Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Edullista ja terveellistä: Näin surautat samettiset sosekeitot

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.9.2019
|
Muokattu: 1.11.2021
Kasvissosekeitto on lämmittävä ja helposti muunneltava arkiruoka. Sosekeittoon sopivat juurekset, parsa- ja kukkakaalit ja kurpitsat. Myös esimerkiksi maa-artisokasta ja tomaatista teet upeita sosekeittoja. Sosekeittojen valmistaminen käy helposti: keitä kasvikset kypsäksi, soseuta samettiseksi keitoksi, lisää halutessasi kermaa tai juustoa ja mausta. Tarvitset sosekeiton valmistukseen sauvasekoittimen tai blenderin. Katso alta herkulliset sosekeittoreseptit!

Porkkana-, peruna- ja bataattikeitot

Juurekset ovat kasvissosekeittojen herkullinen kivijalka. Voit vaihdella niiden keskinäisiä suhteita maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Lisää joskus mukaan myös lanttua ja palsternakkaa.

Kukkakaali-, parsakaali- ja lehtikaalisosekeitot

Kaikki kukkivat kaalit ja lehtikaalit tuovat sosekeittoihin mahtavaa makua. Vinkki: kun käytät kukkakaalista tai parsakaalista ruokaan vain nuput, paloittele varsi kasvissosekeittoon.

Kurpitsasosekeitot

Kaikki kurpitsat käyvät hienosti sosekeittoihin, joten voit kokeilla resepteissä myös muita sesongissa olevia kurpitsalajikkeita.

Valkojuuri-, punajuuri-, keltajuuri ja mustajuurisosekeitot

Juurikkaan väriä vaihtamalla saat samallakin reseptillä monta erilaista keittoa. Upeiden juurikkaiden maut ovat toinen toistaan kiehtovampia.

Myös nämä toimivat sosekeitoissa: tomaatti, herkkusieni, herneet, fenkoli, maa-artisokka

Kasvissosekeittojen hienous piilee siinä, että voit lisätä niihin lähes mitä tahansa kasviksia: salaattivihanneksia, palkokasveja, mukuloita ja herkkusieniä.

Lue lisää aiheesta: Keitot