sitruksia. Kokeile vaikka limeä kanakeittoon.
Tahnat täydentävät
Makua voi lisätä keiton liemeen myös erilaisilla tahnoilla. Esimerkiksi pestot, currytahnat ja tahini sopivat. Pari tippaa tabascoa tai srirachaa antaa potkua, jos olet tulisemman sopan ystävä.
Kaikki irti kasviksista
Keiton liemessä voi myös uittaa chilipalkoa, ja ottaa sen pois ennen tarjoilua, jos et halua paloitella chiliä liemeen. Kasviskeittojen makua syventävät ja täyteläistävät erilaiset umamiset raaka-aineet, kuten tomaatti ja sienet. Juureksia voi paahtaa uunissa tai paistaa pannulla ennen sopaksi surauttamista. Kokeile vaikka tätä kasvissosekeittoa.
Ytyä yrteistä
Monilla yrteillä saa liemiin raikkautta. Klassikkoyrtti on tietenkin lipstikka, joka onkin liemikuution alkuperäinen mauste. Rosmariinilla ja katajanmarjoilla tuot keittoon metsäistä aromia.
Maltilla saat maistuvinta
Jos aikaa on, anna sopan tekeytyä. Kun maut tasaantuvat ja imeytyvät sopan sattumiin, on lopputuloksena herkkua. Kannattaakin keitellä keittoa aina iso annos, seuraavana päivänä syötynä se on entistäkin parempaa.

































