Kermainen herkkusienikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kermainen herkkusienikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Keitä pehmeän makuinen sienikeitto ja tarjoa se aterian aluksi tai nauti vaikkapa lounaana. Sienikeitto saa makua omenamehusta – voit käyttää myös sherryä. Halutessasi voit myös käyttää metsäsieniä herkkusienien sijasta. Leivo keiton kaveriksi pähkinäsämpylöitä!

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Herkkusieniä
1 kpl
Sipuli
25 g
Voita
8 dl
Lihalientä
2 - 3 rkl
Omenamehua tai sherryä
2 dl
Kermaa
2 - 3 rkl
Ruskeaa kastikesuurustetta
Suolaa
Mustapippuria
3 rkl
Persiljasilppua
(50 g tuorejuustoa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Puhdista ja viipaloi sienet. Jätä noin desilitra sieniviipaleita koristeluun. Silppua sipuli. Kuumenna voi kattilan pohjalla, kuullota sipuleita ja sieniä viitisen minuuttia tai kunnes sienet saavat väriä. Lisää lihaliemi ja anna hautua noin 10 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää sherry tai mehu ja kerma, kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta ja anna kiehua minuutin ajan.

Paista keiton pinnalle tulevat sieniviipaleet öljytilkassa. Jaa keitto lautasille, lisää pinnalle persiljasilppua, sieniviipaleita ja halutessasi nokare tuorejuustoa.

Vinkki! Herkkusienien asemesta voit käyttää metsäsieniä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

854

204

16,0 g

10,3 g

9,3 g

2,3 g

1,5 g

2,3 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Mustapippuria,

(50 g tuorejuustoa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli