Samettinen valkojuurisosekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Samettinen valkojuurisosekeitto

Samettinen valkojuurisosekeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee sosekeitto vaihteeksi lempeän makeasta valkojuuresta. Viimeistele lisäämällä pinnalle nokare basilikalla maustettua tuorejuustoa.

Ainekset

450 - 500 g
(4 kpl) valkojuurta
2 kpl
jauhoista perunaa
1 kpl
sipuli
1 l
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1 kpl
sitruuna
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua valkopippuria

lisäksi

1/2
ruukkua basilikaa
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi valkojuuret, perunat ja sipuli.

450 - 500 g
(4 kpl) valkojuurta
1 kpl
sipuli
2 kpl
jauhoista perunaa
2

Kuumenna vesi ja liemikuutio kattilassa. Keitä kasviksia liemessä 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta. Purista sitruunan mehu joukkoon.

1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1 l
vettä
1 kpl
sitruuna
3

Lisää kerma ja kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
4

Hienonna basilika ja sekoita se tuorejuustoon. Lusikoi tuorejuusto keittoannosten päälle.

200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1/2
ruukkua basilikaa
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.8.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

989

236

13,5 g

8,8 g

17,8 g

13,3 g

4,3 g

7,5 g

2,0 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli