Puhdista ja viipaloi sienet. Jätä noin desilitra sieniviipaleita koristeluun.
Silppua sipuli. Kuumenna voi kattilan pohjalla, kuullota sipuleita ja sieniä viitisen minuuttia tai kunnes sienet saavat väriä. Lisää lihaliemi ja anna hautua noin 10 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää sherry tai mehu ja kerma, kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta ja anna kiehua minuutin ajan.
Paista keiton pinnalle tulevat sieniviipaleet öljytilkassa. Jaa keitto lautasille, lisää pinnalle persiljasilppua, sieniviipaleita ja halutessasi nokare tuorejuustoa.
Vinkki: Herkkusienien asemesta voit käyttää metsäsieniä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
239
999
19,7 g
11,3 g
9,5 g
2,5 g
1,5 g
3,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli