Juurekset ovat kasvissosekeittojen herkullinen kivijalka. Voit vaihdella niiden keskinäisiä suhteita maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Lisää joskus mukaan myös lanttua ja palsternakkaa.
Edullista ja terveellistä: Näin surautat samettiset sosekeitot
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.9.2019
|Muokattu: 30.1.2025
Kasvissosekeitto on lämmittävä ja helposti muunneltava arkiruoka. Sosekeittoon sopivat juurekset, parsa- ja kukkakaalit ja kurpitsat. Myös esimerkiksi maa-artisokasta ja tomaatista teet upeita sosekeittoja. Sosekeittojen valmistaminen käy helposti: keitä kasvikset kypsäksi, soseuta samettiseksi keitoksi, lisää halutessasi kermaa tai juustoa ja mausta. Tarvitset sosekeiton valmistukseen sauvasekoittimen tai blenderin. Katso alta herkulliset sosekeittoreseptit!
Porkkana-, peruna- ja bataattikeitot
Kukkakaali-, parsakaali- ja lehtikaalisosekeitot
Kaikki kukkivat kaalit ja lehtikaalit tuovat sosekeittoihin mahtavaa makua. Vinkki: kun käytät kukkakaalista tai parsakaalista ruokaan vain nuput, paloittele varsi kasvissosekeittoon.
Kurpitsasosekeitot
Kaikki kurpitsat käyvät hienosti sosekeittoihin, joten voit kokeilla resepteissä myös muita sesongissa olevia kurpitsalajikkeita.
Valkojuuri-, punajuuri-, keltajuuri ja mustajuurisosekeitot
Juurikkaan väriä vaihtamalla saat samallakin reseptillä monta erilaista keittoa. Upeiden juurikkaiden maut ovat toinen toistaan kiehtovampia.
Myös nämä toimivat sosekeitoissa: tomaatti, herkkusieni, herneet, fenkoli, maa-artisokka
Kasvissosekeittojen hienous piilee siinä, että voit lisätä niihin lähes mitä tahansa kasviksia: salaattivihanneksia, palkokasveja, mukuloita ja herkkusieniä.



























































