Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kermainen herkkusienikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Keitä pehmeän makuinen sienikeitto ja tarjoa se alkuruokana tai nauti vaikka lounaana sämpylöiden kera. Sienikeitto saa makua omenamehusta – voit käyttää myös sherryä. Suppilovahverokeitto valmistuu samalla reseptillä, kun käytät herkkusienten sijaan suppilovahveroita.

Ainekset

500 g
Herkkusieniä
1 kpl
Sipuli
25 g
Voita
8 dl
Lihalientä
2 - 3 rkl
Omenamehua tai sherryä
2 dl
Kermaa
2 - 3 rkl
Ruskeaa kastikesuurustetta
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna
3 rkl
Persiljasilppua
1 rkl
rypsiöljyä
50 g
tuorejuustoa halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista ja viipaloi sienet. Jätä noin desilitra sieniviipaleita koristeluun.

500 g
Herkkusieniä
2

Silppua sipuli. Kuumenna voi kattilan pohjalla, kuullota sipuleita ja sieniä viitisen minuuttia tai kunnes sienet saavat väriä. Lisää lihaliemi ja anna hautua noin 10 minuuttia.

1 kpl
Sipuli
25 g
Voita
8 dl
Lihalientä
3

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää sherry tai mehu ja kerma, kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta ja anna kiehua minuutin ajan.

2 - 3 rkl
Omenamehua tai sherryä
2 dl
Kermaa
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna
2 - 3 rkl
Ruskeaa kastikesuurustetta
4

Paista keiton pinnalle tulevat sieniviipaleet öljytilkassa. Jaa keitto lautasille, lisää pinnalle persiljasilppua, sieniviipaleita ja halutessasi nokare tuorejuustoa.

3 rkl
Persiljasilppua
50 g
tuorejuustoa halutessasi
1 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Herkkusienien asemesta voit käyttää metsäsieniä.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
|
Muokattu: 21.8.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

239

999

19,7 g

11,3 g

9,5 g

2,5 g

1,5 g

3,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli