Kermainen herkkusienikeitto
30 min

Nappaa talteen!
Keitä pehmeän makuinen sienikeitto ja tarjoa se alkuruokana tai nauti vaikka lounaana sämpylöiden kera. Sienikeitto saa makua omenamehusta – voit käyttää myös sherryä. Suppilovahverokeitto valmistuu samalla reseptillä, kun käytät herkkusienten sijaan suppilovahveroita.
| 500 g | herkkusieniä |
| 1 kpl | sipuli |
| 25 g | voita |
| 8 dl | lihalientä |
| 2 - 3 rkl | omenamehua tai sherryä |
| 2 dl | kermaa |
| 2 - 3 rkl | ruskeaa kastikesuurustetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 rkl | persiljasilppua |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 50 g | tuorejuustoa halutessasi |
- 1.
Puhdista ja viipaloi sienet. Jätä noin desilitra sieniviipaleita koristeluun.
- 2.
Silppua sipuli. Kuumenna voi kattilan pohjalla, kuullota sipuleita ja sieniä viitisen minuuttia tai kunnes sienet saavat väriä. Lisää lihaliemi ja anna hautua noin 10 minuuttia.
- 3.
Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää sherry tai mehu ja kerma, kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta ja anna kiehua minuutin ajan.
- 4.
Paista keiton pinnalle tulevat sieniviipaleet öljytilkassa. Jaa keitto lautasille, lisää pinnalle persiljasilppua, sieniviipaleita ja halutessasi nokare tuorejuustoa.
Kermainen herkkusienikeitto
Keitä pehmeän makuinen sienikeitto ja tarjoa se alkuruokana tai nauti vaikka lounaana sämpylöiden kera. Sienikeitto saa makua omenamehusta – voit käyttää myös sherryä. Suppilovahverokeitto valmistuu samalla reseptillä, kun käytät herkkusienten sijaan suppilovahveroita.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | herkkusieniä |
| 1 kpl | sipuli |
| 25 g | voita |
| 8 dl | lihalientä |
| 2 - 3 rkl | omenamehua tai sherryä |
| 2 dl | kermaa |
| 2 - 3 rkl | ruskeaa kastikesuurustetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 rkl | persiljasilppua |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 50 g | tuorejuustoa halutessasi |
Valmistus
- 1
Puhdista ja viipaloi sienet. Jätä noin desilitra sieniviipaleita koristeluun.
Määrä Ainesosa 500 g herkkusieniä - 2
Silppua sipuli. Kuumenna voi kattilan pohjalla, kuullota sipuleita ja sieniä viitisen minuuttia tai kunnes sienet saavat väriä. Lisää lihaliemi ja anna hautua noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 25 g voita 8 dl lihalientä - 3
Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää sherry tai mehu ja kerma, kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta ja anna kiehua minuutin ajan.
Määrä Ainesosa 2 - 3 rkl omenamehua tai sherryä 2 dl kermaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 2 - 3 rkl ruskeaa kastikesuurustetta - 4
Paista keiton pinnalle tulevat sieniviipaleet öljytilkassa. Jaa keitto lautasille, lisää pinnalle persiljasilppua, sieniviipaleita ja halutessasi nokare tuorejuustoa.
Määrä Ainesosa 3 rkl persiljasilppua 50 g tuorejuustoa halutessasi 1 rkl rypsiöljyä
Vinkki: Herkkusienien asemesta voit käyttää metsäsieniä.
Ravintosisältö
241
Energiaa kcal
1008
Energiaa kj
19,7 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
3,2 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
241
Energiaa kcal
1008
Energiaa kj
19,7 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
3,2 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























